Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I já přidávám karmuR^

3 0
možnosti

Psala jsem diskus. příspěvek moc dlouhý: zahranič. podnikatelé musejí být či by měli být pojištěni pro případ ztrát z různých důvodů (např. se pojišťují pro případ nemoci, invalidity či různých katastrof), jak se pojišťují ti naši? Ti velcí musejí mít v západ. zemích dostatečné rezervy, jinak by se úřadům jevily jako nesolidní, kteří by nebyli schopni dostát svým závazkům vůči zaměstnancům i vůči zákazníkům. Takže v zahraničí se pomáhalo spíš těm slabším (ale solidním, nikoli nesolidním, např. při žádosti o pomoc během pandemie museli doložit své příjmy např. dva roky zpět. V Rakousku by kontroloři přišli ev. ověřit tvrzení podnikatele, který žádá o pomoc, u nás kontroly pomíjíme.

0 0
možnosti

Parlament zavinil chybně psaný pandemický zákon, navíc i chybně psanou novelu zákona o ochraně veřej. zdraví, kdy se zcela mimo nouzový stav rozhojnily praktiky totalitního režimu. Nejlíp by se z toho dalo vymotat aplikací např. německého zákona o infekčních nemocech (zrušit nejhorší zvěrstva v českých zákonech a nahradit je funkčními němec. paragrafy, např. o některých věcech smí němec. vláda rozhodnout se souhlasem komory parlamentu, některé smí rozhodnout sama, ale přesně podle míry šíření nákazy, např. když je přes 100 nových případů na 100 000 obyvatel). My jsme díky tlaku různých lobby kolem vlády nechtěli nic přesně stanovovat, takže z toho vyšla právní možnost manipulovat se vším svévolně, bez jasných pravidel. V SRN tedy musí spolk. vláda i zemské vlády reagovat na skutečnou míru infekce: zpřísnit, ale také uvolnit při poklesu nákazy. Zákaz či omezení některých nejrizikovějších provozů (např. hospody) by západ. soudci tolerovali např. v dubnu, ale v květnu by už zvažovali, zda se neomezuje moc, klesal počet hospitalizací apod. Soudci také poměřují, zda různá omezení pro jednotl. občany jsou v dané době (klesající míra infekce, pokles hospitalizací a úmrtí) přiměřená či nikoliv. Vyžadovat po občanech potvrzení o zdravot. stavu v době, kdy v českých nemocnicích je 42 pacientů s covid-19, je podle mě nepřiměřené. Opatření MZ ČR by měla být v souladu se zákonem, ale ten zákon musí být v souladu s celk. ústav. pořádkem v ČR, a to není (patří k tomu i pro nás závazné mezinárod. úmluvy). Naši podnikatelé ať si ale na odškodňování nechají zajít chuť, jsou průběžně dotováni ze stát. rozpočtu, např. některé skandináv. země uzavřely se zaměstnavateli dohodu o průběž. restrukturalizaci různých podniků, protože ani během covidu, ani po něm nebude vše tak jako dřív, provozy se musejí postupně upravit podle skutečné poptávky. V Praze jsou hospody, cestovky, hotely apod. přemnožené, nelze táhnout jejich provoz do nekonečna z veřej. prostředků. Západ. země, ač bohatší, podporovaly pr

0 0
možnosti

Pane Zieglere, možná jsem ten odstavec špatně pochopil, ale...

Nemohl! Číšníci, servírky atd. nemají žádné pravomoci k tomu, aby perlustrovali příchozí. To by soudy opět zrušily.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772677

Mám pocit, že spíše než že nemají žádné pravomoci, by bylo vhodnější říci, že nemají oporu v zákoně. Co si budeme povídat, číšník (servírka, prostě personál restaurace) nemá pravomoc po vás si vyžádat občanku (to fakt ne), na druhou stranu, díky opoře v zákoně pokud jim někdo neprokáže plnoletost, nemusí mu nalít. Prostě nejsem si jist, jestli tahle část je zvolena šťastně.

Ale je to jen můj subjektivní pocit, možná jsem to špatně pochopil, případně mi něco uniká. Neberte to jako napadání, jen takový malý postřeh.

0 0
možnosti

Požadované kontroly číšníky a hospodskými považuji za destrukci společnosti! Nejenže k tomu nemají pravomoci, ale navíc je to v rozporu se stavovským chováním! Nemohu vyhánět své hosty z provozovny!

3 0
možnosti

Na něco jste zapomněl a tj. že kromě těch klasických fňukalů z ODS se ke kritice z tohoto Bratrstva kočičí pracky tradičně připojila (jak jinak) i ta nenahraditelně neschopná Pekarová. Takže jste ji svým nezmíněním v blogu ubral "zásluhy".

Tihleti se vážně hledali až se našli. ;-D

8 8
možnosti

A k věci by něco nebylo? Chápu, na to Daníkovy schopnosti nestačí. ;-D

5 3
možnosti
Foto

Plně souhlasím R^

8 0
možnosti
Foto

Sultán? A co Tyrl?

R^

2 0
možnosti

R^

Babišovy dluhy budeme platit tak jako tak! Ale rozvraceči z antisystémových stran spolu s žumpou ruské desinformační války se budou snažit svést Babišovy chyby na budoucí vládu, která to bude muset napravovat! Svojí destrukcí se přidá Hrad s nefunkčním prezidentem, a když nebude občanská válka, budeme mít štěstí!

:-)

8 6
možnosti

Tu si opravdu pane Simku nedovedu predstavit.

3 0
možnosti

To je pořád jako u blázna. Pokud velím a udělám rozhodnutí - vše běží s vědomím, že jsem to já, kdo nese následky! Nikdo nepopírá složitost s virem. Nicméně voluntarismus páně Bureše nemá obdoby! Slovy Jana Švejnara. Těžko jej obviňovat ze zloby :

"Vláda byla nepřipravená. Jiné země, třeba jako Belgie, Portugalsko, měly také obrovskou míru nákazy, ale dokázaly to rychle stlačit. U nás to trvalo mnohem déle a bohužel to stálo mnohem víc životů. Vláda mohla přes léto zlepšit chod státních institucí, ať už to bylo Ministerstvo zdravotnictví nebo ostatní – a nějak se to nezdařilo. Takže jsme šli do podzimu pozdě, Po krizi, ČR nabere další zpoždění"

Dodávám + další žaloby k tomu. Předem souhlasím, Já i Švejnar jsme Hyeny ! ANO, souhlasím ... :-)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/po-krizi-nabere-cesko-zase-zpozdeni-ma-to-tri-viniky-rika-svejnar-168670

7 3
možnosti

Portugalsko? Tak proč se ted zavira Lisabon?

1 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,33
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz