Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KU

Karelur

9. 10. 2008 8:10
Dukla se určitě nepovedla a provedení odpovídalo

tehdejšímu klasickému řeznictví generálů rudé armády. Nicméně vylodění američanů v Normandii bylo fiasko taky (jejich valstní vinou), ale nebrání jim to udělat z "Day D" modlu. A natáčet o tom každých pět let celovečerní film o nadlidském hrdinství amerických vojáků. O článcích v našem a světovém tisku ani nemluvě.

Kolik my máme filmů o Dukle? U nás se s toho mýtus nedělá, ale následkem toho hrdinství našich vojáků nikdo nezná.:-( Oni nemohli za to že nad nimi stojí tupci.

0 0
možnosti
PJ

Shumway

9. 10. 2008 8:59
Re: Dukla se určitě nepovedla a provedení odpovídalo

napsat , že D Day bylo fiasko může jenom pablb

0 0
možnosti
C

compli

9. 10. 2008 7:59
Autor je

antikoministický ideolog a demagog.:-©

0 0
možnosti
B

blastula

9. 10. 2008 7:57
Byl jste ještě na houbách a teď jste moudrej?

Pane Zieglere, když tak rád anaylzujete a komentujete, mohl byste se také rozepsat o Invazi 1944?Jistě uznáte,že by byla  hrubá nespravedlnost ty spousty mrtvých a rovněž chyby v organizaci opomenout.Hlavně to nezapomeňte pojednat správně ideologicky:-©

0 0
možnosti
JJ

jkzrt

9. 10. 2008 7:43
USA

A co udělala americká armáda v Plzni v  1945.Rosekala bombardovámím Škodovku na kusy,to bylo úplně zbytečné,jako Pražské povstání.Ale každý po válce je generálem!

0 0
možnosti
PJ

Shumway

9. 10. 2008 7:51
Re: USA

no to koukám. a vy jste panáčku pěkný břídil

0 0
možnosti
VK

Pražák

9. 10. 2008 7:39
Pane Štětino II,

když plivnout, tak plivnout - jinak byste nejspíš večer neusnul. - Sověti totiž na Dukle útočili "za každou cenu" jen proto, že o útok požádala londýnská vláda.  - Jsem zvědav, co byste psal, kdyby Rudá armáda Benešovi nevyhověla - nejspíš, jako že zrádní Rusové nechali slovenské povstalce vykrvácet, atd. atd.., jen aby ušetřili své vlastní vojáky. - Nebo kdyby ruské velení odmítlo Eisenhowerovu žádost o pomoc při ardenské ofenzivě, která spojence natolik zaskočila , že kvůli ní nepřipravení Rusové předčasně - a jak byste měl napsat , "bezohledně a s jatkami vlastních vojáků" zahájili ofenzivu, jen aby přinutili Němce přesunout své divize z Ardén na východní frontu. - Že, pane Zieglere?

A k těm tragickým vlnám: Víte, kdyby Sověti měli k dispozici bezpočet válkou netknutých továren na tanky, děla a letadla (jako západní spojenci), jistě by útočily tanky a ne v lidských vlnách. To ale Vy nikdy nepochopíte.

0 0
možnosti
MK

briza

9. 10. 2008 9:53
Re: Pane Štětino II,

R^ Naprosty souhlas.

0 0
možnosti
JS

Dingrik

9. 10. 2008 7:23
Ach jo

Kdyby jste alespoň psal historicky přesná data , hodnosti atd. Hrůza

0 0
možnosti
YY

Yeback

9. 10. 2008 6:35
Všeználek Cajgle nám opět servíje antikomunistickou lekci,

tentokrát z II. sv. v. Prý jenom u komunistů selhávala ruská jednotka a lidský život neměl valnou cenu... Zatímco v US army rozvědky neselhávaly, proto na Omaha beach útočili amíci proti zaminované pláži a kulometným hnízdům bez odminovacích a obojživelných  britských tanků, které Bradley od Churchila odmítl, proto na Iwo Jimě udělali japonci z invazních jednotek lunchmeat ještě na pláži a proto se opakovaly nesmyslné čelní útoky za bílého dne proti dobře opevněným japonským dělostřeleckým pozicím v kopcích na Okinawě. Cajglere, ty všeználku, jdi už konečně do (Y)

0 0
možnosti
W

wiki5.5

9. 10. 2008 7:35
Re: Všeználek Cajgle nám opět servíje antikomunistickou lekci,

zase ten zajebany nazorRv

0 0
možnosti
L

lupus2

8. 10. 2008 23:32
Dukla i Varšava

V jednom případě "nepomohli", ve druhém se o pomoc snažili, ale v každém případě je to obojí bolševický zločin. Jasné.;-D

0 0
možnosti
JK

regulator

8. 10. 2008 23:07
pan Ziegler to napsal ok.

..nevim proc na nej plivete.

 Kdyby parasutiste co zastrelili Heydricha videli co je dnes v nasem narode za lidi, za co vlastne bojovali a pro koho.!!....tak by se na to urcite vykaslali. A dobre by udelali.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

9. 10. 2008 1:06
Re: pan Ziegler to napsal ok.

Sice velmi "kacirska" myslenka, ale obavam se, ze v tomto konkretnim pripade nejste daleko od pravdy. Tedy alespon co se tyce osudu nasich nejuspesnejsich z vychodu a zapadu, kteri prezili a nemlceli, a ktere jsme "ocenili" likvidaci, zalarovanim, vyhozenim z armady, ci ignoraci. Snad se dle tech zkusenosti nebudou ridit jejich nasledovnici, pokud je (nedejboze) budeme potrebovat.

0 0
možnosti
JN

Mordechai Vanunu

8. 10. 2008 22:33
Zeigler is a Khazar butt pirate!

Pan Zeigler neni Cech ale mistni chazar a provocateur.

Listen you little zionist.  Why don't you look  who started the Bolshevik Communist Revolution,  82% Percent Zionists.  ex Trotsky (real name: Lev Davidovich Bronstein) Why do you think that the czarist secret police created the Protocols of the Elders of Zion? 

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

9. 10. 2008 1:28
Re: Zeigler is a Khazar butt pirate!

Komouse nezajima zidovstvi ani narodnost. (narozdil od jejich bratru, nacionalnich socialistu). Muzete oponovat principem funkce kibucu. I toho Trockeho sejmuli v mexiku kdo a proc? Proc takova rivalita mezi bolseviky a menseviky, kdyz jim slo temer o to same, stejne, jako narodnim a internacionalnim socialistum? Konkurencni boj? Vlada nad svetem prostrednictvim "vyvozu revoluce/vyvozu nacionalniho socialismu s durazem na vladnuti "germanske rasy"? V obou pripadech na ukor ostatnich "menecennych" ras, ci "trid", ktere slouzily maximalne k otrocke praci do posledniho dechu. Obe ideologie potrebovaly nepritele a nasly si ho. Stat Israel je odpovedi na vsechny teorie spiknuti. Bojuje o byti, ci nebyti jiz 60 let, dosud uspesne. Jo a Ronen je buh. Jasny? :D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,67
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz