Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas. I když po "osvobození" v roce 1945 nešlo o klasickou okupaci ze strany SSSR, jejich "poradci" z řad NKVD tady tahali za nitky a nepochybně přispěli k "Vítěznému" únoru. A hodně indicií svědčí pro to, že měli prsty i v "sebevraždě" Jana Masaryka. Stejné praktiky koneckonců dodnes používá i putinovské Rusko.

4 0
možnosti
JZ
RW

Jednoznačným důkazem o celé smyšlenosti autorovy konstrukce je to, že ani po invazi 1968 její odpůrci NIKDY nezpochaybňovali osvobození (asi tehdy ještě žilo dost pamětníků), ale naopak nechápali, že osvobodilé se invaze dopustili...

2 9
možnosti
JZ

A co konkrétně je v textu nepravdivého? Jako, že Směrš neunášel české občany do gulagů? Mnoho lidí už mění názor. Osvobodit znamená dát svobodu a ne vnucovat jiným novou tentokrát rudou totalitu.

6 0
možnosti
Foto

Trochu odbočím, je zajímavé, že Němci u nás za 6 let nenapáchali tolik zla, jako rusáci na Ukrajině za rok.

5 0
možnosti
RW

Tak si přečtěte Heidrychův tajný projev k jeho nástupu do funkce, pak možná pochopíte...

3 3
možnosti
Foto

Karma , souhlas. Z osvobození jižní Moravy - Břeclavska - bych mohl uvést spoustu historek o znásilňování ( např mé tety) , vybíjení domácího zvířectva , likvidace vinných sklípků.....Kdo nechce a je zaslepen , stejně neuvěří.

V první linii sovětské armády byl opravdu podobný druh "lidí" jako teď na Ukrajině - trestanci , pologramotní příslušníci nešťastných sibiřských národů....

9 0
možnosti
Foto

Moji tetu chtěl v Lišově jeden sovětský voják znásilnit. Začala křičet, přišel velitel a násilníka na místě zastřelil. Z toho se dá soudit, že podobné násilnosti byly i v Rudé armádě zakázány a patřičně trestány.

0 0
možnosti
Foto

Okupace byla až od roku 1968, ale osvobození to také nebylo. Výsledkem osvobození má být svoboda a tu nám rusáci nepřivezli. Pouze nacisty vystřídali komouši.

12 0
možnosti

A celý poválečný vývoj u nás řídili sovětští "poradci" z NKVD.

4 0
možnosti
Foto

Nevídané, dávám karmu.

2 0
možnosti
KH

Podle slov predchozi generace nasi rodiny, kteri v dobe vojny zili na Slovensku: "Na Slovensku Rudou armadu nikdo nadsene nevital! Vojaci se chovali jako prasata, kradli, vozirali se, znasilnovali, vrazdili".

6 0
možnosti
KH

A jo: "Rusove, kteri zili na Slovensku od prvni svetove vojny, velmi slusni lide, se pred Rudou armadou schovavali kde jen mohli!".

7 0
možnosti
AM

Nesmyslný blog jako většinou obvykle.

10 15
možnosti
JZ

A nějaká konkrétní námitka, nějaký argument by nebyl?

8 4
možnosti
LC

Viditelný Macek dnes ve své glose napsal, že se obává, že v toku času přijde z Polska zpráva o osvobození stalinského tábora Osvětim hrdinnými německými vojáky a banderovci. A vidím, že ty jeho predikce jsou nadějné.

13 6
možnosti
JZ

Jasně a Smerš to vlastně byli převlečení gestapáci a generál Vojcechovsky odjel do SSSR dobrovolně na rekreaci.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,22
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz