Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý počin. Jen bych to zakončil něčím optimistickým. Ta poslední věta byla mrtvá a uzemnila celý článek. Berte to z mé strany jako konstruktivní kritiku.

0 0
možnosti
JZ

Děkuji. :-) I když ona je to pravda.

0 0
možnosti
Foto

Co na to říct/napsat?

Jako rodilý Rus jistě zná situaci v Rusku lépe než cizinci a tím pádem jí dokáže lépe interpretovat. Tedy: měl by. Měl by!

Ono je totiž velmi podivné, že Rusové již dlouhá desetiletí žijí v diktatuře pomatenců a přesto své diktátory chválí a podporují. A to i v situacích, kdy jim nehrozí odposlech či přítomnost režimních pohůnků. A pak si vsaďte na správnost interpretace a nastíněných východisek.

Ale jo, je to značná nadsázka. Ale srovnejte to s tuzemskem - někdo rád Zemana, jiný(á) Babiše nebo Fialu či Kalouska, ale máte jednu jistotu: vždycky vám dotyčný(á) předestře tu jedinou správnou pravdu, byť úplně je odlišná od fanatika jiného potentáta a jedinou zářivou budoucnost. Samozřejmě opět nekompatibilní a těmi dalšími jedinými správnými.

A pak se spolehněte.:-)

1 0
možnosti
LV

Rusové mají hypertrofované nacionální uvědomění. To je sjednocuje neobyčejně silný pocit nadřazenosti. Hlavně vůči ostatním slovanským národům. Byl jsem tam 5 týdnů na výměnné praxi, už za Gorbačovovy glasnosti a perestrojky. Zažil jsem to na vlastní kůži. Oni trpí proto, aby se ostatní národy měly dobře, a mají pocit, že si toho nikdo neváží. A to jim dává právo obořit se na ostatní silou. Podle nich.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,31
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz