Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dotace jsou jen špinavá politika ... proč dotujeme jedno/jedny a ne druhé/druhého ? kdyby peníze, kterými dotujeme třeba řepku vrazili do jahod, tak budou v obchodě kilo za 8 kč...... jestli ted začnou dávat slevy na jízdné pro studenty a důchodce, tak se jízdenky draží na dvojnásobek, a každý autobusák vykáže, že v každém prázdném autobuse veze 150 studentů..

0 0
možnosti
Foto

Problém dotací má velmi důležitou příčinu a to jsou daně. Odstraňte daně a odpadne problém s dotacemi a korupcí.

0 0
možnosti

Dnes spíše souhlas, ale "dáte" molochu "státním" ČD a pak je poškozený Jančura, Leo. Akce se vždy vymyslí. Ale i to státní může být mezi sebou konkurenční - třeba fakultní nemocnice.

0 0
možnosti
Foto

Kampáň, kampáň, kampáň.....

R^

2 0
možnosti

Klídek - pohoda - 30% občanů je to úplně jedno - i kdyby jejich guru stál nad čerstvě zapíchnutou mrtvolou a z nože mu kapala krev tak budou věřit v jeho nevinu !!!!

Pro zmatené občany pouze doplním, že pan Babiš za 25let podnikání nashromáždil majetek za 40 miliard a pouze 4 roky v politice mu stačilo, aby svůj majetek zvýšil o dalších 40 miliard ;-OEU Rv

3 0
možnosti

Kníže často říká, že to co jeho rodu trvalo staletí - nashromáždit majetek, tak někteří dnešní dokázali za pár let.:-) Někdo ale stanovil podmínky, ale tentokrát ne "proletariát" a jeho předvoj:-). Babiše se musím v jednom zastat - už dávno se v Americe říkalo, že nejtěžší je vydělat první milion dolarů, pak už to jde "samo". A navíc - poslední 4 roky byla konjunktura. Myslím si, že by v podstatě stejně bohatl i kdyby do politiky nelez'.

1 0
možnosti
Foto

Tak Agrofert je možná obr v českém měřítku, ale trpaslík v evropském měřítku. Kdo všechno dostával tzv. šrotovné, respektive kdo z něho měl zisk?

1 0
možnosti

A neni to take jisty zpusob dotace, kdyz nekteri TIRaci jsou hure placeni nez jini?

2 0
možnosti

R^ Naprosto souhlasím. Systém dotací by měl rozlišit majetek veřejný a soukromý a podle toho určit kritéria - tedy u dotace na veřejný majetek, nemá být povinnost splatit dotaci zpět a u soukromého by ta povinnost měla být samozřejmostí. Já si nedovedu představit, kdyby takhle fungoval bankovní sektor. Tam totiž neposkytují dotace, ale úvěr, kde jsou jasně stanovená pravidla a přesně tak by měl být nastaven systém dotací na soukromý majetek.

1 0
možnosti

Jako naivní člověk jsem si myslel, že dotacemi EU říká - Jste slabší, zaostali jste - pomůžeme ! Dejte si dohromady infrastrukturu - (lépe se propojíme) + zanedbané památky - podobně pak zničené životní prostředí, k tomu další užitečnosti, např. student výměny , jazyky ap. Uplynulá doba je o ostudě dotací - od krabic na víno - po komíny čápů. Špička na dortu - Silní jsou dotováni - slabí zase vybaveni EET. To opravdu postrádá logiku a rys mravna. Jistě, objeví se oponent a sdělí - Je to tak, ale je to legální. Bohužel má pravdu - Už ani střet zájmů nevadí - Prostě někde je - pak skutečně lépe ... :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz