Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rdksma

10. 3. 2010 12:52
ANTIKARMA

Tak tady bych dal ANTIKARMU a odstěhoval autora třeba do........ tý Francie

0 0
možnosti
ŠF

stev

10. 3. 2010 12:48
A nejlépe, kdyby ji složil

Český národopisný soubor "Sudeťáček".Rv

0 0
možnosti
JJ

Jay6

10. 3. 2010 12:23
Miluji českou hymnu!

Národní hymna je jedna z věcí,která vypovídá hodně o národní povaze.Zatímco státy,které válčily a zabíjely v nesmyslných dobyvačných válkách si jako hymnu vybraly většinou vojenský pochod.Tak já jsem šťastný,že česká hymna je prostá divadelní píseň.Nezpívá ji chór krvelačných zabijáků v uniformách.Její text velebí krásu země a vyjadřuje stesk po domově a touhu po návratu domů.Když se do této skladby dá veškerý cit není na světě krásnější hymna.Její patos je prostě dokonalý a jiná skladba ve srovnání s ní nemá šanci.Jsem rád,že moje hymna nevyjadřuje podřízené postavení před vládcem jako hymna britská,neopěvuje slavné vyhrané bitvy jako hymna americká,ani neslibuje zabíjení nepřátel a potoky jejich krve jako hymna francouzská.Či nemění svůj text podle toho,který báťuška zrovna vládne jako hymna ruská.Pokud bych šel do boje nepotřebuji hymnu.Stejného účinku dosáhne husitský chorál Kdož sú boží bojovníci.V naší armádě se stále hraje a stále z něj jde mráz po zádech!

0 0
možnosti
MV

marka40

10. 3. 2010 13:47
Re: Miluji českou hymnu!

R^R^R^

0 0
možnosti
Z

zasr.ydnes

10. 3. 2010 12:19
clanek je paskvil

To ze se nekomu hymna nelibi neni duvod ke zmene. Me se zas nelibi francouska hymna.

btw. nase hymna byla v nejakem roce...ted uz nevim kdy... vyhlasena jako nejhezci na svete

0 0
možnosti
PV

Zippo_CZ

10. 3. 2010 12:07
Hymna je holt dědictví obrození

Netvrdím, že jsme jen národ muzikantů a pivařů... ale i ten slepec (houslista Mareš,který za svůj handicap fakt nemohl), jako by vystihoval dnešní politickou garnituru...ne? Od obrození jsme došli kamsi... a lepší to zatím nebude. Možná jsme měli větší národní hrdost za Přemka Otakara 2 a jiných,kdy o nás bylo v "Evropě" více známo (pominu-li období husitsví)... Ale z5 k hymně..  zpívá tam přece "a to  je ta země Česká" - tady bych autora napadl za lehké pokroucení faktického textu, neboť i ten nebohý "slepec" se bez GPS orientuje až překvapivě dobře ;-D a pozná, kde že je doma...

0 0
možnosti
MK

Mejra

10. 3. 2010 12:06
co prosím?

Nevím, ale já osobně mám naši hymnu ráda. Dává vidinu toho dobrého co v Čechách je. Dívá se na naši zem jako na to dobré. Dá vám pocit, že tady jste opravdu doma a ukazuje, že právě tady je ten domov, který hledáme.

Opěvuje samotnou Přírodu ... která je všude kolem nás. Když se na jaře podíváte na to jak se vše zelená napadají mne slova právě naší hymny.

Ano mám ráda tak slova, neboť v nich je úcta k zemi ve které žiji. Je to pokora, kterou ukazujeme před tím co je nám nejdražší.

Nechci Vás napadat tím, že nejste vlastenec ... ale zamyslete se nad slovy, které jste napsal a možná pochopíte, že jste napsal nesmysl.

S pozdravem a přáním pěkného dne

0 0
možnosti
P

patrikb

10. 3. 2010 12:03
hudba

I historie ukázala, že jsme nikdy neměli funkční armádu, tak proč mít v

hymně nějaký marš. A fanfáry? Nejsme tak velký národ, aby jsme se dávali

na odiv. Lyrika v melodii je dostatečně výstižná.Nebráním se změnám, dokonce cítím i pochyby ohledně textu, ale proč ne. Co ovšem vidím jak neskutečně velký klad v naší hymně, je lyričnost. Vždyť je to nádhera, mezi těmi všemi militantními pochody, nebo povznášejícími se fanfárami. Ostatně je to typický rys slovancké hudby, jít po melodii a vyjadřovat emoce melodií, oproti anglosaským, germánským národům, africkým či americkým kmenům, kde se převážná část hudby tvoří od rytmu. Já naši hymnu vnímám jako pozitivní prvek. Pro mě je Česká hymna nádherná a myslím, že není doba na to ji měnit.

0 0
možnosti
JS

nepouziva

10. 3. 2010 11:53
Což tak vzkřísit Vlastu Buriana ?

Ten by si s tím poradil, stejně jako ve filmu, kdy v Kostarice měnil hymnu, která se mu zdála příliš smutná. ;-D

0 0
možnosti
P

probošt

10. 3. 2010 11:31
Naštěstí názor vás, blogera,

není zatím relevantní, podobně jako náměty na zrušení ypsilonu v češtině. Jen se děsím, že někdy v budoucnu může narůst procento voličů, kteří při své nekompetentnosti, jenže dostatečném počtu hlasů mohou odhlasovat cokoli.

0 0
možnosti
MM

ARAYA

10. 3. 2010 11:16
Taky bych chtěl

aby mě trápily jen takovéto věci. Jste evidentně šťastný člověk.

0 0
možnosti
W

whitewater

10. 3. 2010 12:26
Re: Taky bych chtěl

šťastný člověk? blbec je to

0 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,65
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz