Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

to zavání rasismem, nebo ne?

0 0
možnosti
JZ

A ještě jedna důležitá zásada. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody!

1 0
možnosti
JK

To není v realitě úplně pravda. Každý má právo se hájit.

0 0
možnosti
VT

Pane Zieglere stát určitě není zaopatřovací ústav to máte pravdu. Ovšem druhou pravdou je, že stát vytváří podmínky za kterých vy můžete svůj život realizovat.

Chcete tvrdit, že např. v bývalé NDR měli obyvatelé možnost realizace stejnou jako obyvatelé NSR. Ale v NDR makali málo a proto se měli hůře než v NSR?

To stejné Jižní Korea a Severní Korea.

Není a nebyl tento rozdíl životní úrovně nastaven vládami které vytvářejí životní podmínky dané v tom, kterém státě?

3 0
možnosti
ZH

Nežijeme ani v NDR, ani v S. Korei.

2 0
možnosti
AL

Máte tam jednu nepřesnost: Komunisté říkali: "Kdo nepracuje, ať nejí." Nikoli "Kdo nechce pracovat..."

0 0
možnosti
JZ

Děkuji za upozornění. Opraveno.

0 0
možnosti
JD

J43a84n 81D71o80u60š86e56k

2. 1. 2024 18:15

Mám dobrou práci, pevné zdraví (ťukám) ale pociťuji citelné zdražení které se teď od nového roku jen prohloubí. Je celkem jedno kvůli čemu. Jestli Ukrajina, neschopáci ve vládě, minulá garnitura. Na tom nesejde.

Vaše kecy nebo kecy premiéra že už to teď jako bude super dovedou leda nakrknout.

8 7
možnosti
JZ

Inu, slaboši si stěžují.

1 3
možnosti
LH

Kdo pracuje - tak by měl dostat adekvátní plat... a ne almužnu

6 2
možnosti
JL

Jesti pracujete za almuznu, pane Hladiku, zmente zamestnani. Nabidnete svuj um a osobnost nekomu druhemu. Udelal jsem to nekolikrat a mel jsem uspech. Proto vam o tom pisi.

Good Luck!!!!

18 0
možnosti
JR

J80a23n 73R36á90ž

2. 1. 2024 15:51

No a to je téma, zřejmě jediné, kdy si rozumíme.

PS Komunisty, jsem rozhodně rád neměl, ale to jejich "Bez práce nejsou koláče" mi bylo sympatické.

2 0
možnosti

Souhlas. Jen jste asi chtěl napsat, že komunisté si výrok upravili na "kdo nepracuje, ať nejí", čímž tam zahrnuli i ty, kteří by pracovat chtěli, ale z objektivních důvodů nemohou.

1 0
možnosti
JZ

Přesně tak a opravil.

0 0
možnosti

Díky, Jene, potěšil jste mne! Čím? Že jsou ještě mezi námi lidé, kterým to normálně myslí, a kteří postrádají přirozenou pravicovou politiku!

Díky!

7 0
možnosti
JK

Autore, nemáte úplně pravdu. Např. kvůli Ukrajině se vše zdražilo, jídlo, energie, plyn třeba na podzim skokově až třikrát. Viz. moje složenka. Tohle se v mém rozpočtu někde musí projevit. Po novém roce kvůli konsolidačnímu balíčku se zdraží min. x dalších věcí. Tak v tu chvíli člověk prostě může požádat stát o příspěvek na bydlení, nebo doplatek na bydlení. Asi 16 let jsem stát o žádnou sociální dávku nežádal, tak snad to teď mohu využít. Platím řadu let daně a každý nějak vyspělý stát má nějaký sociální systém. Dnešní doba je docela mimořádná událost, než někdy před rokem 2020. Jestliže stát chce finančně a politicky podporovat Ukrajinu, tak OK. ALe musí vědět, že Rusko nám zdraží energie a občanům to vláda musí nějak kompenzovat. A přestat lhát půl roku jako náš premiér, že ceny energií po novém roce vzrostou jen někomu o jednotky procent a v polovině prosince tvrdit, že mnoha lidem to vzroste skokově. Vždyť je to kecal, který mluví jen populisticky. A k tomu kdysi komunistickému, kdo nechce pracovat, ať nejí. Už lidé od 50 let jsou diskriminováni kvůli věku na pracovních pohovorech. V Řecku dokonce už od 30!!! Ano, v Řecku už jste ve 30 letech starý člověk. Někdo má zdr. problémy. Stačí jedna operace a už nikdy na tom zdravotně neudete, tak jak v minulosti. Tak je třeba rozlišovat mezi těmi, kteří pracovat vůbec nechtějí a kteří chtějí a nemohou. Je to třeba brát více individuálně. Rovněž záleží na tom, zda je ekonomická krize, nebo ne. Pokud je, tak práce se shání o dost hůře.

4 8
možnosti
LP

chlape, tak pro Ukrajinu si snad odepřete, ne ? I za vás bojují Ukrajinci. A když bojovat přestanou, tak putler potáhne až do Portugalska, aby si svoje laptě si smočil v Atlantiku.

A to snad nechcete, že ne ?

15 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz