Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Yweta

27. 4. 2012 9:09
Kvalita potravin před rokem 1989

byla důsledně kontrolována, to potvrdí každý pracovník potravinářského průmyslu. Jednak byl menší sortiment potravin, jednak byly hodnoty jakosti kontrolovány podle ČSN, prováděly se kontroly sanitace a hygieny, technologic. postupů výroby, ze nedodržení byly přísné sankce. Po r. 199O byly zrušená pracoviště, moderní vybavené laboratoře kontrolních ústavů, hygienic. stanic, takže není možné obsáhnout kontrolou široký sortiment výrobků naší a zvlášť zahraniční výroby.

A  to jsou hlavní důvody, proč dnes nevíme, co konzumujeme, nabídka je lákavá, některé výrobky jsou vzhledově i smyslově posouzeno lepší, ale kvalita je nejistá, tedy logicky jakost současných potravin je horší, pane autore, asi jste nepracoval mnoho let v kontrole potravin, že ?!!

7 0
možnosti
S

shcnitt

27. 4. 2012 9:17
Re: Kvalita potravin před rokem 1989

Tomuto, jednostranně, orientovanému autorovi je marné něco vysvětlovat, natož s ním diskutovat. Tak zapšklého člověka těžko najdete. Ztráta času!

3 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

27. 4. 2012 8:33
Režim, který nedokáže zajistit ani krystalový cukr

by se měl sám poroučet, a ne ještě žádat o důvěru. Tím mám samozřejmě na mysli cukr skutečný, KRYSTALOVÝ, s kvalitními, velikými krystaly bez éček, a ne tu ubohou upatlanou krupici, kterou si pod názvem "krystalový cukr" dnes vidíme v padesáti různých obalech !Rv

7 0
možnosti
AS

viveka

27. 4. 2012 8:35
Re: Režim, který nedokáže zajistit ani krystalový cukr

Odkdy prosímtě vláda vyrábí cukr.

2 0
možnosti
GA

Generál Augusto

27. 4. 2012 8:27
pane Zieglere

to jste zase píchnul bolševikům do hnízda. Někteří rudoši c žrali konzervy si myslí, že my pamětníci nevíme vo co go.

Ano cpali do nás sr..ky nakořeněné aby to mělo nějakej šmak. Ale jak se říká "dobrý prase všecko spase", tak i ěkteří místní rudokožci sežrali s chutí i ten humus.8-o8-o:-P

3 0
možnosti
H

hňup

27. 4. 2012 9:07
Re: pane Zieglere

a co u vás generále, sestřičky jsou milé ? a doktoři , co doktoři, usmívají se na vás ?

8 0
možnosti
DH

hurkadavid

27. 4. 2012 8:25
Ahojte pisálkové

Prosím vás, je tu opravdu někdo, kdo by se rád vrátil třeba do roku 1980 a žil a stravoval se tam? Jasně že potraviny byly jedlé, daly se jakž takž sníst. Ale dnes jsou snad lepší. Přece nejde zastavit vývoj...... Určitě bylo více karcinogenních obalů, více nežádoucích příměsí atd. Přežili jsme to. A to, na co dnes nadáváme v Lídlu byl tehdy produkt pro ESO. Žít se samozřejmě dalo, ale dnes se žije lépe. Nevěřím, že někdo by fakt do toho roku 1980 šel....

4 0
možnosti
AS

viveka

27. 4. 2012 8:28
Re: Ahojte pisálkové

No tak jako.. byli jsme mladší, tráva byla zelenější, holky hezčí, znáte :-)) tyhle dojmy je potřeba eliminovat :-) A taky je potřeba eliminovat dojem, že pokud by vláda komunistů trvala dodneška, měli bychom se lépe než se dnes máme :-)

3 0
možnosti
RP

radim36

27. 4. 2012 8:18
Typický článek antikomunistického fanatika.

Tehdy byla prostě jiná doba. Nekvalitní potraviny byly nekvalitní jiným způsobem než dnešní, kvalitní taky byly kvalitní jiným způsobem.

Když už se bavit rozumně a o kvalite potravin za komunistů a nyní, tak je třeba porovnávat, co bylo lepší a co horší. Jestli nekvalitní potraviny za komunistů nebo ty nekvalitní dnes.

Fakt je, že za komunistů to byla podstatně větší loterie, nebyl prakticky žádný výběr potravin a nedalo se řídit podle ceny. Spousta kvality potravin tehdy závisela čistě jen na tom, jestli něčemu ve výrobě věnovali pozornost nebo nevěnovali nebo ošidili či neošidili a dopředu se to poznat nedalo.

Autora lituji, teda jestli skutečně se živí tak, jak tady popsal. Jestli skutečně z tehdejších poravin zvracel a nemohl je pozřít a jestli dnes nemůže nic jiného než několikrát předražené takzvané farmářské biopotraviny.

2 0
možnosti
H

hňup

27. 4. 2012 9:09
Re: Typický článek antikomunistického fanatika.

a to děvčátko, co semlelo s kamarádama do jídla tu myš, jak sama napsala, to byla taky komunistka ?

2 0
možnosti
RM

r_o_s

27. 4. 2012 7:56
pcha

Článek jsem ani nedočetl. Skončil jsem u toho, jak nějací debilové namleli tenisku do čalamády. :D Autore, za to  že je člověk co namele do čalamády tenisku a nebo myš debil nemůže režim, ale člověk sám a jeho rodiče.

Že se dnes méně hnojí? Víte jak vypadaly klasy kukuřice dříve a jak vypadají dnes když už náhodou je někde tato plodina v záplavě řepky vidět? Ano, nehnojí se a dle toho to tak vypadá. Já kdybych si doma nepohnojil tu malou zahrádku, tak nám vyroste pouze ten plevel.

K utrpení zvířátek atd. dnes a dříve se ani nebudu vyjadřovat. V Česku se jako nedodržovalal "lidská práva" vepříků? Nyní jíte řízky z vepříků z Polska a odjinud. Oproti těm prasatům se měly ty v Česku často jak v hotelu.

Kdyby byla antikarma, tak ji autor ode mne má.

6 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

27. 4. 2012 11:53
Re: pcha

O čem autor píše, byla ta důsledná kontrola kvality surovin za bolševika.

Chápu, že vám to nekonvenuje, nicméně to tak bylo.

1 0
možnosti
S

svatopluk.dobrota

27. 4. 2012 7:51
Retardovaný a pomatený autor......

Já za bolševika žil a proto mohu po pravdě říci, že tehdejší vepřové maso ve vlastní šťávě bylo ze skutečného masa, narozdíl od dnešní vepřovky, která je plná chlupů, koží a rozemletých kostí. Tehdy jste si skutečně pochutnal, dnes se tak akorát kvalitně pozvracíte, nebo poser.te..........;-D

6 0
možnosti
SH

weirdowl

27. 4. 2012 12:38
Re: Retardovaný a pomatený autor......

Dnes neseženete snad jedinou kvalitní konzervu. Za komoušů  se prodávaly např. Bakoňské kotlety, což byly dvě opravdové libové kotlety v chutné omáčce, španělští ptáčci , moravské klobásky - ty dnešní se s nimi nedají srovnat, pravé lunchmeaty  a to je jen malá ukázka, na co si zrovna teď dokážu vzpomenout. A to nemluvím o cukrářských výrobcích a např. hořické trubičky, tatranky, ty dnešní vůbec nemají  svou typickou chuť a mohla bych pokračovat , ale to nemá smysl, každý, kdo tu dobu prožil, měl jistě své oblíbené pochoutky, které dnes postrádá.

0 0
možnosti
C

Czechoslovakia_1

27. 4. 2012 7:23
ziegler je zralý na léčení

Tolik jedu tohoto "publicisty - pisálka" se odráží v jeho  příspěvcích, až tomu nemohu uvěřit.  V podstatě je mi pana Zieglera líto, musí mít opravdu velmi pohnutý život a žít s tolika nenávisti a zkresleností o životě co je v něm to se snad ani nedá. Trápí se tím a tak plive jed okolo sebe.

Tak podle Zieglera jsme v minulém režimu jedli otrávené a nechutné, šizené jídlo (dnes máme zřejmě dle něj kvalitu) tehdejší politici a vůbec všichni komunisti - a lid byli pouze hlupáci, zloději a vrazi. Na člověku údajně nikomu nezáleželo. Dnešní, pravicový, "demokraticky" zvolený politik je naproti tomu zosobněním světce, moudrého státníka a uvědomnělého hospodáře ;-D  Napište prosím ještě další článek ať nahlédneme ještě hlouběji do Vaší zubožené, ducha prosté duše ...

11 0
možnosti
P

pumpas

27. 4. 2012 9:01
Re: ziegler je zralý na léčení

Komunisti byli skutečně hlupáci, zloději a vrazi, o tom není sporu. Lid do toho nepleťte. Jaké jídlo jsme sehnali za komunistických gaunerů ve všech možných frontách, si hodně lidí ještě pamatuje. Nevím jestli bylo otrávené, ale je pravda, že plán se musel splnit a hnojivo bylo laciné, vím dobře jak se to na pole sypalo.

2 0
možnosti
ZS

zase smazaný

27. 4. 2012 6:40
Autore,

než by jsi měl psát nadále takévé bláboly, tak se radějí nadlábní těmi lahůdkami, co dovážíme na př. z Polska. Škoda,že už neexistuje Dikobraz, tam by jsi měl stálé angažmá. A Ty chytrostí máš odkud?Co ty můžeš vědět o době minulé? Zvláště se mi líbí, že současný režim je k lidem ohleduplný. Kde žiješ ty umělče?Rv!!!!

8 0
možnosti
JH

Jaro10

27. 4. 2012 6:55
Re: Autore,

Souhlas, autor je velký "komunistobijec", dnešní potraviny nejsou o nic lepší než ty před rokem 1989, to mu snad ty jeho zprávy ministra zemědělství také řeknou, ale jaksi o nich nehovoří! Autor by měl dělat poradce Bendlovi, takové lidí, jako je autor, by si opravdu cenil!!!V

4 0
možnosti
LK

Liberální konzervativec

27. 4. 2012 5:48
Ano!! Opět naprosto skvělý článek

Je třeba některým, kteří se slzou v oku stále vzpomínají, připomenout skutečnou realitu!!!R^ Jen tak dál!!! Komunisti zdegenerovali tento národ, všude se kradlo a dnes se někteří diví. Bude trvat sto let než se z toho tato společnost morálně a mravně zotaví!!! Do té doby: PIŠTE! PIŠTE! PIŠTE! :-)R^R^R^R^

2 0
možnosti
K

kuba1234

27. 4. 2012 7:23
Re: Ano!! Opět naprosto skvělý článek

Taková malá chybička. Degenerace je trošku jiný proces. U Vás očividný. Ale nikdy jí nedělá žádná společnost, už vůbec né politické zřízení. Pátrejte v rodokmenu!

4 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,99
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz