Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Juncker není žádný těžký levičák, je to člen lucemburské křesťanskodemokratické strany. Taková strana už z principu není levicová.

0 0
možnosti

Žádný jiný stát EU neměl vyjednáno tolik unijních vyjímek a výhod jako GB, přesto to Britům nestačilo!

Dnes to, bohužel, vypadá, že se chtějí zbavit povinností, ale výhody aby jim zůstaly!

5 0
možnosti

"Dnes to, bohužel, vypadá, že se chtějí zbavit povinností, ale výhody aby jim zůstaly!"

Bohužiaľ sa nájde sa tu aj taký, čo tvrdí, že je to ponižovanie Británie.:-/

2 0
možnosti

J74a76n 38B48u28r58d50a

16. 2. 2019 12:29

Těšil jsem se, že se konečně dozvím, jak vlastně EU ponižuje UK a jak by se to celé dalo udělat lépe, ovšem ani zde jsem se nedočkal...

3 0
možnosti

Udělat lépe se to dá vždycky. Ovšem musí být snaha z obou stran a to včetně příp. korekcí či úprav. A tu v poslední době z EU jaksi nevidím. Naopak, pouze arogance, nic víc.

0 0
možnosti

Souhlasím. EU by neměla ponižovat Velkou Británii. Ovšem poslanci Velké Británie si musí uvědomit, že EU nebude tančit tak, jak oni pískají.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že Britové se ocitli ve vlastní pasti. Chtějí si zachovat tvář, což nejspíše nyní nebude tak snadné. Jejich odchod by měl být modelovým příkladem, co všechno se může stát ( a stane ), když se provede krok A a už se tak neuvažuje, že po něm nastoupí krok B,C atd.

3 0
možnosti

Nepochybuji, že ruské tajné služby se účastnili při referendu o Brexit. Pak je však výsledek referenda nejen těsný, ale především pochybný. Klade politikům neřešitelné otázky. Premiérka Mayová Brexit nechtěla, ale stala se premiérkou vlády Brexitu a přijala řešení cesty referenda. Vyjednala určité podmínky, které jí parlament nepřijal. Co teď? Odložit termín Brexitu? A třebas časem někdo z politiků navrhne referendum opakovat až budou známé jeho důsledky. Opakovat referendum a sdělit veřejnosti pravdivé údaje? Také cesta! Nejrozumnější cesta! Pro všechny! Nejen pro Česko!

:-)

4 0
možnosti

Správně Šimek. Z každého Brexit plakátu vylepeného na ulici tehdy vyskakovali ruští tajní agenti a radili britům jak hlasovat. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jaké ponižování?Můžete být konkrétní?Zatím to vypadá,že britští politici neví co chtějí a vše směřuje do chaosu tvrdého brexitu,tedy situace,která má mezi politiky i občany nejmenší podporu.

6 0
možnosti

Souhlas, karma.

1 2
možnosti
Foto

. Kdyby to bylo tak jednoduché. Ale není. Novodobá BoB, je zároveń bitvou i o budoucnost EU. Odchod GB, která je dnes čistý plátce do ECB, resp. rozpočtu celé EU není zanedbatelný. A dilema hranice Irské rep. a sev. Irska má též daleko větší konsekvence, od historických počínaje. Ono to těžce poškodí i Irskou republiku. Je dań., rájem pro mnohé nadnár. i zámořsk. fy.giganty, z kterých onen stát žije. Atd. Proto i ona bitva, a to i v britsk. parlamentu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz