Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J94o45s24e54f 18B77á18r43t39a

16. 3. 2021 16:02

Tady se zapomíná co je příčina a co následek. Nebýt 2. světové války, nebyly by ty komunistické zvěrstva. Uvidíme, jak se to budou učit děti ve školách.

3 0
možnosti

To ovšem není pro komunisty žádná omluva.

0 1
možnosti

Slovenské národní povstání: "Tiso zastával názor, že převážná část povstalců byli Rusové, Češi a Židé.[205] Po porážce SNP poslal děkovný telegram Adolfu Hitlerovi, v němž mu poděkoval za osvobození Banské Bystrice[206], přestože v rámci boje proti partyzánům povraždili příslušníci SS a Wehrmachtu tisíce civilistů. Po přehlídce v Banské Bystrici řadu příslušníků těchto jednotek vyznamenal vysokými slovenskými vyznamenáními.[207]" Wikipedia

2 0
možnosti

Ano, byla to doba chaotická. Někteří sudetští Němci museli narukovat do Wehrmachtu, někteří Židé měli německé školy a tak je likvidovali bližní z jejich jazykové skupiny, když se Židé vraceli domů, stávalo se jim, že museli projít sítem, k jaké národnosti patří - když neuměli česky, byly zařazeni mezi Němce! V situaci na Slovensku se neorintuju, ale je známo, že Slováci šli za Hitlerem, chtě nechtě, pak bylo SNP, ale o tom, co se dělo potom, se ve škole cudně mlčelo. Prostě se čekalo na Rudou armádu. Ale asi tam dorazili dřív Rumuni přes Maďarsko. A pak ti Rusíni, to už byl vůbec postmoderní guláš.

0 0
možnosti

Komunisté tedy KSČM by se měli omluvit za útisk protinacistických odbojářů a za příkoří, které na nich spáchali.

2 0
možnosti

Ty oběti války se počítají jak? Slovensko bylo za okupace samostatný stát.

0 0
možnosti

Ještě dodám, že Poláci na tom byli proti Čechům za nacistické okupace daleko hůř. Poláci směli ve vlacích jezdit jen ve vozech III. třídy, Češi žádné takové omezení neměli. Poláci mohli jezdit v tramvajích jen na zadních plošinách, Češi opět žádné takové omezení neměli. Češi měli otevřeny střední školy, Poláci jen základní.

0 2
možnosti

CHápu to tak, že Hitlerovci se mstili Polákům za to, že se odvážili s nimi válčit, tak je deklasovali na úroveň Židů určených k likvidaci.

0 0
možnosti

Tady nejde o srovnání zločinů. Jedná se mi o psychické pocity vězněných hrdinů protinacistického odboje v komunistických lágrech. Pro ně byli Němci čitelní, byli to nepřátelé a tak od nich nic dobrého nečekali. V osvobozené vlasti však tito lidé čekali uznání. To se jim nedostalo. Místo toho se jim komunisté odměnili za jejich obětavost pro vlast kriminály. Chápu, že to z toho to pro ně muselo být po psychické stránce horší než za Němců.

Nacisté byli zločinci a bestie, a nijak se tím netajili. Oni byli tak nějak čitelní. U nich zlo bylo jasné. Komunisté jsou v každém případě zákeřnější, oni se tváří jako milí lidé, nositelé ale ve skutečnosti jsou to rovněž zločinci, kteří bezohledně likvidují každého, kdo se jim postaví.

V celosvětovém měřítku mají komunisté na svědomí více obětí než nacisté a rovněž oni neváhali vraždit i děti a to i v padesátých letech v Československu.

2 0
možnosti

Ještě dodám, že u protinacistických odbojářů pronásledovaných komunisty šlo o samozřejmě o subjektivní pocity, ale rozumím jim.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz