Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)  Co byste pane autore řekl na to.....dnes jsem to slyšel v TV, u Hradce Králové na rozestavěné dálnici se ukradlo materiálu a zároveň poškodilo,(upálením železa roxoru zabetonovaného), za 3 miliony. Kdo je vinen, kdo ten materiál odkoupil? Zábrany z dálnice přece nejsou staré železo. Okomentujte to, prosím !   RvRvRv

6 1
možnosti
JM

Proč narážka na to, kdo to odkoupil? To je irelevantní. Důležité je, kdo to ukradl.

3 1
možnosti
PBR

Promiňte, ale rozumím tomu správně, že Vaší poslední větou vlastně jakýmsi způsobem omlouváte rozkrádání této republiky?? Že když kradli komunisti, a to jak píšete mnohem více (o čemž by se dalo polemizovat) je v pořádku, že se okrádá tento stát a potažmo občané i dnes?

3 3
možnosti
Foto

Existence této šedé či černé ekonomiky vysvětluje, proč náš duchovní a materiální blahobyt byl vyšší jako v Rakousku. Potvrzují se tak tehdejší zahraniční odhady výše hrubého domácího produktu, které nás stavěly na úroveň vyspělých kapitalistických států.

3 3
možnosti
JJ

Napsal jste pěkný blábol.

Po válce jsme Rakušanům posílali vagóny s jídlem, později byl šilink za 60 haléřů, v osmdesátých letech, jestli se dobře pamatuji, stál šilink už 6 korun. Kde máte ten blahobyt, který nás stavěl na úroveň vyspělých kapitalistických států?

2 2
možnosti
LB

za socialismu se kradlo v desetitisícech,dnes se krade v milionech...vše je o lidech,nekradla jsem před r. 1989,nekradu ani teď...jak říkám...cizí nechci a svoje nedám:-P

6 4
možnosti
JJ

Když se nekradlo, tak mi, paní Lenko, vysvětlete, proč naše města vypadala jako že každou chvíli spadnou. Proč nebylo téměř nic k dostání a na všechno se stály fronty.

Pravdou je, že se kradlo podstatně víc a nejvíc kradl stát, který podniky obral prakticky o veškerý zisk, pokud tedy vůbec nějaký zisk měly. Vybrané peníze se pak dávaly neschopným, aby zdánlivě zůstala plná zaměstnanost. Krádež byla součástí a podstatou socialistického systému.

7 3
možnosti
JM

V té době jsem pomáhal na stavbě RD kamarádovi. Jeho krédo bylo, že si musí svůj díl z našeho "společného krajíce" vzít dřív, než mu ho někdo jiný ukradne. ;-)

2 2
možnosti
PK

Tak stavby byly ideální místo pro zcizování, Řekl bych, že na Slovensku víc než v Čechách. Na druhé straně takový rozsah fyzických krádeží dobytka, úrody, dřeva nebyl. Také nebyly  tzv. organizované skupiny. Uzavřené hranice ztěžovaly kradení na vývoz.

Jinak si myslím, že dnes se krade jinak než dříve cement a poškozuje to ekonomiku daleko víc. Takový Kožený a stovka dalších by také mohly obohatit zdejší diskusi.

4 2
možnosti
MD

Ba ne. Dnes se nekrade, protoze vsechno je a je to mozno koupit.

1 0
možnosti
ZH

Sohlasím se vším, jen né s tím závěrem, že za bolševika se kradlo víc. Kradlo víc lidí, přesně z popsaných důvodů. Ale proti dnešním bílejm límečkům a rádobypodnikatelům to bylo fakt troškaření. Dneska se kradou nejen miliardy z DPH a jiných daní, dneska se kradou mosty, lokomotivy a dokonce celé fabriky.:-/

8 2
možnosti
JZ

Když by se spočítaly ztráty, tak to tehdy určitě hodilo víc. A celé fabriky kradli hlavně komunisté. ;-D

7 3
možnosti
MD

Tedy o komunistech si muze clovek myslet leccos a leccos z toho leccosu bude pravda. Ale takovy tendencni, proste blabol, to uz musi byt hodne velka (tvurcu) krize. To uz je podekovani od sameho p. Cvalina.

7 6
možnosti
JZ

Chápu, potrefené husy budou kejhat, na to sem zvyklý. ;-D

7 5
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,44
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz