Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Taháte ven zahrabané kosti jen z propagandistickým záměrem. Tato věc s reportáží na ruském kanále se stala přesně před rokem. Reagoval jsem na ní článkem:

Jiné svědectví o 21. srpnu 1968 - odpověď četaři-spojaři.

I na Sputniku tehdy tuto reportáž kritizovali jako jednostrannou.

6 3
možnosti
Foto

... s propagandistickým záměrem má být. Alespoň to zopakuji. On hlavně si nikdo kvůli splašeným komunistům v Československu nechtěl pálit prsty. Když to neudělali v r. 56 v Maďarsku, proč by to měli dělat v r. 68, když se z jejich pohledu toho zas tak moc nestalo. To jenom my jsme si mysleli něco jiného. Včetně mne.

4 4
možnosti
MS

Kardinální rozdíl v obou okupacích je ten, že Němci zde vtrhli jako nepřátelé, kdežto Sověti přispěchali pod rouškou údajné bratrské pomoci.

3 0
možnosti
Foto

Kdyby sem Němci vtrhli jako nepřátelé, neprosili by Háchu o souhlas. Předali by mu notu, která by Česko-Slovensku vypovídala válku. Pouze vám uvázla v hlavě propagandistická kliše.

1 3
možnosti
MR

Rozdíl je v tom že ta německá trvala méně než ta sovětská, tudíž ta sovětská nadělala více škody, Němci na to neměli čas, ale skončili bysme možná bídněji.

Vy chcete srovnávat rakovinu plic s rakovinou žaludku. Oboje jsou hnusota, ve většině případů to končí smrtí.

Dnes si sice Němci netroufnou okecávat své viny, ale zasívají na další. Multikulti s islámem nefunguje, ale budou blbnout zase do hořkého konce, a jako vždy tím pokakají své sousedy

7 1
možnosti
LH

Můžete třeba srovnat pocty mrtvých?

1 0
možnosti
Foto

Článek plný nepřesností, nešlo o obsazení Československa Ruskem, nýbrž o společnou akci mnoha evropských zemí, včetně například Polska, které se velmi aktivně účastní agresí i nyní, pod praporem NATO.

4 12
možnosti
Foto

Okupace ČSSR byla provedena na příkaz SSSR a pod vedením SSSR. Státy, které se okupace zúčastnily byly koloniemi SSSR. Jedině vojska SSSR zde zůstala na trvalo.

13 1
možnosti
JM

J83a33n 17M20o88l54n86á47r

6. 6. 2017 20:23

Jen vlastizrádce omlouvá srpen 1968 a bohužel se najdou i v Česku.

10 2
možnosti
PK

Tak Rusko má imperiální sklony v evropském prostoru, to uznáváme snad všichni. Nevím zda časem se promění tak jako kdysi výbojní Švédové. Ale i na druhé straně USA i západní Evropa se snaží Rusko oslabovat, rozkládat a "požadovat" "demokracii" na kterou Rusové nejsou zralí a vede u nich k úpadku. Jinak než Putinismem to tam skončit nemohlo. Naštěstí se dnes vedou především hospodářské či kyber války.

2 1
možnosti
Foto

I29v23a74n 71M82a39r86e23k

6. 6. 2017 19:49

No, vzhledem k svému věku a podle tvrzení kamarádů, že "mám sloní paměť" si 21. srpen 1968 i to co se dělo před a po něm pamatuji na rozdíl od p.bloggera velmi dobře. Vzhledem k jeho věku pochybuji, že byl tehdy přímým účastníkem tehdejších událostí. Na rozdíl od něho ale nemám možnost o tom "filozofovat" v Masných krámech , takže jsme na to vlastně stejně .;-( R^[>-]

3 4
možnosti
Foto

Takže nás NATO nehodlalo osvobodit z područí Ruska? A K231 nehodlalo svrhnout režim? Všichni byli pro, aby nám totáč zůstal zachován?

To snad není pravda, jaká historická konstrukce se tu dostává do popředí.

2 9
možnosti
SB

NATO asi dalo Sovětům volnou ruku. Velice pochybuji, že tak značný pohyb vojáků i bojové techniky nebyl předem avizovaný západním státům. Do toho se pořádek vnést musí.

Prostě nás hodili přes palubu. I oni jednali zcela logicky, ba navíc zákon neporušili (na rozdíl od Sovětů), ale nedělejme si o nich iluze. Jsou mnohem přijatelnější než Rusové, ale když na to přijde, velmocenské manýry mají v podstatě stejné.

Takové jsou všechny velmoci už nějakých šest tisíc let.

4 3
možnosti
Foto

Každý politik, kdekoli na světě, musí chápat situaci ve své zemi a také situaci svých sousedů a spojenců, spojenecké vazby své země a podobně.

Děje se to samozřejmě i dnes a velká škoda, že se to nedělo v roce 1968.

Dobrodruzi toužící po "demokratickém socialismu" tak vykolejili komunistické vedení země, které se stalo naprosto nečinným.

A důsledky toho jsme pak v srpnu 68 viděli na vlastní oči.

0 5
možnosti
SB

O tom, že zásah Sovětského svazu v Československu byl z principů velmocenské politiky zcela logický, nelze pochybovat. Bylo naivní si myslet, že k zásahu nedojde.

Ale sovětské území to nebylo, a tudíž to bylo porušení mezinárodního práva.

Příměr: Když opilý člověk usne na lavičce a má u sebe sto tisíc v hotovosti, nemůže se divit, že ho někdo okrade. Když to neudělá první kolemjdoucí, udělá to pátý, desátý nebo dvacátý šestý. Zloději mezi námi jsou a to okradení bude logické vyústění toho, jaký je svět. Ten opilec si o to koledoval.

Bylo to logické, ale zloděje to neomlouvá. Okradení opilého spícího člověka je krádež jako kterákoli jiná. Jak z hlediska morálního, tak i z hlediska trestně právního.

To, že se něco stane v souladu s logikou, ještě neznamená, že je to správné, morální a legální.

4 0
možnosti
MD

Evropske staty v paktu NATO_Varsavske smlouvy by mely poskytnout Rusku 'bratrskou pomoc' v budovani noveho modelu EUnijniho socialismu a nenechat Rusko na pospas silam usilujicim o spolecensky zvrat ve stary dobry 'carismus'. Tohoto ukolu by se mohl ujmout autor blogu a spolu se stejne smyslejicimi napsat do Bruselu Zvaci dopis. Tanky NATO_VS by byly zarukou jedineho spravneho vyvoje v Rusku. Podle EUnijnich predstav.

5 3
možnosti
Foto

Svého času uvažovalo Rusko o přijetí do EU. Ještě před Ukrajinou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz