Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Předem, nejsem Okamurovec; nikdy jsem nebyl na Ortelu a tak jsem spojil poslech se zvědavostí poslechnout si naživo zahraniční hosty.

Ale popořádku. Sluníčková banda měla sraz na Míráku a na Můstku - ohlášené. Na obou místech se jich sešlo tak akorát do mariáše (úmysl byl z Můstku přehlušit demonstraci nahoře), takže se spojili a vylezli po chodníku až vedle koně. S připravenou výbavou - trumpeta, vuzela, píšťalky, ešusy, panvičky + hlasivky, které často vyřvávali "fašisti" - aniž by věděli význam toho slova, rušili celý koncert Ortelu. Ten je však svými bednami zastínil, ale už v polovině nám. to bylo fifty fifty a lidé, kteří se nedostali výše, odcházeli.

Mluvené slovo však 20 - 30 rušících bezmozků přečíslilo a tak byla demonstrace přerušena a čekalo se cca 1/2 hodiny, až policie zjedná po asi 10 až 12 výzvách z megafonu pořádek. a to je dlouho; po dvou , třech výzvách měla zasáhnout dříve. Již výbava rušitelů dávala předem avizo, že mají v úmyslu spáchat přestupek. Několik nejaktivnějších bylo odvedeno do antonu nahoře, ale ani to ostatní neumravnilo.

Pro úplnost je nutno zmínit, že i na druhé straně se našly bezmozky - dva. Jedem hajloval a "dáma" měla na krku nacistické symboly. Když jsem následně probíral zpravodajstvím, mnohde z několika málo foto ty dvě nechyběly - jak výstižné, co jsou vlastně ti shromáždění (všech věkových skupin) zač!!8-o

8 1
možnosti
MK

Pane Václave Růžku, co je na mém popisu špatně, že jste dal mínus. Vždyť je to jen situační zpráva bez nabídky k názorové diskusi. a nebo jste byl ve skupině s píšťalkami? Pak chápu.:-/:-);-D

0 0
možnosti
MB

Pokud KDOKOLIV, dle stanovených regulí - Demonstruje, pořádá shromáždění, řeční - Je to v zájmu každého občana ČR. Svoboda slova - shromažďování se, práva petičního ještě funguje ... !

Horší je, když se Agent STB v noci plíží s kyticí, aby uctil nějaký památník symbolu Demokracie. Podobně i tací, kteří ani nikam nejdou a mlčí - Přece již všechno řekli!:-)

3 4
možnosti
RR

Ale když agenti demokracie hážou kytky do koše, tak se tetelíš blahem.

5 1
možnosti
MS

Souhlas (za předpokladu, že povolené shromáždění neporušuje zákon). R^

3 0
možnosti
Foto

Karma a v obecné míře souhlas. Tohle má platit vždy a policie má vždy od sebe oddělit ty, kdo tíhnou ke vzájemným potyčkám. Nebyl jsem tam, proto nemohu soudit, kdo a jak byl agresivní a hlučný. Ale viděl jsem sérii velice výmluvných fotografií, na nichž mají zejména fanoušci Ortelu nenávistné výrazy a jednoznačně výhrůžná gesta. Tolik zloby a vzteku se málokdy vidí, to nevěstí nic dobrého. Takže i na ně platí, že je dobře, že policie udělala kordon a dva "tábory" od sebe oddělila. Přesně tak, jak policie odděluje například dva tábory násilnických fotbalových chuligánů. To většinou nejsou lidé, kterým jde o něco dobrého ve společnosti. Jde jim o násilí,, o příležitost rozpoutat na ulici násilnosti. To nemůže žádný demokratický stát trpět.

Kromě toho všeho, "ultralevičáci" a "ultrapravičáci" se většinou nikde neprojevují konstruktivně a člověk se o jejich existenci dozví jenom ze zpráv o výbuchu násilí tu či onde.

Na podobná "hnutí" má především platit zákon a myslím si, že by měl být vždy prosazován stejně na všechny strany. A vždy nekompromisně, padni komu padni. Jsem rád, že jste v článku zmínil i případ Pochodu pro život a pokusy o jeho narušení. I tam zasáhla policie správně.

2 0
možnosti
AR

Pane Trizuljaku, mám soukromý dotaz. Delší dobu zde vystupovala blogérka, mladší paní Palková (doufám nepopletl jsem příjmení) se světlými vlasy. Také připomínky mívala k řadě blogů. I s vašimi názory kolikrát nesouhlasila. Už řadu dní se zde neobjevuje a začíná mi být bez ní "smutno". Nic bližšího asi nevíte,že?8-o

0 2
možnosti
AC

Souhlas. Zasloužená karma.

3 0
možnosti
Foto

To byli radikální sluníčkáři! Oni nerespektují zákony, stejně jak islamisti.

7 1
možnosti
JM

J88i54ř92í 88M34l20s

3. 5. 2019 14:35

Ono to celé bylo ve smyslu o vlku a koze. Policie sice zasáhla, ale až po hodině a půl.Takže zhruba třetina účastníků demonstrace SPD prakticky neslyšela ani Ortel natož projevy.

Odpůrci SPD ale rozhodně nikoho nenapadali (ani slovně). Jak to bylo z druhé strany asi není třeba komentovat...

6 0
možnosti
Foto

A co tohle?

„Chci poděkovat Policii České republiky, že nám umožnila naše shromáždění udělat,“ řekl místopředseda SPD a šéf poslaneckého klubu Radim Fiala, který akci moderoval a který vyzýval příznivce hnutí, aby „provokatéry“ hlásili policii.

„Pusťte nás na ně, rozkopeme jim držky,“ zaznělo z druhé strany

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/okamura-spd-le-penova-wilders-praha-vaclavske-namesti-demonstrace-priznivci-odpurci-eu.A190425_120055_domaci_cern

0 0
možnosti
MK

Máš pravdu Jene. Každý má právo znemožnit se sám. Jenom mám v poslední době pocit, že ti bojovníci za demokracii, rozuměj aktivisté, by nejraději nastolili totalitu svých názorů a pohledu na svět a každý kdo se dívá na svět jinak, má jiný názor je pro ně nepřítel. V zájmu svého ideologického pohledu odmítají i respektovat zákony a právo na jiný, než mají oni názor. Tihle lidé jsou pro mě větším nebezpečím, než SPD, protože kdyby se dostali k moci, tak zavládne stejná totalita jako za komunistů. Možná ještě horší. Tihle lidé si hrají na demokraty a demokracie se bojí, protože mají strach, aby náhodou nezvítězil jiný myšlenkový proud.

Zastávám jeden názor a to, že pokud je demokracie silná tak přežije, pokud je slabá, tak jí nepomohou ani pilíře totality. Ostatně jak se ukázalo ve starém Řecku.

12 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,30
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz