Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Je trestuhodné, že ministr školství nedohlíží nad informacemi sdělovanými mladé generaci. Pak se divíme, že naše děti pokračují v komunistických lžích!

Komunističtí záškodníci pracují na všech frontách! Nikdy není dost obezřetnosti proti nim!

:-)

1 0
možnosti

Tak tak,pozor na bdělost. Soudruh nepřítel nikdy nespí. R^

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Napsal mně jeden učitelský důchodce z Mělnicka, že jednoho z autorů učebnice Jaroslava Pátka zná osobně, chodili spolu na gympl a později i na Pedagogikcou fakultu UK v Praze. A byl to velký komunista, dokonce zástupce ČSSR při UNESCO. Nicméně pan Pátek je už na pravdě Boží, což jsem nevěděl. Doufám, že Boží soud bude k němu milosrdný.

3 0
možnosti

Já vám to ještě zpestřím. Politická agitace je na školách zakázaná.

Pokud by učitelé učili, jak navrhujete, mohla by je parlamentní komunistická strana zažalovat, že učitel agituje proti nim. Nikdo totiž nevyhlásil komunistickou stranu za zločineckou, jako třeba Německo NSDAP, nikdo jí nezrušil, je stále politickou stranou.

A pokud v dějepise popíšete třeba zločiny ruských (jiných) komunistů, můžete se stát, že učitele zažalují rodiče ruského (jiné národnosti) školáka za agitaci proti jejich národu. Ani v Rusku nebyla komunistická stranu vyhlášena za zločineckou.

2 4
možnosti

A66n15n80a 20Č96e47r52n54á

25. 2. 2019 12:50

Mám pocit, že Komunistická strana Československa byla prohlášena zákonem za zločinnou a zavrženíhodnou.

Ale soudci jsou stále komunisti...

4 0
možnosti
Foto

Jste dopravní expert, proto se zdržte jakékoli kritiky oboru, který Vám není vlastní. Učebnice je od slova učit, tak se to buď naučte, nebo to nečtěte.

2 13
možnosti

P25e41t28r 92B59u57r42i61a14n

24. 2. 2019 23:52

Vy nerozumíte ničemu, proto se držte svého postavení a držte napříště zobák.

7 0
možnosti

L72u42d11ě25k 39T59o28n88d53r

24. 2. 2019 20:00

Já bych nejprve vyměnil na jejich postech - autory učebnice, pak odborné recenzenty, kteří to doporučili k vydání, a na závěr ministerské úřadníky, kteří to schválili.

Dokud tam budou, nemá smysl vydávat nové učebnice.

6 0
možnosti

Podíval jste se na jejich životopisy než začnete s proverkami? Myslím že by je to nepřekvapilo....

3 0
možnosti

RvRv Že se konaly komunistické sjezdy je historický fakt, tak nevím proč se tak čílíte?!

Ke školství mám blízko a vím, že Váš výčet, co všechno by tam mělo být, je na mnoho hodin, protože k řadě údajů je vedena diskuse formou otázek a právě na tom výkladu nejvíce záleží.

Je ovšem pro Vaše pojetí nedávné historie přímo očekávané, že se do toho výčtu americké pomoci nevešla dodávka obilí v r. 1947 z tehdejšího SSSR! A to dost nepřehlédnutelná při té neúrodě!!!

8 7
možnosti

My jsme r.1947 bohužel Marshalův plán poválečné pomoci na přání komoušů odmítli;-(!!

7 0
možnosti

Asi ta učebnice, podle toho co píšete, nebude úplně v cajku. Na druhou stranu, student se dozví, že ... do budovatelského úsilí se zapojily všechny složky Národní fronty.

2 1
možnosti

Je to asi pro Vás těžké si představit, že v 50. letech byli nadšenci a skutečně se do budovatelského úsilí zapojili - viz. NHKG a další projekty. Že to nadšení kariérní komunisté hodili do stoupy je jiná věc, nemluvě o zločinných persekucích a dalších trapárnách, kdy cukrář dělal ředitele fabriky!

Dle mého, tyto protiklady by se měly ve výkladu objevit pro lepší pochopení tehdejší doby.

5 1
možnosti

To bude asi způsobeno tím, že dnešní osazenstvo historiků na Filozofické fakultě UK stále více tíhne k levici a má snahu omlouvat komunistický totalitní režim. Je to zřetelné i u Ústavu pro studium totalitních režimů, když se levice domnívá, že ten režim nebyl tak zlý a fungoval na základě dohody s lidmi. Dávají si velký pozor, aby režim nenazývali totalitním, ač jím byl až do konce. Krajní levice škodila v minulosti a škodí stále, byť jsou její protagonisté přesvědčeni, že dřív došlo ke škodám, avšak myšlenka je správná. Myšlenka je bohužel chybná a každý, kdo ji zastává, v posledku tíhne je Stalinovi a jeho zlu.

13 1
možnosti
Foto

Tak co já vím, tak se naopak prohlašuje, že se nepodařilo prokázat, že v Babicích šlo o akci, která by byla připravená Státní bezpečností.

6 9
možnosti

Jste lhář Řezníku.

9 6
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz