Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P72e48t87r 73N54e48d76v24ě40d

6. 12. 2022 21:14

To skoro vypadá, že jste si rozuměl s....jak to říkáte v té vaší skupince? S dezolátem?

0 1
možnosti

To se mýlíte. I když současné Petrovy politické postoje neznám. Možná je to Váš volič. :-)

0 0
možnosti

Tak jo, hostili německé důstojníky, peníze se dál točily, věřím že ještě dlouho se slzou v oku musel jeho děda vzpomínat na "zlaté časy" v Protektorátu.

Jo, prostě někteří si to zařídit uměli. To se mu pak nedivím, že na Stalina nahlížel jako na toho horšího. Já bych je sice zařadil na stejná místa, ale tak chápu, rodina co se za Hitlera měla dá se říci dobře si nestěžovala.

Ale tak ono je to stejné jako s dělníky ze Škodovky, ti si za Hitlera žili tak dobře, že "večerní pitky s hudbou pravidelně končily tancem na stole a výkřiky: "My děláme pro Hitlera, na nás nikdo nemůže!"

1 3
možnosti

To bylo běžné, že v Protektorátě Češi obsluhovali Němce v hospodách, obchodech, prodávali jim cigarety v trafikách atd.

1 0
možnosti

Hodně hloupý názor... za Hitlera přišlo o život cca 360 000 lidí za nějakých 6 let, za komousu za 40 let to byl zlomek, stačí třeba údaj o justičních vraždách, za 40 let komunistů asi 248, to Němci zvládli hravě za Heydrichiády za jediný den....

8 3
možnosti

Jenom že nebyli jen justiční vraždy, byli mrtví i po zastřelení na hranicích, umučení v lágrech apod, pak jsme řádově na tisících. Číslo obětí nacismu platí pro Čechy a Slováky, nejen pro Čechy. Mezi nimi pak převažují v drtivé většině Židé jako oběti holocaustu. Pro Čechy ve velké většině platí, pokud jste se nezapojili do odboje a Němce jinak neprovokovali, dalo se přežít.

7 0
možnosti

Hmmm, když si Němců nevšímali, nic se nedělo? A co ty vystřílené vesnice na konci války, tam si Němců nějak všímali?

2 0
možnosti
Foto

Lidice a Ležáky, to nebylo na konci války. A přitom Lidice, a jejich obyvatelé neměli nic společného ani s atentátem na R.H.!

1 0
možnosti

Toto je slabina komunistů, ke které se nechtějí hlásit. V r.1946 nabízejí prakticky demokratický program, s tržním hospodářstvím. Od r.1948 uplatňují totalitu a začnou krást. Klasický podvod. Našli si i svéráznou zábavu - vraždí se sami, Slánský. Až jim soudruzi dojdou? "Zdroje jsou",hle matka, M. Horáková. Adolf ji věznil- no nezavraždil ...

Ze zcela nepochopitelných důvodů se vrhají na Hospodáře. Dobře hospodařící zemědělecc je kulak.Živnostník zase vykořisťovatel. Vše je plánovité a tak neplánovaně poprvé zkrachují, 1953. Vše dělají pro lid - A tak muiještě v předvečer měnové reformy lžou ...

Opravdu apoliticky, lidsky.Proboha, k čemu to bylo dobré? Skutečně ti lidi Hitlera přežili. Klémovi a spol ovšem neunikli. Jak ukradené hospody, živno krámky, fungující služby,zemědělské usedlosti pomohly? Dělnické třídě, rolníkům a pracující inteligenci? Mj., existovala někdy nějaká nepracující inteligence? Co to je za výrazivo ? Ptákovina, ostatně jako to celé konání rudách kožců...:-)

7 0
možnosti

Ti lidi Hitlera přežili.... přes 360 000 Čechoslováků ne a to, kdyby Hitler vyhrál, tak by to byl násobek...asi tak :-(

3 1
možnosti

J40a40k58u35b 55Š23o50l51c

6. 12. 2022 13:00

Váš kamarád musel být "méně chytrý", co jiného k tomu dodat. Proč vy máte potřebu relativizovat zločiny nacistů?

1 7
možnosti

Pokud by prvnímu Němci řekli, že mu pivo nenatočí, také mohli skončit v lágru. Možná hrdě, ale v lágru.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz