Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jarmila 1

30. 4. 2012 23:35
MOzna mate pravdu

ale zalezi v jakych skolach se varilo a jake vyrobky se kupovaly. Vypadate dost mlade na fotce, takze nemohu posoudit jak to bylo kdyz jste vyrustal vy, ale v sedesatych letech, kdyz jsem chodila do skoly ja, se u nas varilo lip nez v kterekoliv domacnosti. Tak dobre, ze si hodne zaku, hlavne chlapcu, chodilo vzdycky pridavat. Jasne, ze maso nedostali, ale ostatniho kolik chteli. Takze se to neda tak jednoznacne rict, ze to bylo vsude spatne.

Hodne veci bylo dobrych a to zase nechteji videt ti, kterym to nevyhovuje.!!

5 0
možnosti
VMF

všehoschopný ministr financí

30. 4. 2012 21:28
autor by měl možná také zmínit kvalitu

československého školství... ta gramatika, to je hnus, ještě horší než to, o čem v článku píše 8-oRv

6 0
možnosti
TA

tajny agent

30. 4. 2012 21:18
Jeste jednu poznamecku ...

trosku nechapu, proc se neustale bojuje proti minulemu rezimu ... to nam jako hrozi opakovani svetove valky, nejaky rusky totalnitni vladce typu Stalina a nakonec ruska okupace? Opravdu si nekdo mysli, ze i ustavni vetsinou KSCM by se to tady podobalo rezimu pred rokem 1989? A plest do toho CSSD ktera to tady kapitalisicky doprivatizovavala ... no to je snad nejvetsi nesmysl.

9 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

30. 4. 2012 21:26
Re: Jeste jednu poznamecku ...

jak by to tady KSČM tedy vedla podle vás?

0 0
možnosti
TA

tajny agent

30. 4. 2012 21:06
Clanek je zajimavy ...

jen mu dava korunu jeho zaver radici kupovat vsude jinde nez v supermarketech ... takze zaver je ...

0 0
možnosti
PM

ShogunPajin

30. 4. 2012 17:19
Hmmmmm.....

Toxicke a zdravi nebezpecne potraviny???? Pamatuju si pripad, kdy CSSR exportovalo sunku na zapad a jelikoz Ceskoslovenska statni norma nedovolovala pouzivat barviva, byla proti zapadni sunce neprodejna, proto ji museli stahnout. Souhlasim, ze se vyrabelo spis pro kvantitu nez kvalitu, takze kvalita casto pokulhavala, ale proste jogurt byl mlecny a ne zelatinovy se skrobem a zkazene potraviny se neprebalovaly do novych obalu.  To, ze uvadite, ze nejakej brigadnik do sunky hodil mys, ok? Verim, ze to udela i dneska. Fakta, ktera tu jsou a jsou znama.

1. Socialismus padnul. Nechapu, co autor sleduje vubec timto clankem.

2. V soucasnosti je zemedelstvi dilem pravicovych vlad na chvoste.

3. Uroven potravin v supermarketech je nevalna a farmarske trhy nejsou zadnou garantovanou kvalitou,Co treba pripady, kdy si farmari kupuji kraliky z masokombinatu, aby je prodavali jako poctivou domaci kvalitu?

Tak, co navrhujete s timto pane autore?

11 0
možnosti
JK

pesimistka7

1. 5. 2012 8:23
...zkazene potraviny se neprebalovaly...hmm

ale ano! Okrajovaly se plesnivé sýry, starší, oschlé i zelené salámy a párky se krájely do salátů (míchání starých s čerstvými je bohužel stále "standard" a nejen v řetězích), mazala se data s pytlíkových mlék a šlapalo se po starém chlebu, aby byl měkký na pohmat, apod... Neříkám že naprosto všude, ale opatrně s tím idealizováním...

2 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

30. 4. 2012 16:28
dal jsem karmu

Moje zkušenosti jsou stejné. Jídlo bylo mnohdy naprosto tristní. Školní jídelny byly většinou tragické. Myslím, že akorát Becherovka a Tuzemák měly dobrou kvalitu za komančů. Když si vzpomenu na ty polotovary, tak se mi dělá zle.

Lidé zapomínají a navíc je mate velký výběr různých potravin s různou mírou náhražky. To jsme tu dřív neměli a dodnes plno lidí nechápe, jak mohou dva jogurty stejného velikosti mít různou cenu.

0 0
možnosti
JK

Fajlum Bum

30. 4. 2012 15:15
Prosím?

Teď opravdu nevěřím svejm očím, kolik se tu najde lidí, který jsou schopný do roztrhání těla tvrdit, že za komárů jsme jedli líp. Jakože "Vepřovka tenkrát byla lepší než dneska" a podobný... No to mě vomejou. (omlouvám se za CapsLock...) TAK NEKUPUJTE VEPŘOVKU, KUPUJTE OPRAVDOVÝ VEPŘOVÝ MASO. Maso, který musí splňovat normy, o jejichž parametrech se za komára ještě ani nevědělo. (to, že za komoušů se držely drsnější normy než dneska je nesmysl) Za komára jsme se dostali do špičky žebříčku v počtu případů rakoviny tlustýho střeva, protože skoro nic jinýho, než jedy, hnusy, chemka a odpad se tu ani sehnat nedalo! Pokud vám přijde, že vaše oblíbená imitace je horší než ta imitace, kterou ste baštili za komára, tak vám fakt neporadim. Protože nechápu, jak někdo může žrát podobný hnusy, když si dneska může koupit maso od řezníka, kterej ho má od chovatele. Zeleninu dneska maximálně včera dovezenou z něčí zahrádky. Proboha, proč někdo nadává na hnusný jabka z dovozu, když mu je nikdo nenutí?

0 0
možnosti
J

Jojos

30. 4. 2012 15:37
Re: Prosím?

A tady si si rozbil dřžku!Já právě kupoval ty konzervy že byly super!!!

Třeba 130kilo masa na 100kilo šunky ti ani ten tvůj oblíbeny řezník nedá;-)

Co tam máš dál?

4 0
možnosti
RB

TarasBulba

30. 4. 2012 13:51
Kdo lže, ten krade. A může i zabít.

2 0
možnosti
JD

maruširi vr.14

30. 4. 2012 14:29
Re: Kdo lže, ten krade. A může i zabít.

Proto raději mlč.

2 0
možnosti
M

mora8

30. 4. 2012 13:27
Pochybnost

Dobrý den. Prosím Vás, pane autore, zkusme konkrétně. Např. vepřové ve vlastní šťávě dnes vypadá jak vypadá. Dle sdělení výrobce Hamé Babice a.s.,kdyby ho dělali stejně kvalitně jak dříve, tak by stálo 73,50 Kč. A bylo tím pádem neprodejné. Je smutné, co se vkrádá do blogů.

6 0
možnosti
JD

maruširi vr.14

30. 4. 2012 14:31
Re: Pochybnost

Vepřové ve vlastní šťávě byla za bolševika nechutná odpornost. Konzerva, do které namleli to, co z prasete zbyde, když se odstraní maso.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,99
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz