Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zajímavé, jak židé rychle zapomněli, jak hnusná je nerovnoprávnost. Nebo to má být zadostiučinění?

Doufal jsem, že už se s dávnýma křivdama srovnali hromadnými masakry původního arabského obyvatelstva v době vzniku Izraele, ale ne, stále přitvrzují a pomalu dávají vzpomenout na norimberské zákony.RvRvRv

0 1
možnosti

Nebyl to Izrael, kdo by vyhrožoval likvidací naházením do moře ostatním státům.

0 1
možnosti
Foto

Kdo kdy z představitelů států vyhrožoval Izraelcům tímto způsobem? A kolik divizí za nimi stálo? Pouze představitelé Saudské Arábie v r. 1967 prohlášovali v OSN, že Stát izrael je cizorodým útvarem na Blízkém Východě.

1 1
možnosti

Myslím, že každá akce, budí reakci. Takže letíté posílání raket na Židy vede k tomuto výsledku.

1 3
možnosti

Křesťané a arabové izraelského občanství (nemyslím okupované oblasti) posílají rakety na židy???? Protože jich se zákon týká, ne okupovaných oblastí. Gazané neměli práva nikdy, ani nejsou občany Izraele.

3 1
možnosti

Pane Zieglere, jelikož této problematice evidentně nerozumite, nemá smysl vám vysvětlovat, že ony osady jsou mimo izrael a že též východní část Jeruzaléma je Izraelem pouze okupována. Asi ani nemá smysl vám vysvětlovat, že onen zákon sice nezmění, ale legitimizuje současné postavení menšin, o němž se dosud vědělo, ale popíralo se, protože bylo v rozporu s Deklarací.

Do detailu s vámi opravdu nemá smysl zacházet, zeptám se vás proto pouze na jedno, kde vaše neznalost nevadí:

Pokud je zákon v naprostém pořádku, proč ho tedy silně kritizují i židovské obce z celého světa a dokonce i izraelský prezident Rivlin? Jsem si jist, že rozumí onomu zákonu i celé Izraelské problematice trochu více, než nějaký Ziegler. Stejně tak mu určitě více záleží na Izraeli než nějakému českému pisálkovi, který se rozhodl honit karmu na tématu, kterému nerozumí

5 4
možnosti

Nějaký Obdržal ve svém obtížně skrývaném antisemitismu zapomíná na příčinu a následek. Východní Jeruzalém byl okupován Jordánskem v roce 1948. V roce 1967 byl osvobozen izraelskou armádou. Pokud Izraelec zavraždí Araba jde před soud. Pokud je to opačně, je Araba oslavován jako hrdina. Jestliže muslimští fanatici vraždí izraelské civilisty včetně žen a dětí a jsou za to navíc oslavováni, tak nejsou součástí civilizovaného světa.

0 3
možnosti

Takže: Prohlašme se právem za Český stát. Přestaňme s dvojazyčnými nápisy v některých oblastech. Jiné národnosti přestaňme podporovat (mám na mysli včetně Slováků, Poláků, Němců, ..)

To je rasismus ve své nejsyrovější podobě!

Mimochodem: Hitlerem vyznačený prostor byl "tenkrát" označen jako životní prostor germánské rasy. Bylo to obdobné (a Goebbelsova prohlášení podobná tomu v nadpisu).

6 4
možnosti

Nový zákon nijak nemění praktický život Arabů, už vůbec ne že by rušil nápisy, jak si představujete. Klidně se ptejte jestli něčemu nerozumíte

4 3
možnosti
Foto

U článků pana Zieglera kmitám mezi absolutním nesouhlasem a podmíněným souhlasem.

0 0
možnosti

O mně se nedá říct, že kmitám. Ten skoro souhlas u mě nepřesáhl cca 2%

1 0
možnosti

No jistě, vyvolený národ potřebuje životní prostor. :-/

3 3
možnosti
Foto

Trochu hloupá narážka.

3 3
možnosti

A ještě by mne docela zajímal článek, který by pan Ziegler napsal, kdyby totéž co Izrael, učinilo mnohonárodnostní Rusko. ;-)

5 0
možnosti

Považuji za právo Izraele, stejně jako každého jiného státu, vydávat vlastní zákony. Nicméně názor na to samozřejmě mohu mít a považuji to v tomto případě za poněkud nešťastné. Ale jak jsem napsal, je to jejich věc.

0 1
možnosti
Foto

1/ Jeruzalém má historii cca 6 000 let dlouhou z těch posledních 3 000 let patřil Židům řádově 1/3 té doby s různými přestávkami-stejně tak jako většina území dnešního Izraele-mimochodem muslimové (Arabové) to území vlastnili cca stejně dlouho jako Izraelci-tedy ten zákon je v rozporu s historií.

2/ Asi se zde všichni shodneme, že náboženský nebo národnostní fnatismus není nic dobrého. Platí to od muslimů přes Židy, křesťany,...až po budhisty. Stát Izrael se čím dál tím víc dostává do víru fanatismu (a to z obou stran-jak Aarabské tak Židovské) a ten zákon jen "přilije olej do ohně" není to nic pozitivního ani pro Izrael ani pro situaci v regionu a už vůbec to neodpovídá trendu v demokratických zemích.

4 2
možnosti

1 Ten zákon asi nemá za cíl, potvrdit historii, jak je v článku, ale můj názor je, že má potvrdit že Izrael byl založen jako stát židovský, pro Židy, jako jejich domovina kam mohou utéct z jiných zemí před rasizmem/antisemitizmem. A jde možná o to, aby se z něj časem nestal další stát arabský, kvůli přistěhovalcům.

2 Kde vidíte nějaký fanatizmus v Izraeli? Leda ten náboženský, který vyznává bezvýznamná minorita ultraortodoxních židů. Fanatizmus v regionu vidím hlavně u obyvatelů Gazy, kteří věří že Izrael jednou porazí, to je zcela mimo realitu

5 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS