Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Stupidita podobných akcí nezná mezí a připomíná spíš okopávání kotníků. To jako kdybysme u nás na protest proti Putinovi a současné politice Ruska začli odstraňovat památníky padlím z WW2. Mimochodem označit Čerňachovského bez jakýchkoliv důkazů za válečného zločince to je opravdu typická Zieglerovina.

5 5
možnosti

pan Ziegler určitě navrhne vyznamenat in memoriam německé vojáky, kteří se zůčastnili bitvy při které byl generál Čerňachovskij zabit. Nakonec zabít válečného zločince by měl být hrdinský čin, že jo?;-D

2 2
možnosti
LK

Aniž bych se jakkoliv chtěl ponářet do úvah, tak busta je na území polské obce a v zásadě si jí mohou odstranit, druhá věc je, zda to byla politická solo akce "věrchušky obce" nebo vůle obyvatel, také je mrzuté, že se nerespektovala mezivládní dohoda s Ruskem z 1994 o válečných hrobech a památnících, mělo se to aspoň důstojně předjednat. No a neodpustím si úvahu, že nevím jak by generál RA, mj schopný mladý muž od Kurska, odpovídal za deportace do GULAGU, jeho jednotky nepochybně mohli vstupovat do boje se Zemskou armádou, ale veškeré ostatní věci byli plně v kompetenci NKVD, měli svůj represivní aparát i zkušené oddíly vojáků prošlé frontou. Ale čerpám pouze z onoho článku a kladu si otázky.

8 0
možnosti
JS

Autor by si měl přečíst knihu  Krvavé země od Timothy Snydera. Vřele doporučuji.

2 0
možnosti

Pan Ziegler zapomněl dodat, že generál Čerňakovskij byl Ukrajinec a nikoli Rus. Myslí si, že to okecá sdělením, že to byl sovětský generál.

Čerňakovskij jako Ukrajinec měl samozřejmě velký zalusk pomstít se polským "partizánům" za vraždění Ukrajinců a Židů na území Volyně a Haliče.

3 4
možnosti

Ještě doplňuji, že Čerňachovskij byl sice Ukrajinec, ale židovského původu. Přesněji tedy to byl ukrajinský Žid.

Z tohoto pohledu je celkem pochopitelné, proč Polákům jeho busta vadila. Polská averze k Židům, Ukrajincům a Rusům je proslulá.

3 2
možnosti
LK

Pokud napíšete B, napište i A.  Vypálení Kuryłówky bylo velice smutným pokračováním bitvy u Kuryłówky. Ta proběhla mezi jednotkami NKVD/RA a polskými partizánskými oddíly Radwan, Wolyniak a Majky po té, co již zmíněné oddíly v rámci čištění Polska zavraždili okolo 70 židů a Ukrajinců.

Přímá zodpovědnost arm. gen. Čerňachovského za zajímání a deportace osob napojených na AK je přinejmenším nesmysl, neboť tato činnost spadala přímo do kompetence NKVD, která nepatřila do sledu velení RA.

8 0
možnosti
JZ

Jasné důkazy o zrůdnosti komunistů a sovětském teroru

https://www.youtube.com/watch?v=oVZjyyAE-78

2 0
možnosti
DP

D63a22d56a24k 27P80e56t10r

18. 9. 2015 12:14

Současné stěhování národů směrem na sever a západ je důkaz zrůdnosti koho? Kdo a proč dal pokyn  vyrazíme, uzrála doba.

1 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Honzo ode mě máte karmu. To s tím, že Rusové dnes nemají se Sověty nic společného, ale každým skutkem těmto slovům odporují, je dobré. A je vidět, že místní prokremelskou potleskávačku jste tím slušně zvedl ze židle. Pravda holt bolí. Jen tak dál!

13 2
možnosti
JZ

Děkuji Tomáši.

2 1
možnosti
Foto

Nepřeberná studnice protiruských nápadů. Snažím se uhádnout, co bude příště, ale marně.

5 5
možnosti

S tím si nelam si hlavu, donáško...

5 3
možnosti
RM

R69o57m37a67n 24M62á46c70a

18. 9. 2015 11:13

článku karma a polákům palec nahoru R^

12 0
možnosti
Foto

Ještě trochu gramatiky a bude to perfektní. Jako za časů Rudého Práva.

2 7
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,95
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz