Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusko si samo řeže větev a po porážce na Ukrajině se samo rozpadne.

1 0
možnosti
Foto

Už z principu musí být korupce v Rusku větší, protože ono samo je větší.

To u nás nic takového neexistuje. ;-DR^

1 0
možnosti

A on to tu někdo tvrdí...?

2 0
možnosti

Transparency International je sama netransparentní díky zvláštní metodice určování korupčního prostředí. Tím neříkám, že korupce v Rusku není.

Jen pro zajímavost, jedno kritérium - správné zákony proti korupci. Stát, kde korupce není nepotřebuje takový zákon, ale u TI pohoří. Jsou tam i další vychytávky.

3 7
možnosti

Žádný stát bez korupce neexistuje. :-)

2 0
možnosti

J40a47n 47D82o71u60š37e49k

27. 7. 2022 12:55

Nějak mi uniká smysl článku. Z HLEDISKA KORUPCE nestojí Ukrajina za záchranu o nic více než Rusko. Pár příček na žebříčku to nespraví.

5 4
možnosti

Pane Doušku, před válkou se zachraňuje kvůli lidským životům. Jste dost přízemní.

7 0
možnosti
Foto

řekl bych dost hodně, z dob cestování po Ukrajině na kole a motorce bych o tom mohl napsat knížku. A policie, no to už vůbec. Pravý opak toho, co by člověk očekával.

10 0
možnosti

Zážitky českých kamioňáků z Ruska a Ukrajiny jsou v často srovnatelné. Tak v obou zemí si je policisté či nějací uniformovaní ozbrojenci předávali pomocí vysílaček a postupně je zastavovali chtěli po nich pokutu, často za nějaký vymyšlený přestupek. A pokuty se samozřejmě vybíraly v dolarech a bez potvrzení. V tom se obě země nelišily. :-)

4 0
možnosti
Foto

Korupce je něco, co mají rusové v genech. Existuje už od 16 století, kdy vznikla Moskevská Rus. Pro Rusko korupce je jako dýchání. Každý národ, který Rusko okupovalo přišlo záhy na to, že pokud chtějí něco získat, tak to lze získat pomocí korupce. Vždyť i u nás, pokud někdo něco chtěl stačilo dát nějaký peníze sovětskému důstojníkovi a byl hned benzin, samovar, nějaká dětská hračka

5 0
možnosti
Foto

Když projížděly vojenské kolony, jako zázrakem na konci bylo auto se sudama nafty, když bylo potřeba, zastavilo, shodil se sud, zaplatilo a jelo se dál.:-)Ale zase na druhou stranu, když neni poptávka neni nabídka.:-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,28
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz