Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

No já teda nevím, proč by měly být povinně na nějakých veřejných budovách symboly něčeho tak hluboce soukromého a intimního, jako je něčí víra. Víra je záležitost každého člověka, každý ji chápe jinak a proto není možné, aby byla vůbec nějak zastupována obecným symbolem. Navíc identita každého člověka je nesdělitelná a není ji možné nijakým způsobem prezentovat. Nechápu tedy, jaký smysl má, aby se povinně někde musely instalovat nějaké znaky, je to čirá hloupost. Jistě, kříž nikomu neubližuje, nelze o něj zakopnout, nebrání v parkování a snad nikomu nespadne na hlavu, pokud bude správně nainstalován, tak proč by tam nemohl vlastně být, že? Nebo třeba velbloudí lebka.

3 1
možnosti
JZ

Kdyby si tam radši dali nad dveře povinně sochu zobrazující ženskou s roztaženou pussynou, jako je to na mnohých kostelech v Evropě (jmenuje se to "Sheela na gig"), udělali by lépe. To už přece je jen něco, o čem se dá říct, že lidi sdružuje.

0 2
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz