Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Pravda, vyvolává to jistou naději, že na Dněpru se ustaví linie příměří a Ukrajince už nebudou dál vybíjet za cizí zájmy. Potíž je v tom, že v Rusku už funguje válečná psychologie a Ukrajincům vybili spoustu příbuzných a spousta dalších utekla, převážně do Polska a České republiky. Navíc na Ukrajině zanikla spousta klíčové infratsruktury. Kdo bude obnovovat, co a pro koho je trochu obtížné říci.

No, docela slušně na tom vydělá český zbrojní průmysl. Takže co vlastně...

0 1
možnosti
MB

Dovolil jsem si vypůjčit řádky pana Pátka. Ten člověk zde trefně popisuje doslova vše - "Zápisky z plánu speciální třídenní mírové operace Vladimíra Vladimíroviče Putina" :

1.4.2022 strategicky se stáhneme od Kyjeva

14.4.2022 strategicky potopíme křižník Moskva

30.6.2022 strategicky vyklidíme Hadí ostrov

6.9.2022 strategicky se stáhneme od Charkova

10.9.2022 strategicky opustíme Izjum a Kupjansk

1.10.2022 strategicky ustoupíme z Lymanu

7.10.2022 strategicky odpálíme Kerčský most

11.11.2022 strategicky vyklidíme Cherson ... :-)

11 0
možnosti
JK

Strategicky vypadnu z okna... :-)

9 0
možnosti
MD

schválně jsem si otevřel, co na ústup rikají RIA Novosti. Tak v clanku od Iriny Alksnis, se dozvíme, že ..(prelozeno deepl.com):...Když Šojgu, Surovikin nebo sám Putin říkají, že záchrana životů našich vojáků je nejvyšší prioritou při provádění protivzdušné obrany, nejsou neupřímní, nejsou pokrytečtí a nelžou. Říkají naprostou pravdu....Doporucuji precist celé, pokud tedy zrovna nejste po jídle...Jinak krasny darek k vyroci konce WW1 (francouzský Armistice). Doufám, že se toho brzo dockame i na osvobozene Ukrajině.

2 0
možnosti
LT

Já mám za to, že nejlépe to shrnul ruský moderátor Andrej Norkin.

"Pokud řeknu, že ministr obrany jedná správně, když armáda opustí Cherson, pak veřejně vyzývám k porušení územní celistvosti Ruska," podotkl Norkin. "A za to je několik let vězení," dodal.

Pokračoval tím, jak i v opačném případě, pokud by nyní veřejně prohlásil, že ruská armáda stažením vojsk z Chersonu chybovala, by ho podle trestního zákoníku neminul tvrdý trest. "Tím bych veřejně diskreditoval ozbrojené síly, což je také článek 280, ale část 3, a to s přibližně stejným trestem odnětí svobody," zdůraznil Norkin.

Takže toliko vlastně k tomu, co moderátor má dělat. Ať si vybere jakoukoliv možnost, za každou může skončit za katrem. A to fakt jednomu dodá optimismus k výkonu práce.

Jen mám obavu, že tím, že poukázal na naprostou absurdnost oněch zákonů (které se navzájem popírají), je až příliš optimistický v tom, že se vězení vyhne.

11 0
možnosti
Foto

Mám upřímnou radost z osvobození Chersonu:-)

17 0
možnosti
DR

To máme všichni. Nicméně to neznamená, že se tu musím předvádět jako někteří členové místního party klubu níže.

1 0
možnosti
PK

Myslím že i Rusové nemohou válčit systémem "nas mnógo". Je to nepopulární a tak sázejí na raketové ničení energa i s Íránskou technikou. Jer to smutné, válka je strašná.

0 0
možnosti
JK

A přitom jsme se nedávno od kamaráda paní Krištfíkové dozvěděli, že jediná jistota jsou ruské vlajky nad ukrajinskými městy. Co teď asi kamarád dělá... :-)

20 0
možnosti
Foto

Přejeme ze srdce slavné ruské armádě podobné bojové úspěchy, jako je dnešní strategické stažení z Chersonu. [UA]!!R^

26 0
možnosti
JK

... strategické a sebevědomé... jak by jistě napsal pan Paroubek :-)

3 0
možnosti
Foto

J90a28n 57A43n94d58r74l81e

11. 11. 2022 17:10

ale z druhyho brehu budou ty russky jebliny asi jeste zkouset nicit to, co nestihly ukrast... proto je musi zahnat mnohem dal R^[UA]

8 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,28
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz