Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Prosím o vysvětlení,nějak tomu nerozumím:

To je obsah oficiálního sdělení EMA:

"Výbor pro humánní léčivé přípravky (CHMP) agentury EMA a pandemická pracovní skupina COVID-19 EMA (COVID-ETF) musí nejprve souhlasit, než vývojáři mohou podat žádost o zahájení procesu průběžného hodnocení."

https://www.ema.europa.eu/en/news/clarification-sputnik-v-vaccine-eu-approval-process

To jako nejdříve EMA musí schválit zda jim tu žádost přijme,ale protože je to Ruské ,tak to v EU nepřijmeme;-€

0 0
možnosti
JK

Základem je však to, že Rusko o schválení vakcíny v Evropě dosud nepožádalo. EMA oficiálně vydala prohlášení, že žádnou žádost nemá.

0 0
možnosti
VB

Já jsem četla, že informace otištěná o Sputniku v Lancet byla čistě záležitostí Ruska - předložili vlastní verzi, nikoli že by informace byla prověřovaná nezávislými odborníky. Zástupce Lancet se pak pro západ. média vyjádřil, že pokud Rusko předloží svá data ke Sputniku u EMA, že posuzování nevidí jako snadné a rychlé. Podle mě by se rozhodně nikdy - nejen u Sputniku - nemělo vycházet jen z výseku dat, která předloží firmy (taky bych si uměla nakouzlit např. 99% účinnost a pár lehkých obtíží po očkování); klinic. studie závažného charakteru by měly být od počátku sledovány nezávislejšími odborníky, bez střetu zájmů, aby znali prvotní údaje o testování, nikoli až ty ev. "upravené". To zmínila i jedna expertka ve vztahu k šetření WHO v Číně: pro posuzovatele je důležitý přístup k prvotním datům (jak přesně vypadaly skutečné záznamy o zdravot. stavu dobrovolníků před očkováním a po něm; v případě čínského institutu, kde mohl teoreticky uniknout koronavirus z laboratoře, by asi bylo dobré vidět záznamy o chodu laboratoří před rokem, nikoli až rok poté).

0 0
možnosti

R^ Jsem rád, že mám naočkovánu vakcínu od Pfizer. A doufám, že si naši občané budou moci vybrat očkovací látku, které budou důvěřovat! :-)

0 0
možnosti
DK

"pokud projde Sputnik V řádným schvalovacím řízením, a to buď v rámci Evropské lékové agentury (EMA) nebo jej povolí SÚKL jen pro Českou republiku..."

Tohle SÚKL zcela jistě nepovolí.

1 0
možnosti
AT

To je ovšem poněkud v rozporu s tím, co tvrdil, když se slavnostně vrátil z Maďarska .... Čili zase plané kecy.

1 0
možnosti
VK

Registrace vakcíny Sputnik u EMA.

Na toto téma je mezi diskutéry iDnes rozšířeno mnoho polopravd, omylů a mýtů.

24. listopadu 2020 požádal Ruský fond přímých investic (RDIF) zcela nesmyslně o schválení ruské vakcíny Sputnik V Evropskou lékařskou asociací, používající tutéž zkratku EMA jako Evropská léková asociace.

https://www.interfax.ru/world/738548

20. ledna 2021 proběhlo setkání odborníků z Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) se zástupci Ruského fondu přímých investic ohledně dokumentace, požadované k vakcíně Sputnik V.

https://tass.com/society/1246897

"Fond podal žádost o registraci vakcíny", tvrdí text tiskové zprávy - k

tomu však dojít nemohlo. Před podáním samotné žádosti o registraci musí být k vakcíně dodána potřebná dokumentace a poté je zahájeno tzv. Rolling review, během kterého dojde ke kontrole předložených údajů a výsledků z probíhajících studií. Teprve až poté, co výbor CHMP rozhodne, že je k dispozici dostatek údajů, může být podána formální žádost o registraci. Podle odkazované tiskové zprávy Tass by měl být Rolling review zahájen v průběhu února, dosud k tomu však podle www stránek EMA k dnešnímu dni dosud nedošlo.

Blíže k Rolling review třeba zde:

https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-novavaxs-covid-19-vaccine-nvx-cov2373

2 1
možnosti
ZZ

Proč udáváte zavádějící údaje, které nemají se Sputnikem V nic společného ?

Př. 3.2.2021

EMA zahájil průběžný přezkum vakcíny NVX-CoV2373, vakcíny COVID ‐ 19 vyvíjené společností Novavax CZ AS (dceřiná společnost společnosti Novavax, Inc.).

:-P:-P:-P

0 2
možnosti
JF

Oj v té Brazílie napsali a co tak odborné lékařské časopisy např ten top prestižní.

0 0
možnosti
FS

Všech propagátorů ruské vakcíny bych se rád zeptal, jestli věřili a věří tomu, že ruští sportovci neberou drogy a státní agentura je dobře hlídá....

10 2
možnosti
ZZ

Nesouvisí s tématem a měl byste být smazán - tak jak to autor běžně praktikuje.

:-P:-P:-P

4 5
možnosti
Foto

Je tady vymazáno iž nějak moc příspěvků. EU se snažila vymazat Sputnik, a nyní má z ostudy kabát Rv!

4 8
možnosti
ZZ

To máte tak, když ještě před týdnem tu vakcínu celá Evropa i USA demagogicky odmítaly jen proto, že je Ruská, tak Rusáci ani nepřipravovali sami masovou výrobu pro celý svět.

Dnes se situace obrací, takže podle zástupce výrobce látky, začala již výroba vedle Ruska i v Jižní Koreji a v Indii, v únoru má odstartovat v Číně. Jak dopadne výroba v členských státech EU ještě není známo, ale Německo, Rakousko a Slovensko, stejně jako firma AstraZeneca již prověřují možnost výroby na svém území, či v některém ze svých závodů.

Výroba ze zahraničních závodů má primárně směřovat na trhy mimo Rusko.

Velká škoda, že EU tak ideologicky trvala na tom, že dodavatel vakcíny nesmí být z Ruska, jinak bychom dnes byli rozhodně výrazně dál nejen v očkování, ale i rozvolňování.

:-/:-/:-/

4 7
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,08
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz