Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

V Evropě se nejvíce umírá v Rusku

Z evropských zemí má ale nejvyšší počet zavražděných novinářů Rusko. Během let 1992 až 2017 tam bylo zavražděno 38 novinářů – nejvíce v roce 1996, kdy násilnou smrtí zemřelo 6 lidí. Při výkonu práce pak celkově, včetně dalších příčin úmrtí, zemřelo 58 novinářů, jejichž smrt přímo souvisela s jejich prací, a dalších 24, u kterých se CPJ souvislost nepodařilo prokázat. Nejvíce umírají novináři, kteří se zajímají o korupci, politiku a kriminalitu.

Spojené státy oproti tomu vykazují pouze čtyři vraždy žurnalistů, nejčerstvější případ je z roku 2007. Při započtení dalších příčin úmrtí mimo vraždy zemřelo za stejné období v USA 7 novinářů, jejichž smrt přímo souvisela s jejich prací.

Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2278186-od-roku-1992-bylo-zavrazdeno-vice-nez-800-novinaru-z-evropskych-zemi-umiraji-nejčastěji

2 0
možnosti
GK

Spojené státy oproti tomu vykazují pouze čtyři vraždy žurnalistů, nejčerstvější případ je z roku 2007.

Citujete hlouposti. Dole jsem vam napsal pripad 3 mrtvych novinaru z unaroa 2015 takze asi tezko bude nejcerstvejsi pripad z roku 2007. I 18. Juni 2013 je mladsi datum kdy zas prisel o zivot za divnych okolnosti americky investigacni novinar Michael Mahon Hastings.

Vite autore kdo chce tak si informace najde.Vite jak to je o tom slepci?

"I slepy vidi vic nez ten co nechce videt"

1 1
možnosti
GK

To je v bledemodrym jak kdyz prisli o zivot v unoru 2015 behem 24 hodin Ned Colt NBS News), Bob Simon (CBS) a David Carr (New York Times) kteri se spolecne zabyvali faktama kolem 11.9. a chteli o tom spolecne vydat zpravu.

Nebo pripad Giuliana Sgrena.

Novinari proste maji rizikove povolani pokud teda nepisou dle noticek ktere dostanou

2 1
možnosti
JZ

V Rusku jich umírá daleko víc.

3 1
možnosti
Foto

Onen ruský novinář mohl být také dohnán k sebevraždě. Stačilo mít stále intenzivnější pocit při zvoleném tématu, že po něm někdo jde, a to hodně mocný.

2 3
možnosti
Foto

Většina sebevražd má psychiatrický nebo bilanční původ. Nechci jmenovat, ale dost našich umělců takto sešlo ze světa. A samo povolání novináře má k umění dost blízko.

1 4
možnosti
Foto

Od roku 2000, kdy moc v Rusku převzal Vladimir Putin, bylo zavražděno více než 130 novinářů. Ruská prokuratura obvykle dopadla vraha, ale ne zadavatele, který si vraždu objednal. Úmrtí řady novinářů zahalují většinou nevyjasněné okolnosti. Vrazi většinou končí osvobozujícím rozsudek.

11 1
možnosti
Foto

Bohužel to tak je a protože si mohu snad dovolit tvrdit, že situaci v zemi alespoň částečně znám a rozumím ji, tak také vím proč se tak děje. Je to obrovská chobotnice, jejíž chapadla obchvacují vše v zemi. Těch chapadel jsou miliony a tak dnes je zhola nemožné tvrdit, kdo obsluhuje jednotlivé každé chapadlo. Je pravdou, že každé z nich jakýmsi způsobem směřuje k Putinovi, jenže ten systém je tak dokonale provázaný, že jiným kanálkem zase od Putina mizí.A proto taky je nemožné Putinovi samotnému vyčíst a už vůbec ne dokázat jakoukoliv přímou souvislost s kterýmkoliv činem. Ať je to smrt novinářů nebo Skripal. I když všichni samozřejmě vědí komu to slouží, respektive v koho zájmu se tak děje, on sám je mimo jakékoliv ohrožení prozrazení jeho vlivu. Zrůdné, geniální, monstrozní.

11 0
možnosti
OT

Vždycky, když je zastřelený nějaký novinář nebo novinářka, je to Rus nebo Ruska. Čím to asi je?

5 2
možnosti
Foto

Nevěděl jsem, že na Slovensku šlo také o ruského novináře.

4 3
možnosti
JK

Moc hezky napsané, se vším souhlasím a sebevraždě také nevěřím. Karma

9 2
možnosti
VV

Divite se? Ono se da necemu co prislo z Ruska verit?

14 0
možnosti
Foto

Vždyť se našel dopis na rozloučenou!

"Když jsem čistil pistoli, náhodou vyšla rána."

Takových sebevražd už tu bylo! Jan Masaryk, Jiří Šlitr (znáte tu historku?) ...

16 0
možnosti
JB

Jak je někde někdo zavražděný, udělal to zaručeně nějaký Rus. Přes to nejede vlak.

2 5
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz