Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

hahoc

30. 4. 2012 12:33
Nuz nevim, ale

kdyz jsem si drive koupil sunku, byla to pochoutka a bylo v ni videt i maso, to same sunkovy salam, cihla syr chutnal opravdu jako dobry syr, jablka byly ceske a dobre, ne jako ty dnesni dovezene nalesteniny.

Bonbony a cokolada byly mnohem chutnejsi a tak nejak pravejsi.

Netvrdim, ze potraviny byly vsechny kvalitnejsi, ale ty co jsem popsal, dle meho nazoru byly urcite.

Do hospody jsem nechodil, ale kdyz jsem tam sel, ze bych dostal hnedou omacku s kousky masa to si tedy nevzpominam.

Mnoho potravin z minule doby bych moc rad mel i dnes, stejne tak jako mnoho dnesnich bych nejradeji dal do doby minule:-)

8 0
možnosti
J

jarous76

30. 4. 2012 12:56
Re: Nuz nevim, ale

My jsme treba sunku nikdy nemeli .... vrchol luxusu byl sunkovy salam. Na to aby jsme meli na sunku zretelne nebyli rodicove ty spravni kadri.

2 0
možnosti
O

olda_l

30. 4. 2012 11:03
POZOR

Pozor, pozor KLDR spolu s Kubou a Hugo Chávezem zakládaji v Gobi novou utopii kde se mají všichni doře a nejlépe - prosím všechny zájemce aby se soustředili u zvláštního vlaku zítra ve 12:00 na všech hlavních nádražích. !!!!

0 0
možnosti
TV

tomtop

30. 4. 2012 10:08
jojo, ve frutě se děly věci

např. na hromady poloshnilého ovoce na dvoře se i čůralo .... a jak jsme si pak pochutnali ;-)

0 0
možnosti
ZF

doprde

30. 4. 2012 10:01
Neználek nebo brouk pytlík

Nevím kam Vás zařadit, ale Váš článek ano. Blábol a zmateniny. Jen pro Vaši informaci. I kdyby se hygienické normy za socialismu porušovaly o čemž také jako vy nepochybuji, byly nastaveny tak, že i deseti násobné překročení by bylo stále pod limity norem dnešních. Nehledě na to, že některé byly  pro jistotu  zrušeny. Jako publicista si to laskavě ověřte, protože to vypadá, že blábolíte od piva, který Vám určitě chutná dnes víc, protože suroviny pro jeho výrobu jsou téměř všude  totožné. Extrakt z dovezeného chmele, pšenice místo ječmene a s nadsázkou cukr z Polska určený k doslazení siláže pro prasata a krávy, který pak pošlou ke konzumaci labužníkům, jako jste Vy.

9 0
možnosti
J

jarous76

30. 4. 2012 12:54
Re: Neználek nebo brouk pytlík

No muj tata delal na brigade v Marile Rokycany a co pak vypravel ... nemam duvod mu neverit.

Taky si moc dobre pamatuju jak jsme byli se skolou v nejake cokoladovne na exkurzi - jsem pak nekolik let odmital jist cokoladu.

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

30. 4. 2012 9:41
Pekne komunisti kvici

ale do severni Koreje se nadlabnout nejedou.

Ja pamatuju na hovezi ve skolnich jidelnach a pozdeji na vojne. Podrazka z nejake prastare kravy, ktera uz nechtela dojit. Clovek to pet minut zvykal a pak vyplivl pod stul.... Vykradene obchody, sprosti prodavaci, zlodejsti hodspodsti i kucharky.

A draty na hranicich, aby lidi z toho "raje" nezdrhli. Rv

2 0
možnosti
K

klavesnice1

30. 4. 2012 9:52
Re: Pekne komunisti kvici

Vy se tou nenávistí jednou zalknete. Lžete, překrucujete a to že strašně. Vás odsud musel někdo vypráskat a hnát a hnát. My, co jsme tady žili a žijeme POŘÁD, jsme překonali spoustu věcí, i ty nedostatky, ale vývoj je vývoj, že? Ve všech Vašich příspěvcích je takové esence zloby a nenávisti, člověče, to byl asi velký důvod zdrhnou, že?

6 0
možnosti
O7

oldies 777

30. 4. 2012 8:53
dnes máme jednu krásnou možnost

a to možnost volby. víc myslím netřeba rozvádět.

1 0
možnosti

zab5

30. 4. 2012 8:09
Vy si vážně myslíte, že zboží v akci je méně kvalitní

než včera, kdy v akci nebylo?? Akce jsou dělány pro to, aby nalákaly do obchodů zákazníky. Toť vše. Ale jak píše kolega dole, taky bych si dal tu nezdravou vepřovou konzervu ve které bylo dokonce maso,ˇrosol šťávy a sádlo než dnešní bobek zdravé mleté  drťi, lančmít, který se dal osmažit, jogurt ze smetany a ne ze sojové vody, sýr, který byl - považte - vyráběn z mléka, a dokonce si vzpomínám, jak jsme na Čarodejnice opékali buřty, které nám neshořely....

7 0
možnosti
K

klavesnice1

30. 4. 2012 8:22
Re: Vy si vážně myslíte, že zboží v akci je méně kvalitní

Anp, máte pravdu, také si to tak pamatuji. Ale připravte se na to, že budete za svá tvrzení Zieglerem a spol. označen za komunistu a bolševika;-);-D

3 0
možnosti
JH

hurkajan

29. 4. 2012 21:34
díky dnešní době

bych rád ty nezdravé hnusné potraviny dříve...bože jak já bych si dal pravou hnusnou hovězí konzervu s půlkilem nezdravé hověziny místo té zdravé sojovo moučné nemasové lojové dnešní pochutiny...té zeleniny plně nezdravých korunových cen asi podle výše dioxinů atd. než stokorunových cizích odrůd dnes...atd.

6 0
možnosti
F

Fiara.L@seznam.cz

30. 4. 2012 10:45
Re: díky dnešní době

Moje řeč!V hovězích a vepřových konzervách bylo opravdové maso a ne drť z kdovíčeho,jogurt byl opravdu z mléka a ne obarvený škrob a dokonce i mléko bylo mléko a pěkně ukázněně dovedlo zkysnout a ne zhořknout a zvodnatět....Ziegler zas kecá nesmysly a docela bych chtěla vědět,kolik mu to hodí.Ať si klidně sám žere plesnivé maso,umělohmotné sýry a všemožné náhražky a další lahůdky dneška.Třeba ho to o to dřív položí;-D.

4 0
možnosti
IJ

bojovnik2

29. 4. 2012 14:40
?

;-D

0 0
možnosti
EK

Y.N

29. 4. 2012 9:54
Za to Sodexho, nebo Eurest to je bašta autore

;-€ tohle zase musím žrát já, protože než dojedu domů po tom tankodromu(41km, o čemž se mi za komoušů nezdálo ani v nejhorším snu) tak už mi vážně nezbývají síly si doma uvařit.....

Ano měli bychom se přestat dívat na to co bylo a dívat se co bude. Naše bývalé družstvo zrušilo chov mléčného skotu a přibylo zase 25 lidí na ÚP. Co s tím?Co budou dělat?Není tu už práce8-oŽÁDNÁRv

11 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,99
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz