Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vaše poslední věty mě dostaly:

"A pokud tedy nesouhlasím s trestným činem pomluvy, tak nemůžu chtít, aby za něj byl kdokoliv souzen. Právo nelze používat selektivně..."

Ale to je přesná ukázka selektivního použití práva. Pokud byste byl obětí Vy, je na Vás, zda trestní oznámení podáte, nebo ne, když s takovým trestným činem nesouhlasíte. Ale bránit ve vydání k trestnímu stíhání jen proto, že by podle pana poslance takové jednání nemělo být trestné a bránit tak výkonu spravedlnosti, aby se postižený nedomohl svých práv, je podle mého nemravné.

Pokud se panu poslanci nelíbí trestní zákoník, ať prosadí jeho novelizaci.

3 0
možnosti
JZ

Je vidět, že nechápete psané slovo. Já bch žádné trestní oznámení nepodával, protože s tímto trestným činem nesouhlasím. :-)

0 0
možnosti
BD

Trestný čin je to z několika důvodů. Pomluva je společensky škodlivá a není to věc mezi dvěma subjekty. Není z hlediska společnosti přijatelné, by například někdo mohl pomluvou zničit karéru začínajícího lékaře apod.To z hlediska práva. A z hlediska praxe: občanskoprávní spor je na dlouho a vymahatelnost jakékéli pokuty je přinejmenším sporná a v důsledku by pouze finanční trest znamenal jistou nerovnost před právem pro majetnější a naopak ty v exekuci, z nichž jedni by v klidu zaplatili a na druhých by nebylo co vzít.

1 1
možnosti
Foto

I14v51a65n 36M83a39r11e70k

27. 9. 2018 13:08

Cituji. . . . "Aby bylo jasno, JÁ si stojím za tím, že Ondráček je komunistický fízl,podlý člověk,lhář a darebák. . . .". . . .Vy jste p. Jene měl s tímto člověkem někdy něco do činění, že o něm tak "zasvěceně" píšete?

4 0
možnosti
Foto

Chápu že se vás to týka osobně, když vzpomenu na vaše podlé útoky na pana Haase.

2 0
možnosti
PK

Ondráček je bývalý policajt a tak asi nějaké info má k dispo...

4 0
možnosti
PV

Autor je trochu mimo - ,,Pomluva,, je definována v zákonech a já si myslím, že poslanci by vůbec neměli hlasovat o nějakém vydání - od toho jsou tady soudy aby rozhodli ve sporu .

A co se týče Bendy - pokud žijeme v demokratické společnosti a někdo ho volí, tak nám nezbývá než tento názor respektovat ;-)

3 0
možnosti
JZ

Já přece Marka Bendu respektuji, ovšem trestný čin pomluvy může být Parlamentem zrušen. :-)

0 0
možnosti
Foto

Karma za otevření důležitého tématu. Raději bych se nevyjadřoval, protože "některé" v blogu jmenované osoby jsou mi dlouhodobě natolik nesympatické, že by to mohlo ovlivnit můj názor na věcnou podstatu blogu. Nejde však o nějakou pocitovou nesympatii, jde o mnohem vážněji založený postoj.

Jsem pro to, aby v našem právním systému zůstala pomluva trestná, avšak jako naprosto krajní možnost. pro případ mimořádně závažných pomluv. které mohou pomlouvanému člověku zničit život. V tomto konkrétním případě pomlouval člověk, který má poslaneckou imunitu, člověka, který poslaneckou imunitu nemá. Což je ohavné zneužití poslanecké imunity. Ale je možné, že občanskoprávní soud s vysokou, opravdu velice citelnou pokutou a povinností veřejně se omluvit. by byl zrovna pro tento konkrétní případ asi vhodnější.

K poslanecké imunitě a jejímu možnému zneužívání bych řekl, že nesmírně záleží na celkovém nastavení společnosti. Na tom, zda v ní převládá demokratický duch, a zda jsou politici ochotní a schopní v demokratickém duchu jednat. A naprosto nezbytná je nezávislost policie, prokuratury a soudnictví (atd.) Obávám se, že mnohé z toho začíná být ohroženo.

7 0
možnosti
LB

Zastávám stejný názor, pane Marku a doufám, že ustanovení o ochraně osobnosti v čs. právním řádu zůstane.

Pomluva může člověku zničit nejen pověst a kariéru, ale i život. Stačí si vzpomenout na případy, kdy byl učitel lživě označen za pedofila, kdy si manželé po rozvodu vyřizují navzájem účty, nebo když chce někdo zničit konkurenta.

Rozsah poslanecké imunity je u nás skandální; imunita by se měla vztahovat jen na výroky, které zazní ve sněmovně a přímo souvisejí s výkonem poslaneckého mandátu.

13 0
možnosti
SN

:-).......Víte, pane publicisto Zieglere, že nic není černobílé! Dobře jste se rozhorlil, čím jste se za minulého režimu živil Vy. Ať jste pracoval v jakémkoliv oboru, ba i topil v kotelně, kolaboroval jste s režimem. To se nedá popřít.- I Ondráček, měl svoje zaměstnání, které mu dávalo jistotu, že uživí rodinu, tak to prostě bylo! Současná policie nespolupracuje s režimem? Je za to placená , stejně jako každý dělník.

PLáčete na špatném hrobě! Raději se věnujte bídě v Rusku a diktátoru PUtinovi. To Vám sedí a čtenáři, kromě Vašich fandů se baví! Dobrou noc! !!!!!!

3 19
možnosti
Foto

Samozřejmě, a v demoktratickém režimu by se rovněž neměli lidé soudit za svůj názor, což se bohužel děje.

3 2
možnosti
LB

Takže v demokratickém režimu můžu o vás beztrestně šířit svůj názor, že jste na chlapečky a chodíte před školy s čokoládovými bonbony, pane Macku?

3 2
možnosti
JG

J32i21ř48í 34G63r62o28h

26. 9. 2018 20:06

Pane Zieglere na pana Horáčka byl veden STB spis číslo 21967 - byl veden jako kandidát tajné spolupráce s krycím jménem Sázkař.

Více na: https://www.euro.cz/politika/kryci-jmeno-sazkar-o-michala-horacka-se-zajimala-stb-1306509#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

2 3
možnosti
MP

Kandidát není vědomý spolupracovník.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz