Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

To, jak Rusko popisujete se asi silně blíží realitě. Jen zase nevím, jestli to je pro nás dobře, nebo špatně. Už bych si v tom rád udělal jasno. Na jedné straně půlmiliardové vědecké a technologické centrum světa. K tomu třistamilionové USA, bezesporu (jedna z) nejproduktivnější země světa s nejmodernější a nejsilnější armádou světa, dobře vyzbrojené Turecko a to vše spojené do NATO. Na druhé straně asi stočyřiceti milionové, zaostalé, opilé Rusko. S těmi jejich raketami to nebude tak slavné, jak nám tu nedávno vysvětlil jeden bloger, který do svých úvah zapojil fyziku, a došel k závěru že to je jen strašení, které nemá reálný základ. No a někteří moji spoluobčané už vidí jezdit rusáky v tancích po Václaváku. Tak jak to vlastně je?

0 0
možnosti
JM

Jen uvedení na pravou míru. To lehce přezíravé a "vtipné" označení Horní Volta jste si nevypůjčil jen Vy od srdnatého antiputinovce Poleščuka, co píše jen samou objektivní pravdu, ale i on sám. A představte si od koho, od V.Putina..."...za dob Sovětského Svazu o něm říkali, že je to taková Horní Volta s jadernými zbraněmi, no může být...a byli i takoví představitelé, jako N.Chruščov, který mlátil v OSN botou do stolu a řval...atd.atd." vtipně a uvolněně odpovídal na otázky na Valdai foru v Německu (říjen 2014). 

https://www.youtube.com/watch?v=e8nleiBtsHc&spfreload=10

Udělejte si čas a podívejte se na záznam, co říká, jak pojmenovává určité skutečnosti, jak odpovídá na všemožné dotazy a hlavně se zamyslete nad tím, jak je možné, že se nikdo ze zúčastněných ani jedinkrát nevymezí vůči tomu co říká. Pokud je to takový lhář bylo by přece snadné mu lži dokázat...To se ale neděje, jen je oficiální propagandou uměle vytvářen strašák bez toho aby byl strašákovi dán prostor k vyjádření, aby si kdokoliv mohl udělat názor. Vypadá to, že platí starý princip propagandy "pravda je to co jim řekneme" (J.Goebbels) .

2 0
možnosti
MN

Spisoval jsem dlouhou reakci, ale jen bych vás kopíroval. Ta hláška mě praštila do očí a hned jsem si vzpomněl, jak ji prezident RF použil. Mirka Václavka neznám, ale asi nějaký lokální vtipálek :-)

0 0
možnosti
LU

Rusko nesmierne bohaté na prírodu.

1. miesto na svete pre ťažbu a vývoz zemného plynu (35% svetovej produkcie). 

1. miesto na svete, pokiaľ ide o prírodné zdroje. 

1. miesto rezervy na svete a fyzický objem vývozu diamantov a na 2. mieste v ich výrobe. 

2. miesto na svete v preukázaných zásob platiny a 1. miesto jeho vývozu.1. miesto na svete v overenými zásobami striebra. 2. miesto na svete v overenými zásobami zlata. 

1. miesto na svete v preukázanými zásobami uhlia (23% svetových zásob uhlia). 

1. miesto na svete, pokiaľ ide o lesných zdrojov (23% svetových lesných zdrojov). 1. miesto vo svetových zásob pitnej vody. 

1. miesto vo svetových zásob jeseterov, krab, treska 200 mil ekonomickej zóny. 

1. miesto na svete v overenými zásobami cínu, zinku, titánu, nióbu. 

1. miesto na svete vo vývoze dusíkatých hnojív.1. miesto vo svetových zásob rašeliny.

0 0
možnosti
LU

A nesmierne zaostalé a chudobné obyvateľstvo.

67. na svete, v úrovni života 

71. na svete, čo sa týka ľudského rozvoja. 

72. na svete v hodnotení vládnych výdavkov na obyvateľa 

127. miesto na svete, pokiaľ ide o zdravie 

111. miesto na svete v nádeji dožitia 

134. na svete v nádeji dožitia u mužov

1 0
možnosti
Foto

Není třeba jezdit do Ruska, zajděte si před Hlavní nádraží v Praze, když tam Armáda spásy rozdává polívku - na takový smrad v celém Rusku nenarazíte !

1 6
možnosti
VS

Jak to víte? Kdy jste byl naposledy v Rusku?

1 1
možnosti
LU

Ten obrázok ruskej derevne, je perfektný, ale čo by dalo Slovensko člen EU, za takú derevňu.

Pozrite si obrázky, ktoré si obzerajú Rusi ako žijeme v EU, a tvrdia tak ako pán  Ziegler, že to je typická EU dedina.

http://www.aktuality.sk/fotogaleria/217087/obcania-protestovali-proti-stahovaniu-romov-z-letanovskej-osady/3/

0 0
možnosti
VM

Pane Ziegler, nechápu, kam takovými texty směřujete. Pokud možnosti Ruska bagatelizujete popisováním jeho zaostalosti, tak jde o velice nebezpečný sebeklam. Vůbec totiž nepočítáte s mentalitou ruského mužika, který bude klidně přežívat v zemljance o řepě a vodce, ale pořád se bude cítit jako hrdý příslušník světové velmoci. A klidně si ještě utrhne od huby, jen aby jeho milovaný vůdce mohl dovyzbrojit a "mírotvorně okupovat" další území.

Vůbec nejde o míru vyspělosti, rusák je prostě jiný. A o to nebezpečnější.

4 1
možnosti
GK

".... polorozbořené neudržované dřevěné domy, které kdysi mohly být krásné, bez vodovodu, bez splachovacích záchodů,"

na to nemusim jezdit do Ruska. Na to mi staci cesky pohranici.

Nemluve o tom porovnat jeste fotografie z dob pred valkou a ted. Hruza ze se chce zvracet. Rv

5 1
možnosti
VV

Asi jste v tom ceskem pohranici uz dlouho nebyl. Ono je dnes cistejsi a uklizenejsi nez vnitrozemi.

2 0
možnosti
Foto

Rusko nebylo schopno udržovat potenciál jaderných zbraní z ekonomických a lidských důvodů. Vědci se mu rozprchli po celém světě a ekonomicky nemělo 20 let potenciál udržovat atomové zbraně funkční. Maličko informovaný člověk ví, že dnešní jaderné zbraně Ruska jsou poněkud nepředvídatelné, spíše nebezpečné tomu, kdo je použije. Jaderný deštník neuměli aplikovat, takže vystřelit mezikontinentální raketu z Ruska je obrovský hazard. I z ponorky.

3 2
možnosti
Foto

Rusko má zbraně, které jsou na úrovni a do roku 2020 plánují armádu výrazně zmodernizovat.

1 2
možnosti
JS

Měl byste své kvalitní informace o úrovni ruských zbraní poskytnout NATO. To přece umožní snížit vojenské rozpočty a zvýšit platy regionálním novinářům.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Na Ukrajině je to podobné. Jeden můj známý říkával, že čím dál na východ, tím je Slovan lenivější. My jsme podle něj měli štěstí, že jsme se zkřížili s Kelty, kteří tu byli doma, když přišli do české kotliny první Slované a že se u nás usídlila německá a rakouská šlechta a v počátcích kapitalismu sem přišli ze západních zemí podnikatelé a Židé, kteří nás naučili dělat a zcivilizovali nás.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,95
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz