Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D91a61v30i10d 83V59l31k

5. 2. 2018 13:21

Zajímavý blog díky.

2 0
možnosti
KS

Když se na polské adrese: https://www.youtube.com/watch?v=8xZ8hWmGSMo

podívám, tak musím konstatovat že je to boj v rámci jedné komunity.

0 0
možnosti
AR

R^R^ Také to tak vnímám a od známých v Polsku vím. Jejich rodiče podporovali AK.

1 0
možnosti
NM

...ono to tak jednoduše nejde říci natož to vysvětlit neb je tammnoho ALE....

0 0
možnosti
ZJ

Naprosto s Vámi nesouhlasím.

Tak, jako většina obyvatel ČR nedokáže vyjmenovat většinu států USA a jejích hlavní města, tak obdobné znalosti o Evropě mají miliony lidí ve světě.

Čechy jsou Čečna, Slovinsko je Slovensko a polský koncentrační tábor byl v Polsku a zřídíli ho Poláci.

3 5
možnosti
JL

Naprosto Vam nedochazi, ze v letech 1939-45 zadne Polsko neexistovalo. V roce 1939 si ho rozdelili Nemecko a Sovetsky Svaz.

5 0
možnosti
Foto

Stát nemůže mít svobodu slova.

0 0
možnosti
Foto

No tak může, když může. Nějakým způsobem musí nahradit trh, nějak tu ztrátu jednomyslnosti musí rekompenzovat, aby se stal konkurenceschopným. Bez svobody slova nemůže dělba mocí fungovat.

0 0
možnosti
LJ

Před několika lety jsem se v Trnavě sešel s profesorem Čausem, který učí na technologické fakultě. Je to Bělorus a došla řeč i na 2SV. Říkal, že zahynulo 30 % obyvatel Běloruska. Působilo tam mnoho partyzánů, za pomoc partyzánům byla vyhlazena celá vesnice, mnohé vesnice měly přes 1000 obyvatel. Téměř každou noc bylo na obzoru vidět záři hořící vesnice. Je fakt, že tenkrát bylo Bělorusko součástí SSSR.

2 0
možnosti
Foto

Toto trauma je vyvolané především tím, že část personálu koncentračních táborů byli občané předválečného Polska.

Pokud jde o násilné zabrání části polského území, jde o velmi častou formu. Připomeňme si, že legionáři také připojili většinu pozdějšího Českolvenska násilím (Těšínsko, Sudety, maďarsky mluvící oblasti Slovenska ..).

1 2
možnosti
DR

Kde jste přišel na ty nesmysly s násilným připojováním Sudet a Slezska? Sudety byly vždy historickou součástí Českého království. Slezsko jako takové bylo součástí jak Českého království tak Polska v různých obdobích a nárok si mohly dělat obě strany. Na Slovensku v té době už mluvili maďarsky v podstatě všichni, takže rozdělovat to podle jazyka nebylo dost dobře možné.

0 0
možnosti
Foto

Svuj nazor jsem napsal pod blog pana Stejskala,takze jen kratce. Ten zakon je z meho pohledu spravny ale Polsko se dopustilo chyby, kdyz jej nekonzultovalo s prateli v Izraeli. Zabranilo by se tak dezinpretacim a nedorozumenim. Ale i mezi prateli dochazi k nedorozumenim a pratelstvi ma tu krasnou moc, ze se lide nakonec pochopi. A ja jsem si jisty ze to bude i v tomto pripade

3 0
možnosti
Foto

To není o lidech, jak se naivně domníváte, ale o státech. Tam působí úplně jiná pravidla.

0 1
možnosti
Foto

Jenom je překvapující, že polský zákon o holocaustu kritizuje Izrael, který stíhá jako trestní čin, a to nejen svých občanů, pouhé konstatování, že izraelská armáda působí na okupovaných územích.

Samozřejmě, že svoboda projevu by měla být absolutní. Ať si říká kdokoliv cokoliv chce, je na druhých, aby se proti tomu ohradili. To nesmí být záležitostí orgánu činných v trestním řízení.

4 6
možnosti
Foto

Jaká území cizího státu Izarel okupuje.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz