Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Násilné akce probíhají na obou stranách ve zvýšené míře od dob protestů u příležitosti výročí Nakby, kdy bylo pozabíjeno a zraněno moře Palestinců. Před pár hodinami zabili Izraelci v rámci protestů v Ramalláhu 18ctiletého chlapce, před tím srovali jako obvykle dům atentátníků, který obývala jen jejich matka se zemí, přičemž zranili 56 osob. Je to vzájemná vendeta, fyzicky se napadají se jak ozbrojené složky, tak zfanatizovaní židovští osadníci a Palestinci. Povinností Angely Merkelové coby německé kancléřky není odsuzovat veškeré násilné a teroristické činy, které se dějí po celém světě. Palestinské útoky odsoudila už několikrát. To nečiní slovně žádný prezident. Je to úkol ministerstva zahraničí. Vím, že za Baracka Obamy měla mluvčí ministerstva zahraničních věcí každý týden zhruba 1000 stránkový elaborát, kde bylo vše sepsané, tam patrně byly odosuzeny veškeré konrkétní teroristické činy, a na vyžádání žurnalistů to pak mohla přečíst a byl do toho náhled. Merkelová telefonovala do Rumunska se žádostí nepřesunout ambasádu, protože má obavu, že padne díky výpovědi amerického prezidenta íránská jaderná dohoda. Íránci už ostatně něco podobného naznačují. Řeknou si oprávněně, že mezinárodní dohody jsou kusem hadru, a opětovně si začnou budovat svůj jaderný arzenál, stejně jako Korea. Ze závisti si jej pořídí i spojenci USA, Saúdi, a najednou bude z blízkého východu jaderný ježek. Stačí, že už jaderné zbraně má Izrael a Turecko. Pak to tam bude mít každý. Ambasády v Jeruzalémě budou muset mít posílenou ochranku, v Tel Avivu jsou více v bezpečí. A nakonec nám třeba naší nerozvážností vyletí pár evropských ambasád do povětří. Ideologvé islámského státu považovali za ústřední nepřátele všechny jinověrce, i ateisty, mimochodem pojem sekulární muslim je nesmysl, asi jako sekulární křesťan, chtěli opanovat celý svět, tedy i Izrael, jenž měli samozřejmě na mušce jako první, když by se tam probojovali.

1 5
možnosti
JZ

J68a55n 14Z14i93e48g11l11e69r

17. 12. 2018 17:55

V Izraeli není obvyklé, že by se na ulicích oslavovaly vraždy žen a dětí. Arabové v Palestině to dělají zcela běžně. Navíc prohlášení Hamásu, že zákeřný útok na civilisty včetně těhotné ženy je hrdinským činem je neskutečně odporný a zlý. Izrael má zájem na mír se svými sousedy. A pokud oni o něj mají zájem, tak se umí s nimi domluvit. Důkazem toho jsou Sýrie a Egypt. Izrael nabízel rovněž navrácení Golan Sýrie výměnou za uznání práva Židovského státu na existenci, ta to však odmítla.

Izrael také jediný stát v oblasti zajišťuje náboženskou svobodu pro všechna náboženská vyznání křesťany, židy a muslimy. V době, když bylo jeruzalémské Staré město v držení Jordánska, nesměli židé ke svému nejposvátnějšímu místu - Zdi nářků.

0 0
možnosti
GK

ja se vubec nedivim ze ta situace tam je jaka je, viz mapa.

https://www.arendt-art.de/deutsch/palestina/bilder-1/palaestine-israel-karte.png

Spinu a krev na rukach maji jak paletinci ale zrovna tak i izraelci.

1 2
možnosti
PL

P10e77t30r 50L73a40n90g70e68r

15. 12. 2018 8:31

Karma za moc dobrý článek i námět k diskuzi.

R^

Podepsal bych se pod to, co píše pan Martin Kavka v 18:27, početné muslimské obyvatelstvo ve zmíněných zemích je skutečně jako pátá kolona, působící problémy. Tím nechci zmíněné politiky omlouvat, jen se snažím pochopit ten problém komplexně..

1 0
možnosti
DH

D67a46v20i53d 91H24o10r75á29k

15. 12. 2018 0:01

A že ve Štrasburku zemřel již čtvrtý člověk, to se tady nějak neobjevilo.

1 0
možnosti
Foto

Logicky, protože to není blog o útoku ve Francii, tak proč by to zde mělo být

3 0
možnosti
Foto

H52a52n11a 84V23l68k77o83v63á

14. 12. 2018 20:18

R^ karma, pane Zieglere.

1 0
možnosti
ZD

Napadá mne řešení, které tady často doporučujete jednomu politikovi. Rozumný ustoupí a vše se vyřeší tak nějak samo. Ať Izrael ustoupí ze sporných území a celý svět si ho bude vážit za mírotvorný skutek.

3 7
možnosti
Foto

Pane Dando, nechápete že ta sporná území jsou celé území státu Izrael? Chcete tedy aby Izrael přestal existovat?

7 1
možnosti
Foto

A jaký tak vliv mají Merkelová a Putin na chování izraelských Arabů?

1 2
možnosti
Foto

Lidé svou demokratickou volbou zapříčinili to, že to tak má být. Nebo chcete říct, že demokracie nerovná se "dobro" ?

0 0
možnosti
OT

Jenže co čekat od té odporné dvojice?

2 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz