Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkná připomínka okamžiku, kdy se takové množství lidí dokázalo sjednotit. Sice nevím proč si autore přidáváte do důvodů i nechceme komunisty, (to není ani v Reflexu) když sami místní komanči se na tomto obdivuhodném skutku podíleli. Osamostatnění se byl v těch letech byl velice statečný čin.

0 0
možnosti

R^ Bohužel jsou ještě dnes i mezi námi ti,kteří jsou ochotni tyto bolševické prasárny bagatelizovat.

9 0
možnosti

Ten útok na vysílač mám spojen až s lednem 1991. Jinak karma.

2 0
možnosti
Foto

Velikánská karma za tuto vzpomínku. Statečnost obyvatel Litvy, Lotyšska a Estonska se v srpnu 1989 skvěle projevila. U nás to bylo tristní, protože komunistický režim v Československu provedl bezprecedentně rozsáhlá opatření, aby zamezil občanským protestům na den 21. srpna 1989. Takže protesty v ten u nás pomáhali organizovat disidenti z Maďarska!

Děsivé je, že Rusko ty předchozí zločiny (genocidní zacházení s občany pobaltských republik a dosazování Rusů namísto nich) dodnes cynicky zneužívá ke svému vlivovému působení v pobaltských zemích a k pokusům o jejich rozvrat. Jeden hrůzný režim (Stalinův) ty zločiny spáchal, druhý režim jejich důsledky zneužívá pro své mocenské, ne-li přímou uchvatitelské cíle. To je kontinuita ve zlém ;-(;-(;-(

13 0
možnosti
Foto

Karma. Pamatuji si na starou paní učitelku ruštiny na naší základní škole, Jmenovala se Zewucká. Byla to Estonka a pamatovala onu dobu, o které píšeš. Po nějaké době věděla o naší rodině a mým rodičům vyprávěla do té doby neznámé příběhy té hrůzné doby. Naši mi ani všechno neřekli, až teprve po nějaké době po její smrti. Ta paní nenáviděla Rusy za všechno, co jí a její rodině provedli.

R^

13 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz