Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Zieglere,chápu,že máte potřebu se vyjadřovat ke všemu,co se děje v Rusku,že všemu rozumíte,male prosím,alespoň v souvislosti s touto tragédií DRŽTE HUBU!

6 1
možnosti
JV

J16i42ř10í 44V16o39l89e34k

16. 7. 2014 2:58

možná by nebylo od věci, kdybyste si poslední dvě slova svého příspěvku napsal voskovkou na monitor

1 1
možnosti
PK

Tak já bych na místě pana Zieglera počkal na výsledky vyšetřování, na druhé straně zas jeho dnešní článek není tak "útočný". Jako pamětník starých špatných časů musím přiznat, že za socialismu (i když dnes je v Rusku kapitalismus) bylo enormní úsilí stavět věci nové a opravy bývaly dost vzadu. Sice to bylo vidět na zanedbávání třeba bytového fondu, ale na druhé straně naše metro či aerolinky na bázi sovětské techniky neměly snad kromě tragedie letadla na Zlatých pieskách nějaké větší tragedie. Pouze můj malý synek při otevření metra B byl šíleně zklamán, že pod Vltavou mezi Andělem a Karlovým náměstím neviděl za okny ryby a vodní rostliny.

4 0
možnosti
Foto

Železniční nehoda v Eschede byla nejhorší havárií vysokorychlostního vlaku na světě. Došlo k ní 3. června 1998 v obci Eschede v  Dolním Sasku. Neštěstí si vyžádalo 101 mrtvých a 88 zraněných, a stalo se tak nejhorší železniční katastrofou v dějinách Spolkové republiky Německo.

Zatímco pasažéři na začátku vlaku i strojvedoucí nehodu přežili, lidé v zadních vagonech neměli při nehodě ve 200 km/h téměř žádnou šanci. Spolu se třemi techniky pracujícími nedaleko mostu zahynulo 101 lidí. Vlak ICE 787 Werdenfelser Land projel pod mostem v opačném směru jen dvě minuty před neštěstím. Podle záznamu ve stanici Eschede jel o minutu napřed oproti jízdnímu řádu. ICE „Wilhelm Conrad Röntgen“ měl naopak minutu zpoždění. Kdyby jely oba vlaky přesně podle jízdního řádu, mohlo být neštěstí ještě větší.

http://www.stream.cz/vice-o-poradu/katastrofy/10002643-vykolejeni-rychlovlaku-ice-v-nemecku-1998

5 1
možnosti
Foto

To se v Česku stát nemůže, po každém dešti stojí železniční koridor kvůli zabezpečovacímu zařízení ma vlaky mají zpoždění 2-3 hodiny. Kdo nespěchá, ten se nezabije. Spěchají akorát firmy, takže obšas u nás spadne před rozjetý expres betonový most, to je ale napvosto novmální všude ve vyspělém kapitalistickém světě R^

1 2
možnosti
ZB

Jiný příklad.V Rusku zahyne 3krát víc lidí při dopravních nehodách(poměr k počtu obyvatel) než u nás.Špatné silnice, nedisciplinovanost, alkohol, špatný technický stav vozidel.V Česku mnozí na místní poměry nadávají a s obdivem hledí k Rusku.Já vůbec nechápu proč...

2 1
možnosti

jiný příklad srovnání pití alkoholu v průměru : v USA 5 skleniček za týden, Rusko 7 skleniček za týden, Jižní Korea 10 skleniček za týden.  To je co ? No ale to nic neznamená protože lid má zafixováno Rusáci chlastají a Amíci maximálně popíjejí. No a nakonec voni chlastají Korejci.

2 0
možnosti
Foto

Stalinista cigler ;-D;-D;-D;-D  Jak jinak a co pak muze za nehodu concordu a x tuctu boeingu atd... atd...

3 1
možnosti
LN

..pokud jste sledoval seriál ..letecká katasrofy....tak víte že až na vyjímky to byl nějaký.....šlendrián....

0 0
možnosti
LN

..přiznám se...že když jsem viděl diskuzi..tak jsem tam raději nenapsal ani tečku...

4 0
možnosti
MS

Se zabilo? Česky je to spíš zahynulo, ne?

0 0
možnosti
LN

..a není to v tomto případě skoro jedno...???

0 0
možnosti
JF

Pravděpodobně,  druhé jméno Ruska je šlendrián.

0 0
možnosti
ZK

Z45d86e43n29a 36K97o28č79í

15. 7. 2014 19:11

r. 2006 - ve španělské Valencii vykolejila hodinu po poledni souprava metra. Záchranáři dosud napočítali 34 mrtvých, dalších čtrnáct lidí skončilo s vážnými zraněními v nemocnici.

6 3
možnosti
PM

Dobře, že objektivně shrnujete situaci a upozorňujete na reálné problémy a nepatříte ke slepým obdivovatelům Ruska za každou cenu R^

1 4
možnosti
MJ

Co mají mrtví společné na tom, či člověk je , jak píšete slepý obdivovatel Ruska? Vždyť musíte cítit, proboha, že se nehodí nad obětmi světových katastrof přemýšlet takto.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3324
  • Celková karma 25,21
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz