Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vidíte a přitom i kritici připouštějí, že ta karikatura hnusně nevkusně nakreslená není, ale právě naopak.

Nevkusný a hnusný je "pouze" obsah této karikatury.

To je rána, co?!

0 0
možnosti
ZB

Docela by mě zajímalo, jestli i karikatura semitského Araba je taky antisemitismus.

0 0
možnosti
JF

Že je to na hraně i politického (ne)vkusu, o tom není debat.

Kdyby však v těch rolích byl Putina Zeman, spousta teď protestujícíh by tleskala za good joke....

0 0
možnosti
JK

Nesmysl. fandím Izraeli, ale vtip, i nepovedený, blbý, je pořád jen vtip, karikatura nás, pokud to autor takto nesmyslně hodnotí, divím se, že nevidím od něj podobné články o Zeleném Raulovi.... třeba do Myloše ta rejou mnohem víc než v tomto jediném "vtipu" levičáckého plátku

5 0
možnosti
Foto

Měl jsem velice podobný problém s karikaturami časopisu Charlie Hebdo. Tam si ale dělali pro změnu brutální žerty z křesťanů a muslimů, zatímco jednoho autora, který zkusil antisemitské obrázky, vyrazili.

Jinak, s panem Wolinskim jsem se setkal v Olomouci, kde měli kreslíři přispívající do Ch. Hebdo výstavu. Sympaťák, milý šarmantní člověk. Ovšem kresby velice oplzle hanobící Matku Terezu a papeže Jana Pavla II., se mi hodně nelíbily. Svět je bláznivý a lidé jakoby ztráceli integritu. Nějakou aspoň základní konzistenci ve svém vystupování, práci, tvorbě, názorech.

Přesto všechno mi je nesmírně líto smrti pana Wolinského a dalších lidí z redakce při tom hnusném teroristickém útoku... Takhle prostě ne!

Ale pozor, vzhledem k historické zkušenosti s holocaustem, se šesti miliony Židů povražděných ve vyhlazovacích táborech, je stále třeba mít se na pozoru před jakoukoliv eskalací antisemitských projevů.

Už jen na okraj, trochu žertovně: Za Rakouska-Uherska prý existovala zákonná úprava, že za články či obrázky urážející císaře pána byla při prvním provinění symbolická pokuta jedna koruna a důrazné napomenutí. Při druhém opakování byla vysoká pokuta, která už hodně bolela a při třetím opakování bylo další vydávání novin zastaveno. Nevím zda na noviny, ale na některé fiškusy, například taxikáře předražující jízdné, by podobné zákony mohly platit ;-D

0 0
možnosti
DR

"Chápu, že novináři z New York Times, majíce blízko k demokratům, Donalda Trumpa moc nemusí, ale nechť jsou racionální."

Tak doufám že racionální budete při těch Vašich "nestranných" blozích i vy když to požadujete po druhých.

4 0
možnosti
Foto

A jak by to viděli v redakci Charlie Hebdo?

2 0
možnosti
Foto

Ty kresby byly dvě. Po té první se NYT omluvil a následně se objevila druhá. Obě nevkusné, urážlivé ale - nějak mi tam schází ten antisemitismus. Obecně začínám mít trochu hořký pocit z toho, že existuje určitá lobby, která za antisemitismus považuje naprosto všechno. Není to novinka a někdy jsou taková obvinění na hranici veselohry, jako před léty, kdy mezinárodní tenisová federace odmítla přesunout nějaký turnaj na základě žádosti izraelské strany, že v den konání je židovský svátek. Tehdy se také spustila lavina obviňování z antisemitismu. Potíž je v tom, že tohle přehánění může vést a jak vidíme i zde na blogu či jinde v diskusích k situacím, že skutečná nenávist a opravdový antisemitismus je přehlížen máváním rukou a odkazem na svobodu slova.

Takže, ty kresby byly ukázkou hloupostí jejích autora a stupidity editorů NYT ale antisemitismus v nich nevidím.

4 0
možnosti
KT

Hnusná?

Ne jen možná politicky nekorektní?

Nezlobte se na mě, ale má být hnusná jen proto, že Benjamin Netanjahu je Žid?

4 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz