Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skotská spisovatelka Gillian Philipová, známá autorka dětských knížek, na Twitteru vyjádřila podporu slavné spisovatelce J. K. Rowlingové, jež je nyní pod palbou kritiků a fanoušků za svůj postoj k translidem. Firma Working Partners sdružující několik nakladatelství ale Philipovou téměř okamžitě vyhodila.

1 0
možnosti

Pokuste se v Evropě dikutovat o holokaustu a jeho obětech, tak se nedivte Rusům, že jsou citliví na svých 25 milionů obětí II WW a nekončící historii útoků ze Západu. Nebuďte zahleděn do našich " předností ".

2 8
možnosti

Kdybych chtěl k něčemu přirovnat "citlivost Rusů na svých 25 milionů obětí" (kam si Rusové rádi počítají i všechny neruské oběti z mnoha národů SSSR, které násilně anektovali, jen abychom byli přesní), tak si představme situaci, kdyby se Němci najednou rozhodli oživit Hitlerovu rétoriku, nebo by se jí ani nebyli nikdy zřekli, a chtěli by tvrdit, že válku nevyvolali oni ale Versailleská smlouva, že za jejich vlastní padlé nemůže Hitler, který je do té války poslal a ještě jim naprosto nezodpovědně velel, ale Spojenci, a že v koncentrácích byli převážně kriminálníci, kteří se tam dostali zaslouženě. Prostě něco nemyslitelné. Ale Rusko se přesně takhle k historii chová.

5 0
možnosti

To s tou vyhozenou děkankou za výrok, že záleží na všech životech, bude nejspíš hoax. Už jsem to řešil v jiné diskusi, pod blogem od Josefa Nožičky - stejný zdroj, na který odkazuje jak on, tak i tady pan Ziegler, je z druhé ruky, čerpá konkrétně ze zprávy od Fox News. A tato zpráva uvádí, že!!univerzita na dotaz Foxu popřela jakoukoli souvislost vyhazovu s tímto i jakýmkoli jiným výrokem děkanky!!

Taky tam lze najít odkaz na prohlášení univerzity o jejím obecném stanovisku k celkovému tématu, které vydala ještě pár dní před tímto incidentem, a to prohlášení je samo zcela v duchu "all lives matter", což docela nahrává závěru, že ten výrok důvodem k vyhazovu nebyl.

Důkazy o pozitivní diskriminaci černochů a trestání lidí za nevinné názory si holt ti, kteří v takové věci věří, budou muset pohledat jinde. Nebo prostě ignorovat, že se to tam černé na bílém (no pun intended) píše přesně jak říkám - taky populární možnost ;-D

Ale díky panu Zieglerovi za to, že připomněl Rusko, které si teď na událostech v USA buduje propagandu, místo aby zametalo před vlastním prahem.

5 1
možnosti

Tak mrkněte na tenhle zdroj a pozorně si pročtěte poslední 3 odstavce, kde se ke kauze vyjadřuje samotná děkanka:

https://www.washingtonexaminer.com/news/dean-of-massachusetts-nursing-school-fired-after-saying-everyones-life-matters

1 1
možnosti

RF neni spojenec, takze na nej mam mnohem mensi naroky.

0 0
možnosti

Jinak se Zubovem sice nesouhlasim (pokud nekdo Krym okupoval, tak to byla UA), ale jak pisete, za nazor by se vyhazovat nemelo

1 1
možnosti
Foto

Ale tomu Zubovovi se zase tak moc nestalo: Je vedoucím katedry dějin náboženství na Ruské pravoslavné univerzitě

1 1
možnosti
Foto

Nicméně to tvrdí toliko česká Wikipedie. Je možné, že ji nějakým způsobem uteklo bývalým vedoucím.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že lidstvo je na novém rozcestí. Buďto budeme stát na straně slabých a ublížených a ve svém důsledků zahyneme, nebo opět přenecháme vládu takovým, kterým záleží více na přežití na moci a ochraně konkrétní země, i když je zde hrozba globálního konfliktu. Zdá se, že tak, jako v případě příprav na I.světovou válku, i nyní tomu nebude jinak. Hrozba zániku je o to větší, oč horší je stav blížící se přepólování planety. Dost možná všichni aktéři už čekají, kdy k tomuto dojde, aby uhájili, či zabrali území vlivu. Pokud máme mířit ke hvězdám, potřebujeme zdá se, vývoj, jako v poválečném období. Lidstvo potřebuje válku, už jen s ekonomických důvodů. Až je mi z toho na nic, ale jiný vývoj zde nevidím. Pokud tedy okamžitě nedojde k radikálním změnám, které, jak je vidět, bez hlubokých ztrát nesvedeme, nastupuje zánik jež téměř hraničí s jistotou. Co tedy vlastně přijde dřív? Přírodní katastrofa jež odstartuje boj o život v chaosu, nebo další etapa, jež nastolí novou totalitu, o které se nám ve snu nezdálo?! ?!!

0 5
možnosti

Můžeme mlčet a nestarat se o slabé. Co je nám po těch, kteří končí za pravdu bez práce nebo ve vězení. Jsou ale lidé, kterým to svědomí nedovolí.

Nejdřív přišli pro komunisty, a já jsem se neozval, protože jsem nebyl komunista.

Pak přišli pro Židy,a já jsem se neozval, protože jsem nebyl Žid.

Pak přišli pro odboráře,a já jsem se neozval, protože jsem nebyl odborář.

Pak přišli pro katolíky,a já jsem se neozval, protože jsem byl protestant.

Pak přišli pro mě a tehdy už nezbýval nikdo, kdo by se mohl ozvat.

0 0
možnosti

Pane Zieglere, souhlas, ovšem s tím dodatkem, že to, co se děje na západě, se podle tamních i zdejších "liberálů" a "progresivistů" děje za účelem vyššího dobra a je to podle nich cesta k moderní a lepší společnosti. A logika tam bohužel dostává na zadek ještě víc, než v tom Rusku (to nemá být omluva toho, co děje v Rusku):

Na prestižní západní univerzitě za názor "na bílých životech nezáleží" nepřijde vyhazov, ale naopak povýšení s odůvodněním, že "univerzita respektuje právo svých zaměstnanců na kontroverzní názory". Rok zpátky byl ovšem jiný její zaměstnanec vyhozena za názor, že "geny ovlivňují IQ".

V prestižních amerických novinách (New York Times? teď si nejsem jistý) je dlouholetý šéfredaktor vyhozen po vzpouře mladých "liberálních" kádrů, kterým se nelíbilo, že "museli ukazovat obě strany problému, který má stranu jenom jednu".

Atd. Sorry jako, ale pomalu se dostáváme do bodu, kdy v Rusku si je člověk víc jistý, na čem je, než na tom západě. Osobně bych tedy nechtěl bydlet ani na jedné straně a jsem rád, že ČR je na tom, jak je, a doufám, že jí to ještě hodně dlouho vydrží.

10 0
možnosti

Jsem rád, že alespoň u nás funguje vcelku normální demokracie. Vzorem je třeba pan docent Konvička. O jeho názorech a jednání si můžeme myslet cokoli nehezkého, ale učí na vysoké škole, protože je odborníkem na motýly. Státem je placen za to, že své znalosti o nich předává svým studentům a taky to dělá. Přece nevyhodíme z vysoké školy odborníka, jakého jen tak jinde neseženeme kvůli jeho názorům.

8 0
možnosti

Zas tak růžově bych to neviděl... Vona ta ostrakizace u nás taky funguje. Takovej sociolog Hampl by mohl vyprávět...

0 0
možnosti

Čo mi to len pripomína? Už viem. Ten socialistický vtip, keď sovietsky predstaviteľ na kritiku z USA ohľadne ľudských práv v ZSSR reagoval "A Vy zasa bijete černochov".

Autor sa nezaprie - takmer všetko dokáže otočiť proti Rusku. Len mu akosi unikol fakt, že Rusko sa vo svete neprezentuje ako OCHRANCA DEMOKRACIE a ani ako VZOROVÁ DEMOKRACIA! Ak je režim v Rusku nedemokratický a režim v USA naopak demokratický, tak čo je horšie? Porušovanie ľudských práv v mene totality, alebo naopak ich porušovanie v mene DEMOKRACIE?

8 8
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS