Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Díky za skvělé připomenutí. Málem jsem zapomněl, jak skvělý byl. Na rozhovor s ním si čas od času vzpomenu, ale toto je tak komplexní vzpomínka... ještě jednou díky!

1 0
možnosti

Díky!

Komunisti nás vychovávali k závislosti na státu. Proto tak mnoho lidí u nás jsou nesvobodní a svoboda jim nechybí! Klidně jsou ochotni zaprodat naši zemi agresivnímu ruskému imperialismu!

2 0
možnosti
JK

Jeho Kapesní průvodce inteligentní ženy po vlastním osudu pro mě byla těsně po Listopadu zásadní kniha, kde jsem se konečně dozvěděl, jak to ve skutečnosti bylo. Nepamatuju si, že bych do té doby něco tak hltal. Lázeň pravdy, bylo to strašně osvobozující.

2 0
možnosti

Proto také Václav Havel ctil, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí! Je dobré vědět, kteří antidemokraté se tomu vysmívali a dosud vysmívají!

1 0
možnosti
Foto

Dnes by mu u nás (ve značně rozdělené společnosti) pšenka zakvétala podobně jako zakvétá posmrtně Havlovi. Tedy nijak bohatě.

3 0
možnosti

Styďme se! Bez pravdy a lásky k druhému člověku liberální demokracie a občanské svobody nejsou možné!

0 0
možnosti
Foto

Pavel Tigrid byl jeden z mála našich inteligentních pravicových myslitelů a politiků. Komunistům skutečně oponoval, ale tak jak se mi jevil, rozhodně nebyl to člověk, který by někoho nenáviděl. Nenávist otupuje myšlení, je to vlastnost nízkých lidí. Tigrid byl duševní aristokrat. Historicky zajímavá je také kniha "Politická emigrace v atomovém věku".

3 0
možnosti
Foto

Hrát si se slovíčky je snadné, pokud se nepokusíme ujasnit si, co kdo vnímá jako nenávist. Někdo například řekne, že nenávidí špenát, aniž by nenáviděl pojídače špenátu či jeho pěstitele, přestože mu pouhý pohled na špenát zvedá žaludek. Otázkou je, zda třeba pozůstalí po obětech justičních vražd 50. let mají právo nenávidět komunistický režim. Nenávist jistě otupuje myšlení. Ale možná se toho slova nadužívá. Ten, kdo je bytostně v příkré opozici k režimům pošlapávajícím lidská práva a okrádajícím lidi o jejich důstojnost a někdy i o životy, ten se nesmíří s žádným autoritářským režimem. A jistě ne s takovým, který by rudou přebíjel svou hnědou.

2 0
možnosti

Výborně napsáno Tigrida obdivuji nejen za jeho pevné postoje, ale i za to, jak se dokázal vyrovnat se svou nevyléčitelnou nemocí.

14 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz