Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J74a17n 66M75a44r82e30k

23. 1. 2024 5:12

Pamatuju se, jak po ruské okupaci Česka lidI psali nápisy na nároží ulic a ohrady...Lenine probud se, Brežněv se zbláznil.....jaká to naivita a neznalost situace...

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

ML

M67a37r63t67i12n 71L31a22c73o

19. 1. 2024 18:54

Vďaka za tip na knihu.

1 0
možnosti
Foto

Velmi zasloužená karma, Jene.

7 0
možnosti
Foto

Nejhorší snad je, že v Zimním paláci jich byla jenom hrstka, neskutečné řízení osudu. Výborný článek, Jene 👍

5 0
možnosti
JN

J51o32s98e16f 69N95i95k24l

19. 1. 2024 21:03

A to je právě otázka úlohy lídrů v historii...

0 0
možnosti

Díky!

Lenin, Stalin, Hitler, Putin - stejná ráce!

13 1
možnosti
Foto

. Lenin definuje mimořádné komise které založil těmito slovy: „Mimořádná komise není ani vyšetřující orgán, ani soudní tribunál. Je to bojová složka na domácí frontě občanské války. Nepřítele nesoudí: zneškodňuje ho... Nevedeme válku proti jednotlivcům. Vyhlazujeme buržoazii jako třídu. Nepátráme po důkazech nebo svědcích, aby nám odhalovali činy nebo slova proti sovětské moci. První otázka, na kterou se ptáme, zní: Ke které třídě patříš, jaký je tvůj původ, výchova, vzdělání nebo povolání? Odpověď určuje osud obžalovaného. To je podstata rudého teroru .A když si rolníci ve středním Rusku stěžovali prosebným dopisem na hladomor, který byl Leninem a Trockým uměle vyvolán, a na neustálá masová úmrtí především dětí, Lenin napsal: „Ať psíčci buržoazní společnosti... poštěkávají a kňourají nad utracením každého nežádoucího štěněte. My kácíme velký, starý prales. Dále se potom vyjádřil takto: „Zákon by neměl zrušit teror; slibovat to by bylo iluzí nebo sebeklamem; teror by měl být v principu odůvodněn a legalizován, jasně, bez vytáček a bez přikrašlování.

8 0
možnosti
PJ

Jen malé doplnění, když byl Lenin v exilu ve Švýcarsku a v Rusku se to začlo bouřit, tak ho do Ruska odvezla německá rozvědka a víceméně zafinacovala začátek revoluce v Rusku. Jen tedy asi nečekali , jak se to vyvrbí :))))

11 0
možnosti
JZ

Souhlasím. Oni chtěli oslabit Dohodu, a těch pokusů udělalo Německo víc. Ve Francii podněcovalo stávky, ve Velké Británii vyvolalo povstání v Irsku. Akorát v Rusku jim to vyšlo.

3 0
možnosti
JZ

Blog je o Leninovi, tak přestaňte trolit.

2 0
možnosti
LH

"

Skoncujme s masovým vrahem Leninem tak, jak jsme skoncovali s Hitlerem" a já napsal konkrétní příklad, že tomu tak není, který jset Vy smazal

1 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz