Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NŠP

Neznám špinavé peníze

27. 4. 2012 1:19
Spíš bych řekl

že pane autore se na vás už začíná projevovat pravidelná dvacetiletá konzumace kapitalistických a pravicových potravin. :-)

7 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

27. 4. 2012 0:34
Dnešní doba přináší co se týče potravin jen jedno +

a to je výběr. Za bolševika byl prostě jeden druh chlěba,vyjímečně dva,jeden druh másla,něco málo druhů uzenin a něco málo druhů sýrů. Kečup byl na trhu jen jeden,stejně jako hořčice a podobně.  Dnes je na výběr z nepřeberného množství a co náhodou chybí to se dá vcelku bez problému objednat.

Bohužel ale co se týče uzenin,sýrů a nebo třeba onoho kečupu tak tehdy byly potraviny běžné denní spotřeby opravdu kvalitnější. Opakuju,že se bavím o běžné denní spotřebě a ne o deseti deka salámu za stopadesát korun.

Když si za bolševika člověk koupil šunkovej salám tak byl opravdu šunkovej. Když si koupil špekáčky tak v nich našel skutečně špek a když si člověk koupil máslo tak nežluklo už třetí den jako dnes. Nedávno jsem si nad břečkou,která se nedala vůbec pozřit  a která v Globusu hrdě nesla název "Talian" vzpoměl jak jsem si za bolševika kupoval taliany. To se fakt srovnat nedá.

Bohužel jste autore ve své nenávisti k létům minulým neobjektivní,ptože byste nemohl napsat to co jste napsal.

8 0
možnosti
W

wiki5

27. 4. 2012 2:19
Re: Dnešní doba přináší co se týče potravin jen jedno +

specielne ten kecup ten byl tak hnusnej... snazili se napodobit ty zapadni, ale nikdy se jim to nepovedlo, byl to jak rajsky protlak... a mate pravdu maslo nezluklo treti den, nekdy bylo zlukle uz kdyz se kupovalo

5 0
možnosti
JF

fonteyn

27. 4. 2012 0:14
Souhlasím...

Pořád mám v paměti plesnivé jogurty v obchodech, ze kterých si lidi sundali ten plesnivý vršek a zbytek jedli, nebo moučné červy zapečené v rohlících, to mlíko v umělohmotných pytlících taky byl pěkný humus. To by mne zajímalo, z čeho ty pytlíky byly a co se z nich do mléka uvolňovalo. Zdá se mi, že je teď lepší kontrola a mně osobně se žádný podobný humus jako předtím nestal. Předtím to byla poměrně častá realita a teď to čtu akorát v novinách, jak někde někdo něco našel. Takže souhlasím.

4 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

27. 4. 2012 0:37
Re: Souhlasím...

Mléko v pytlících byl sice díky obalu humáč,ale stále to bylo mléko a ne emulze,která se prodává dnes v krabicích pod hrdým označením "mléko" .

Zkuste si zjistit složení trvanlivého mléka. Asi vám nepřijde divné,že běžné mléko stářím kysne a dnešní trvanlivá "mléka" hořknou,co? Kdy jste viděla naposledy na mléce škraloup? ;-)

9 0
možnosti
T

tuneldedek7

26. 4. 2012 23:55
PRAVDA O POTRAVINÁCH, NECHÁPU PROČ LIDÉ ZAPOMÍNAJÍ A LŽOU !!

Skot byl chován v uzavřených prostorách (stálé ustájení, nikdy neviděl čerstvou trávu a louku). Skot byl krmen siláží s přísadou nekvalitních umělých krmiv (s vysokým obsahem plísní). Komunistická JZD byla výstavní skříní špíny. Zpracovatelský průmysl byl synonymem špíny (jatka, masokombináty, pekárny aj. velkovýroba), do co se mlelo do uzenin, přidávalo do mléčných výrobků by dnes znamenalo okamžité zrušení licence, komunistické kvalita a hygiena je s dnešní výrobou něco tak nesrovnatelného, že se divím, že se dotyční nečervenají, když mluví o kvalitě za komunistů!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I komunistická média kritizovala obsahy dusičnanů, bifenylů v potravinách ze zemědělských hnojiv, antibiotik v drůbežím mase). O kvalitě komunistických uzenin svědčí fakt, že rozbory socialistické inspekce pravidelně v uzeninách analyzovali stopy plísní, hniloby nebo masa z myšiček. :(

Ve výrobě se vše rozkradlo a výsledný produkt neměl s tím co předepisovala norma nic společného.

8 0
možnosti
MK

motýl kamikaze

26. 4. 2012 23:58
Re: PRAVDA O POTRAVINÁCH, NECHÁPU PROČ LIDÉ ZAPOMÍNAJÍ A LŽOU !!

karma :-)R^

0 0
možnosti
VS

Astaroth

26. 4. 2012 23:48
pivovary :)))

Pracovaly s desitky let starymi technologiemi ;-D;-D Tzn. nemely na CKT a HGB, aby pivo osidily :-P Koneckoncu v 19. stol. bylo taky pivo nepitelne, protoze bylo vyrobeno starymi technologiemi?

Vicemene se da souhlasit s tim, ze dnes je vse sterilni a neshnile. Ale za cenu naproste unifikace a ztraty chuti.

2 0
možnosti
MK

motýl kamikaze

26. 4. 2012 23:36
to

nevím, jestli byly potraviny toxické, co vím je, že potraviny byly skromné. spousta regálů a v nich nikdy nic, jen chleba pytlíkaté mléko (oboje někdy) a masna zavírala v 10 z nedostaku masa, kupodivu. :-/

0 0
možnosti
F

fanda2

26. 4. 2012 23:23
Kdyby jenom potraviny!

Pane Zieglere, to není ještě vše. I to slunce nějak blbě tenkrát svítilo, vítr si vál prapodivně, voda tekla kudyma si chtěla, no hrůza to byla. V některých rodinách se i hloupé děti rodily. Na to si Vaši neztěžovali, tenkrát?8-o

15 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

26. 4. 2012 23:16
Vy jste takový objektivní a nestranný pisálek

:-) Za nekvalitu kdysi mohli komunisté, za nekvalitu dnes mohou čecháčci obíhající supermarkety..:-)

13 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

26. 4. 2012 22:52
no, vážený

máte tak 20 let předstih, pak už si to fakt nikdo pamatovat nebude. Ale zatím si docela dost lidí pamatuje, že takový humus jako to, co se prodává dnes a tady to skutečně nebyl (jasně čtyřky, závodky a školní jídelny je kapitola sama pro sebe - tam bych i souhlasil). A co se Vašich blbých keců o poměru cena/kvalita týče, tak mi, vážený blbe, vysvětlete, jak je možné, že u sousedů v SRN dostanete za stejnou cenu - a to v přeoču kursem, nikoli paritou kupní síly - naprosto jinou (vyšší) kvalitu. Jo, a jezdím tam nakupovat, tak si nechte pindy, že píšu o něčem, co nevím.

13 0
možnosti
K

kaktusak

26. 4. 2012 22:58
Re: no, vážený

Závodky mají dnes vesměs horší úroveň. Tehdy šlo o stravování dělníků, "vládnoucí třídy", teď se řekne, že komu se něco nelíbí, může jít.

Solidní kuchař se za tu cenu nedá sehnat, vaří různí přeškolení zámečníci nebo vrátní a podle toho to vypadá.

3 0
možnosti
K

kaktusak

26. 4. 2012 22:51
Zase píšete nesmysly.

V dnešní době se sice dá koupit kvalitní zboží, ale v tom případě je průměrná životní úroveň nižší, než před rokem 89. Současné "nízké ceny" se týkají většinou jen zboží nekvalitního.

Všude na světě zemědělství směřuje k velkovýrobě (pokud není uměle dotováno nebo regulováno). Západ používal hnojiva a pesticidy ještě daleko víc, než naše JZD.

Do špatných restaurací nikdo nemusel chodit, v případě nedostatků ve školní jídelně měl žádat nápravu (třeba u nás vařili dobře), v případě okrádání zákazníka věc oznámit VB. Ovšem kdo byl sám zloděj, pochopitelně si musel nechat všechno líbit, že?

Kupovat potraviny na trhu rovnou od zemědělců šlo i před rokem 89.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz