Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Voskovka

1. 5. 2012 18:39
Jo a na těch

slavných farmářských trzích prodávají to co předtím nakoupí v Tesku, ale za trojnásobnou cenu;-D

2 0
možnosti
A

AP1

1. 5. 2012 17:36
...

omylem jsem klik na karmu, coz jsem rozhodne nechtel. Ne ze bych obhajoval potravinou produkci v socialismu, ale to co jste tady naskrabal je fakt "duchaplne". Jen na okraj, kdyz uz se tady mnohonasobne opakujete s tim, ze komunisti toto, komunisti tamto, tak ty kucharky, hospodsti (kteri byly chudaci, oni brali malo tam museli okradat jine), vyroba, tak tem zadni komunsiti nerikali, aby pestovali a vyrabeli humus, to je vsechno milej pane o lidech, a ne o komunistech. Mate to v te sve hlave nejake pomotane ;-)

2 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

2. 5. 2012 9:36
Re: ...

Málem se mi to stalo také. Opravdu tu občas chybí antikarma. Někteří se snaží být tak moc "užitečnými idioty" a pohanět vše co se od nich čeká, že už píší úplně nekritické bludy.

1 0
možnosti
KD

péťovakobyla

1. 5. 2012 17:28
Za komunistů byly třeba výborné jogurty v lahvičkách.

Klasická výroba oproti dnešním hnusům, které mléko viděly z rychlíku. Samý škrob, sušené mléko, želatina. A plnotučné mléko v lahvích lahoda, proti dnešní bílé tekutině.

A běžně byly k dostání třeba výborné maďarské čabajky za normální cenu. Ale na druhou stranu většina piv zejména v létě měla projímavý účínek, což jistě nebylo na závadu.;-D

Prostě normální život s klady a zápory Zieglere, opožděný antikomunisto.:-P

6 0
možnosti
MB

Bedas

1. 5. 2012 17:48
Re: Za komunistů byly třeba výborné jogurty v lahvičkách.

Oni se jogurty ve sklenicích dělají stále dál a jsou i v hypermarketech, jen je lidi jako Vy nechtějí vidět.

6 0
možnosti
P

petrajana

1. 5. 2012 17:19
Jak Honzík vůbec přežil socioalismus?

Asi mu házeli padákem potravinovou pomoc z USA;-D

7 0
možnosti
KV

KarelV

1. 5. 2012 16:55
Čím to, že nemohu uvěřit člověku

který sám dával do lahví od okurek nějaké sviňstvo... ? ... Ostaně, to, co napsal, je zas jen další sviňstvo. :-/

Já chodíval v dospívajícím věku na brigády do Fruty a nic takového jsme tam nedělali. Okurky, které jsme naložili, bych si s klidným svědomím koupil (kdyby máma nenaložila naše vlastní).

Holt jaký si to uděláš, takový to máš... ;-D ... Havránku , Havránku! Rv

7 0
možnosti

rezjir rezjir

1. 5. 2012 16:54
Záhadou zůstává, jak to

že já jako student jsem si objednal a dostal ustřice někdy kolem r. 1975 v hospodě U huberta v Olomouci a maminka mi vždy radila, objednej v hospodě svíčkovou, řídil jsem se její radou a udělal jsem dobře.

jenom pozn. k těm hnojivům, dělal jsem po skončení VŠ věcnou katalogizaci a moje kolegyně se specializovala na zemědělstív, takže spočítala, že těch dusíkatých hnojiv do půdy se dává jinde daleko více, problém byl v něčem jiném než v tom množství, v kvalitě hnojení, kdy kde a kam hnojit.

Jinak upozorňuji na zoufalou kvalitou brambor za totáče, zahádou opět zůstává, jak to,že se to pak tak rychle zlepšilo.

3 0
možnosti
JI

INDRJA

1. 5. 2012 14:46
UHO

Chodím do školních jídelen celý život - jsem totiž  úča - musím říct, že UHO a podivné kousky masa tam najdete i dnes. Vše je zdravé, ale bez barvy, chuti a zápachu. Nepochopila jsem, proč musíme  mít tak často tuhé dušené  hovězí a vepřové, často  s omáčkou a těstovinami (ty se nedají absolutně nabrat), když to skoro nikdo nejí, všichni to vracejí - jen my už nemusíme děti nutit k dojídání. Každá taková jídelna by vykrmila několik vepříků.

P. S. Taky nedojídám. A nepiju, když má nápoj "jedovatou barvu" - chemický roztok hadr :-(.

3 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

1. 5. 2012 15:01
Re: UHO

Kuchařky kradou. Nebo možná vykrmují prase.

1 0
možnosti
V

vlastik+++

1. 5. 2012 13:27
Teď je kvalita stejná

možná horší. Chuťově podstatně horší - např uzeniny, saláty. Je fakt že komouši neznali předponu bio na potravinách

2 0
možnosti

petr_sleder

1. 5. 2012 12:04
Myslím, že článek je příkladem

kdy se jde z extrému do extrému. Potraviny nebyly ideální, ale zcela jistě nebyly horší než dnes. Pouze byl malý výběr a častý nedostatek sortimentu.

Ty historky z fabrik jsou samozřejmě pravdou, nicméně se to moc neliší od dnešních story ze supermarketů a plesnivých skladů. Krom toho existovaly nějaké československé normy. Kdyby dnes nebylo EU a jejích norem (a to nejsem její fanda), dávno bychom žrali jen odpad převlečený za jídlo.

5 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

1. 5. 2012 0:53
Zajímavé

i žrádlo je politika. A jak se kolem něho někteří dovedou vyvztekat, i do poště Gobi vyhánějí. Jojo, komouši se nezapřou, můžou si klidně říkat pravičáci nebo dokonce tvrdit že jsou Svobodní.

0 0
možnosti
A

AP1

1. 5. 2012 18:33
Re: Zajímavé

vetsina lidi, co je tady nazyvate komousema jsou mozna vetsi antikomunisti, nez vy sam. Stejne jako cigler, nebo jak se ta postavicka jmenuje, to mate v te makovici taky nejake pomotane ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz