Foto

Rajchl, Okamura, Majerová? Ty mladí budˇ neznají, nebo je hejtí.

Studenti škol, na nichž jsem učila, kolektivně volili pětikoalici a prezidenta Pavla a volič jiných subjektů byl nepřítel.

Proberte se, pane Zieglete, nebo si zjistěte výsledky studentských voleb.

PD

To vůbec nesouvisí s nějakým okamurou. Je to naprosto přirozený postoj mladého člověka, ktery má život před sebou, že o něj nechce přijít. Tedy me by spíš děsilo, kdyby ten poměr byl opačný. Asi znáte Na západní frontě klid, kdy se do války dobrovolně přihlásil celý maturitní rocnik.....vymyte myšlení státní propagandou.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

LT

No, většinu už napsali lidé podemnou, takže jen upřesnění.

V roce 2021 byl výsledek studentských voleb následující. Největší počet hlasů získala mezi středoškolskými studenty koalice Piráti a Starostové (30,4 %), za ní následovala koalice Spolu – ODS, KDU-ČSL, TOP 09 (29,4 %), na třetím místě se umístilo hnutí ANO 2011 (8,5 %) a na čtvrtém místě Strana zelených (7,1 %). Pouze tyto čtyři subjekty získaly více než 5 % hlasů.

Platný hlas odevzdalo 40 899 studentů. Do projektu se přihlásilo 335 škol, výsledky voleb jich v řádném termínu odeslalo 312.

A vy mi pane Zieglere chcete tvrdit, že za dva a půl roku se studentni nechali natolik ovlivnit?

Ale kde že. Stál by za pokus udělat další průzkum, ze kterého by se vám nejspíše zježil zbytek vlasů. Zkuste lidem položit otázku, zda by se Ukrajina měla bránit dál i za cenu toho, že oni narukují k obraně Ukrajiny. To byste viděl tu změnu v názorech.

Ano, máte pravdu v jedné věci. Ty data jsou hodně smutná. Ale nikoliv překvapující. Nebo máte snad pocit, že generace, pro kterou jsou největším vzorem youtubeři a různí influenceři bude mít smysl pro nějakou povinnost? Tak to jste asi více naivní, než jsem si kdy myslel.

Za mne je asi čas přejít na systém Federace z Hvězdné pěchoty. Chceš volit? Chceš se podílet na politice? Tak nejprve musíš splnit svou občanskou povinnost a převzít odpovědnost za sebe i ostatní a odsloužit si u armády určitý počet let.

JZ

Do určité míry s textem souhlasím. Volit by však rovněž neměli ti, co neplatí daně a žijí se sociálních dávek.

IV

I93v90a93n 41V25a19n21k49o

1. 3. 2024 15:38

Máte v tom chaos - väčšina tých zbabelcov, ktorí by radšej ušli než by bojovali za vlasť, sú progresívci a voliči kadejakých Pirátov a podobne.

Foto

Mám zápisky dědy manželky, který bojoval v Rusku jako dobrovolník legionář. Z toho vyprávění přímo čpí vlastenectví. Zejména když popisuje pocity, které měli, když se dozvěděli o vzniku ČSR, nebo když se ve Vladivostoku s velkou parádou připomínalo upálení Mistra J. Husa, kterého se účastnili i cizinci. Jenomže v té době se na vlasteneckou strunu hrálo od samého dětství, ve škole se ještě přitvrdilo. Zpívala se píseň Čechy krásné, Čechy mé a vlastenectví patřilo k dobrým mravům. Dnes je tomu opačně. Pojem Česko je nahrazováno Evropská unie a za tu se chce bojovat málokomu.

Foto

Zajímá mě, co se mínusáři nelíbí a na co má jiný názor.

PN

60% procent, to je neuvěřitelné. To celkem logicky musí být i děti uvědomělých rodičů. Kdo by to řekl, že si uvědomělejší rodiče vychovávají zrádce.

Nebo je Vaše teorie tak trochu zpozdilá

ZV

Pane Nedvěde,jak víte kolik % bylo ve vzorku dětí "uvědomělých" a "neuvědomělých" rodičů?

SB

Po odeslání mého příspěvku ze 14.54 mě napadl ještě jeden argument proti domněnce, že neochota mladých lidí bránit svou vlast je zaviněná stranou SPD.

Tu přeci mladí nevolí. Studenti jsou z valné většiny voliči Pirátů nebo jiných stran současné vládní koalice.

JR

J38a19n 95R53á49ž

1. 3. 2024 17:42

Díky za info, že Rajchl a Okamura tak zásadně ovlivňují myšlení studentů. To je. A

A pak má člověk věřit průzkumu, že mezi studenty mají největší podporu Piráti a strany vládní koalice.

JR
JR

J42a60n 17R32á86ž

1. 3. 2024 17:47

Díky za info, že Rajchl, Okamura spolu s dalšími chcimíry tak zásadně ovlivňují myšlení studentů. Já dosud totiž žil v přesvědčení, že mezi studenty mají největší podporu Piráti a strany vládní koalice.

DR

Tak tak. Za myšlení studentů přece můžou mj. i chcimíři. Už dlouho jsem se tak úžasnou dedukcí autora nepobavil.

SB

Já se domnívám, že neochota mladých bránit svou vlast je zapříčiněna něčím úplně jiným, než co píše pan autor. Vím je společnost bohatší, tím více to lidé berou jako samozřejmost, pro kterou se nemusí ani hnout prstem.

Stejně jako nejsou ochotni bránit vlast, tak nejsou ochotni ani pracovat v náročných dělnických s technických profesích nebo slevit že svých přehnaných nároků.

  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,38
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz