Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Minská dohoda II: bod 5) Zajistit omilostnění a amnestii formou zákona, který zakáže pronásledování a potrestání osob v souvislosti s událostmi, k nimž došlo v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti Ukrajiny.

Provedení amnestie podle představ Kyjeva:

Apelační soud Kyjeva povolil zadržení hlavy samozvané Doněcké lidové republiky Alexandra Zacharčenka, aby byl mohl být umístěn do vazby, informovala ve čtvrtek tisková služba soudu. „Poskytnou povolení na zadržení s cílem přivedení Alexandra Zacharčenka k účasti na projednávání předběžného vyšetřování činu podle první části paragrafu 258-3 trestního zákona Ukrajiny podezření z účasti Zacharčenka na činnosti teroristické organizace Doněcká lidová republika," stojí ve zprávě.

11) Realizace ústavní reformy na Ukrajině s účinností nové ústavy ke konci roku 2015, která jako klíčový prvek předpokládá decentralizaci (s ohledem na zvláštnosti jednotlivých regionů Doněcké a Luhanské oblasti dohodnuté s představiteli těchto regionů) a rovněž přijetí stálé právní úpravy zvláštního statusu jednotlivých regionů Doněcké a Luhanské oblasti v souladu s opatřeními uvedenými v poznámce (viz poznámka) do konce roku 2015.

Poznámka: Taková opatření v souladu se zákonem „o zvláštním pořádku místní samosprávy v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti“ zahrnují následující:

- zbavení trestů, pronásledování a diskriminace osob spojených s událostmi v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti;

- právo na jazykové sebeurčení;

- účast orgánů místní samosprávy na jmenování šéfů orgánů prokuratury a soudů v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti;

- vytvoření oddílů lidové milice na základě rozhodnutí místních rad s cílem podpořit veřejný pořádek v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti;

Máme už rok 2017 a ústavní reforma se dosud nekonala. Jen hodně naivní člověk nebo fanatik si může myslet, že je možné dosáhnout řešení na Dombase dohodou, pokud nebude vytvořen potřebný právní rámec.

2 0
možnosti

Karma samozřejmě! Umisťování vojenský techniky do obydlených čtvrtí je neobhajitelná prasárna proruských hord.

7 0
možnosti
Foto

Schovávání se za živé štíty je prastarou zbabělou taktikou známou z řady amerických kriminálek. Bohužel je to neúčinné, protože nepřítel stejně bude střílet na děti. Zabíjení lidských štítů je neomluvitelné. Izrael zabil v rámci útoku Palestinců do května přes 1300 palestinských dětí. Zabity byly 3 židovské děti. Bohužel občas izraelští vojáci omylem zabijí dle svědků děti a mladistvé, jež nemají nůž, ačkoli ječí, že žádný nůž nemají, a dodatečně si vymýšlí důkazy.

3 13
možnosti

Vážená, proč v Gaze Hamaz skladuje ve sklepech škol vojenskou munici a materiál? Totéž částečně i v nemocnicích! Mají svá děcka za živé štíty!

9 0
možnosti
Foto

Autor nepokrytě jásá nad aktuální vraždou opolčenského velitele praporu Somali plukovníka Tolstycha známého pod přezdívkou Givi. Svůj jásot kamufluje do jakéhosi údajného schovávání se opolčenců za civilisty - ovšem neurčitého data. Textu vévodí autorova zjevná manipulativní konstrukce a je cílen na obdobně (ne)přemýšlející existence. Jásat nad jakoukoli vraždou považuji za mentální poruchou. I propaganda by se měla dělat s citem.

12 13
možnosti
Foto

J50a45k44u72b 45R26o98t23h

8. 2. 2017 21:58

Pardon tedy, ale sundat teroristu a zločince ve v podstatě válečném stavu přesně mířeným útokem - to je na medaili. Prskejte si jak chcete, človíčku. ;-D

12 6
možnosti

Vypada to pane Zieglere, ze vas clanek vyvolal mobilitaci cervenych severskych skritku.

Piste dal. Clovek se pri cteni jejich vytvoru uzasne bavi.

8 5
možnosti

:-)......Pane autore, logika není zřejmě Vaší silnou stránkou . Proruští teroristé schválně umístili svá děla na dětská hřiště uprostřed města, aby vyvolali zabíjení vlastních rodin a dětí a Vy jste měl důvod k napsání tohoto článku. Nezlobte se, ale je to trochu slabomyslné.

Možná jste to probírali v Masných krámech po dvou dvojitých Jamesonech, ale mě opravdu uniká, co by tím opolčenci chtěli získat. Ukrajinci přece nemohli vědět, že se trefují do civilů, samozřejmě by to klidně udělali, ale, jak jsem psal v úvodu, to by museli být opolčenci padlí na hlavu, Hlavně, že máte o čem psát, ba někteří Vám dokonce fandí ! RvRvRv

11 12
možnosti

;-D;-D;-Djá fandím tobě, Stando....;-D;-D;-D;-D

4 3
možnosti
Foto

Kříže se nemění, jenom příjmení a jména. Univerzální, stačí prohodit figurky na šachovnici. Jedině ta poslední věta je zbytečně sebekritická.

1 0
možnosti
Foto

Buď jde o proruské teroristy, nebo separatistické bandy.

Doporučil bych užívat, tak jak si říkají oni sami, aby nedocházelo ke zmatkům. Opolčenci.

4 4
možnosti

prorus je separatista

1 0
možnosti

Tento významný a hlavně objektivní vyvážený blog mi nezbývá nez znovu nazvat obyčejným slintem - tak schválně za jak dlouho budu znovu vymazán;-)

11 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz