Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P59e83t81r 29L88a77n58g62e23r

11. 1. 2017 18:15

Souhlasím, že je třeba tyto události připomínat. Za to karma.

R^

Jen je velmi paradoxní, že ke kritice komunismu používáte styl, za který by se nemuseli komunisté stydět ani v padesátých letech. Jistě znáte blogy kolegy Tomáše Vodvářky, který se bez toho "úderničení" obejde.

Veřte, že pokud byste změnil retoriku, vašim blogům by to jen prospělo.

1 0
možnosti

Vzpomínám na chtip z oné doby: Kolik je to "hrstka"? Odpověď: původně 241, nyní několik set.

0 0
možnosti

OK. Spíš než konkrétním policajtům to vyčítáme jejich (politickému) vedení, které jim přikázalo, co mají dělat. To je snad jasné.

0 0
možnosti

Jasna karma. Tyto veci by se mely pripominat.

0 0
možnosti
Foto

Naprostá pravda a karma, pane Zieglere.R^

6 1
možnosti
Foto

"... důkazem komunistické zbabělosti"? Tomu nerozumím. Řekl bych spíše, že zbabělosti části národa. Nebo ne?

Ostatně, někde jsem četl, že se nikde neobjevil autor nebo autoři tzv. anticharty, jejíž text tak svědomitě přečetl Karel Gott. Z které hlavy to asi vyšlo? Toto "Provolání československých výborů uměleckých svazů: Za nové tvůrčí činy ve jménu socialismu a míru." podepsalo 28. ledna 1977 7162 "kulturních pracovníků", z toho 70 národních a 300 zasloužilých umělců. Zdroj ÚSTR.

Nesoudím, ale švejkovat jich mohlo víc. Alespoň některé židle mohly zívat prázdnotou a národ by si toho se zadostiučiněním všiml. Ale až na vyjímky přišli jako jeden muž. Hlava na hlavě. Asi měli co ztratit. Nám, co už tu lopatu měli, se to říká, že? Co nás ještě mohlo potkat. Snad znovu ten Mírov nebo Valtice.

5 1
možnosti

No a? Na staromestskem namesti byla take v roce 1942 hlava na hlave.

4 1
možnosti

O87t23a 10K66i83n41c

10. 1. 2017 21:52

Ode mne karma.

7 0
možnosti
Foto

Charta 77, kterou napsal Patočka a Vaculík. Jaké byli mezi nimi vztahy, stačí slyšet některé z nich. Třeba Třešňáka, Huťku a další.

0 0
možnosti

a co tím chcete říci?

2 0
možnosti
Foto

I79v32a93n 12M65a10r21e74k

10. 1. 2017 21:06

No p.Jene v první řadě mě napadlo kolik je zde "pamětníků" s detailními znalostmi té doby .

Nebyli to jen "chartisti" kteří hýbali tehdejším aparátčíkům žlučí. Např u nás se okolo r 1970 v předvečer prvomájových oslav ocitla v plamenech tribuna nachystaná pro místní papaláše , kteří z ní měli "přátelsky" kynout davům v prvomájovém průvodu.

Při příležitosti přistání Američanů na Měsíci se objevil na zdi MěNV nápis "To koukáte bolševici kdo je první na Měsíci " Po "něžné" se ale nikdo z aktérů těchto akcí k tomu nehlásil a nedomáhal se nějakého uznání . Byli to zkrátka bezejmenní hrdinové , kteří o žádnou pozdější slávu nestáli .

No a nakonec , protože u nás byla srpnu r.1944 největší letecká bitva na Moravě , bylo při ní sestřeleno nad našim městečkem 8 bombardérů ve kterých zahynulo 28 am.letců. Ti byli pohřbeni na zdejším hřbitově. (Později byli exhumováni a převezeni do své rodné země)

Na výročí této letecké bitvy, zvláště po r.1968 zpravidla přijel někdo z ambasády USA , položit pietní věnec.Tehdy byl celý hřbitov obklíčen příslušníky tajné policie . Zúčastnit se této piety (za komárů) vyžadovalo velkou občanskou odvahu . Na jednom pomníku poblíž amerického hrobu postával jeden "tajný" s videokamerou (je zvláštní, že tehdy ji opravdu ještě nikdo neměl, byla to naprostá novinka, ale oni už ji měli) a natáčel všechny účastníky této piety . Pokud se pamatuji, sešlo se nás tam vždy okolo stovky. Je dost zvláštní , že v poslední době se od této piety už pár let upustilo R^ [>-]

6 5
možnosti

"To koukáte bolševici kdo je první na Měsíci "

Ale to jste vy rozhodne nenapsal, nebo?

2 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,28
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz