Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Ale vodka tam teče zcela normálně.To je důležité,ne nějaká blbá voda.

3 0
možnosti
PH

P69a84v30e64l 81H60e77k

28. 7. 2018 19:04

Okurková sezona se týká i rusofobů. Ale zase jsem se něco dozvěděl o Tomsku, ještě zajímavější bylo zjištění, kterak půl milionu obyvatel ČR nemá přípojku na vodovodní síť a zhruba 1,5 milionu nemá kanalizaci. Takže děkuji za rozšíření obzorů, pane Zieglere ;-D.

2 1
možnosti
JZ

Vite pane Heku, jenomže Rusko je natom daleko hůře. A u nás se to netýká velkých měst. ;-D

0 1
možnosti
JZ

U nás v ČB rozhodné nazavádime ulični studny nebo pítka.;-D

1 0
možnosti
BV

Autor musel prožívat skutečný absťák, když nemohl najít aktuální téma, kterým by uspokojil svoji nezbytnou dávku blogu s něčím negativním o Rusech či Rusku. Proto s nadšeńím oprášil rok starou zprávu o zavedení VODOVODU do okrajové části Tomsku s domkovými koloniemi obdobnými Slatinám v Michli v Praze (Obecná škola). Domkáři ze sibiřského Tomsku tedy mají už rok namísto cisteren k dispozici hydrant, kterým se mohou kdykoliv zásobit pitnou vodou do té doby, kdy si zřidí vodovodní přípojky do svých domků.

Mimochodem v pražských Slatinách proběhl opačný vývoj. I tam domkáři chodili pro vodu k obecnímu hydrantu, dokud ho na konci devadesátých let neuzavřeli, protože sloužily pro mytí aut.Řada domků zůstala bez vodovodních přípojek a pitnou vodu si jejich obyvatelé kupují či dovážejí dodnes a to z míst mnohem vzdálenějších než je těch sto metrů v Tomsku.

Kdybych chtěl být jizlivý a taky "kydat hnůj" na současné Česko, tak by se příležitost našla i přes tu vodu. I v dnešním Česku jsou místa bez vodovodu jejichž obyvatelé si vodu dováží v kanystrech.Zrovna tento týden byla ve zpravodajství ČT zmínka o dvou ženách, které konstatovaly , že si musí jezdit pro vodu, aby jí měly pro celé rodiny. Také zprávy o tom, že různé obce hodlají vybudovat vodovod a proto žádají o dotace jsou časté.

Je nepochybné, že typickou vlastností všech politiků i těch místních je snaha o zviditelnění při každé příležitosti a běžně udělají z prdu kuličku jen aby měli fotky v mediích. A to platí bez vyjímky všude, nejen v Tomsku.

3 1
možnosti
VV

O Prazskych Slatinach vam zde muze poreferovat jeden zdejsi drive i bloger, dnes uz jen diskuter a rodak co je nekolikrat evidovany jako nekolkanasobny spolupracovnik StB.

1 1
možnosti
JZ

Tak já pochválil úspěch ruského města a zase špatně.:-)

4 0
možnosti
VV

Jiste. tady se nehodnoti dle urovne clanku, ale podle jmena autora, A stejne je tomu i s pluy a minusy pro diskuteru. Uz jste snad nekdy vydela aby rudy koutek dal nekomu nerudemu plus, ci rudemu minus?

2 1
možnosti
JS

Pane Zieglere, nebylo by vhodnější se informovat u někoho kdo v Tomsku skutečně byl? Pak byste asi takovou ořovinu nenapsal.

2 2
možnosti
JH

Bohužel, paní Zieglerová, nelepší se to - manžel pořád kvoká....:-)

3 5
možnosti
Foto

I23v35a20n 67M85a31r75e20k

28. 7. 2018 8:24

Tak jedná se o "pítko" a nebo o pumpu? Je to trošku rozdíl, ne ? 8-o

3 1
možnosti
Foto

Pítko je dobrá věc, bohužel z něj obvykle teče jen voda. Ale, v Humpolci prý pan Bernard chystá pivní pítko.

3 1
možnosti
FS

Panu Zieglerovi se neodvážím oponovat,dle cenzora má vždy pravdu. Mě to už stálo hodně "íček".

3 2
možnosti
MV

Jde o způsob opět oponovani, ne o oponovani jako takové

4 0
možnosti
LH

U nás jsou taky vesnice bez vodovodu a kanalizace ba i části městeček ale u nás o tom Echo24 mlčí....

7 2
možnosti
LB

Asi byste žasl, kolik bylo u nás po roce ́89 obcí, kde nebyl vodovod ani kanalizace. Ten stav se v posledním dvacetiletí výrazně změnil zásluhou dotací ze státního rozpočtu nebo EU. Malé obce s omezeným rozpočtem na tak náročnou investici samy finance nemají.

8 1
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,66
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz