Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já hlavně nechápu, proč narození a ukřižování Ježíše Krista, příchod věrozvěstů a upálení Jana Husa, vítězství nad fašismem a komunismem oslavujeme sledováním pohádek... Více na mém blogu z roku 2020 " České Vánoce"...

1 0
možnosti

Četl jsem před chvílí na Seznamu pod tímto autorovým článkem reakce. No, dostal tedy od čtenářů pořádnou čočku. V tom velkém množství nebyl snad jeden jediný příspěvek, který by autora i jeho výtvor hodnotil kladně. No, asi reagovali samí socialističtí agitátoři...

1 0
možnosti
Foto

pán Ziegler je skúsený bloger, a rozprávky sú dobrý titulok a chytľavá téma, ktovie čo si naozaj myslí on sám, to pri jeho blogoch neviem nikdy vydedukovať, pekný večer, Pavle

0 0
možnosti
Foto

Doporučuji, abyste si nepustil ani Tři oříšky pro Popelku, protože to je pro změnu feministická propaganda. A ze všeho nejhorší je Láska nebeská (Love Actually). Tu by se dnes nikdo neodvážil natočit

2 0
možnosti
Foto

ale na blogera dobrý titulok a téma chytľavá

0 0
možnosti

Ideologická rovina se vyskytuje ve všech filmech té doby včetně pohádek, i Císařova pekaře. Člověk se tomu může smát a užít si jiné kvality, které pohádka poskytuje. Kryl to pěkně vystihl "Odevzdat bestii ze svého oběda povinnou daň".

2 0
možnosti

Vlastně ani nevim, jak dnešní děti vnímají tyto pamětnicke pohádky. Dívají se na to vůbec nebo je to spíš zábava pro jejich prarodiče?

0 0
možnosti

Za své nejbližší okolí bych řekl, že už jenom prarodiče.

2 0
možnosti

P59e76t25r 77N89e76d92v67ě73d

20. 12. 2023 17:55

No, tady je to v klídku. Na Seznam médium byli lidé pod Vaším nádherným článkem ráznější.

Nebylo náhodou Půlnoční království něco jako ČSSR a země krále Miroslava jako Rakousko? Nebyli tvůrci pohádky naopak hrdinové?

5 1
možnosti

Nebyli, protože pohádky z padesátých let vznikali pod dohledem filmové rady, která spadala nikoliv pod ministersvo kultury, ale pod ministerstvo informací, tedy stalinistu Kopeckého a tedy pod propagandu. Vůbec představa, že v roce 1952 si někdo napíše a zrealizuje jen tak filmovou pohádku je vyloženě idiotská.

1 5
možnosti
Foto

Jak krásně lžete a manipulujete:

"Chápu také, že i kdyby chtěli, tak těžko mohli role odmítnout. To by mohlo být soudruhy vykládáno jako nepřátelství k socialismu a hrozil by tak konec jejich kariéry."

Ani netušíte, jak v té době filmy vznikaly a natáčely se. Na vyvrácení toho vašeho blábolení stačí slovo historika, legendárního Pavla Tausiga.

https://www.stream.cz/filmove-vzpominky/filmovy-historik-o-filmu-pysna-princezna-64482626

16 2
možnosti
Foto

Mohl byste uvést nějakou konkrétní lež pana Zieglera, prosim

6 2
možnosti
Foto

A propos: Doporučte, prosím, vaší oblíbenou, agitkou nezprzněnou pohádku. Díky předem.

10 1
možnosti

Pohádky od Karla Čapka ?

4 1
možnosti
Foto

Pyšná princezna je pohádka o síle lásky, dobru a zlu, o naději a moudrosti.

Pan Ziegler by si měl dát hlavu do škopku s ledem. Howgh.

19 6
možnosti
Foto

A vy byste ji z něho mohla vyndat. I když nevím, jestli v něm máte led.

1 10
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz