Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jako obvykle zaměňování komunistů za Rusy. Jistěže mezi Rusy bylo spousty komunistů, ale to i mezi Ukrajinci, Bělorusy.... a nakonec i mezi Estonci, Lotyši a Litevci. Které národnosti byl Stalin, je snad všeobecně známo.

A když mluvíte o desítkách tisíc povražděných, včetně žen a dětí, nepletete si to náhodou s dobou, kdy bylo Pobaltí slavně osvobozeno nacisty a nastal čas pro genocidu Židů, často s aktivní pomocí místních Pobalťanů. Deportace, perzekuce a jiné rudé zločiny se předtím i potom v Pobaltí nepochybně udály, ale cílené masové vyvraždování civilistů bez ohledu na věk a pohlaví má v Pobaltí na svědomí někdo jiný.

7 13
možnosti
DP

Pokud mluvíte o Litevcích, Lotyších a Estoncích, musíte mluvit i o Židech. Tři z pěti nejvýše postavených komunistů v SSSR byli Židé. Pak jeden z těch pěti chcípl na sifl a ty tři Židy nechal Stalin zavraždit. A teď to začne být teprve zajímavé. Židé věděli, co s nimi chce udělat Hitler. Proto začali podporovat komunisty, protože v nich viděli svou záchranu. Komunistům totiž bylo jedno, jestli vraždí Estonce, Lotyši, Litevce, Rusi nebo Židy. Pod nimi však měli Židé větší šanci přežit. Toho se zase báli ty tři pobaltské národy. Tím, že Židé podporovali komunisty, stali se v očích pobalťanů nepřátelským živlem. Není se tedy čemu divit, když se pak na jejich vyhlazení podíleli.

Spousta Židů po dočasném osvobození Pobaltí německou armádou uprchla do SSSR. Mezi nimi byla i Lilian Malkina, která hrála v tom Svěrákově filmu Koljovu babičku. Její předkové bojovali v bělogvadějské armádě proti komunistům.

Němci Pobalťany nechávali žít stejně, jako nechávali žít nás. Rusové během dvou monstrózních deportací vyvezli na Sibiř či popravili mnoho desítek tisíc lidí.

1 0
možnosti
Foto

Je fajn, že připomínáte ony události. 

Ruská mentalita je dlouhodobě naprosto stejná, založená na filosofii, že co chci, to je moje. Ruská expanse měla vždy stejný průběh. Násilné obsazení území, povraždění či v lepším případě internace stávající vlády a inteligence, dosazení komunistické spodiny na vedoucí místa a následné znásilnění původního obyvatelstva. 

Obsazení Krymu má stejné prvky, nejspíše dojde i k obsazení východních částí Ukrajiny.

15 7
možnosti
JH

Touto mentalitou nedisponovalo ovšem jen carské impérium, ale v podstatě všechny velmoci té doby. Stejně tak později i komunisté bez ohledu na národnost.

4 2
možnosti
Foto

K tomu připomínám, že sovětské/ruské černé barety na začátku roku 1991 zaútočily v Rize na budovu Ministerstva vnitra, ve snaze podrýt snahy o osamostatnění. Čtyři mrtví  Lotyši, řada raněných.

Jako by to něco připomínalo.

Za blog KARMA.

9 4
možnosti
PK

Mám ve zvyku, a bylo tomu vždy, se dívat na věc i z druhé stránky. Nikdo normální asi neschvaluje Mnichov a 15.březen a stejně tak ruskou anexi Pobaltí. K současnému stavu nutno ale uvést:

- úprk obyvatelstva, až 20% - takže zůstávají staří, resp. staří vychovávají vnoučata bez rodičů

- obrovská nezaměstnanost, u mladých i 30%, kterou stávající krize kolem Ukrajiny prohloubí

- honba za eurem,  které pro ekonomiku této úrovně nemusí být ideální, drahota

- velké až zhoubné šetření kam se podíváte

Přeji Pobaltí jen to nejlepší a věřím, že pokud se jim v budoucnu povede soilidně, tak to bude to nejlepší plus v soužití s místním ruským obyvatelstvem.

6 2
možnosti
PK

Jó a doufám, že můj příspěvek nebude považován za "rudý řev" jak je uvedeno níže.

3 0
možnosti
Foto

R^

„...žijí v zemích, které nejsou jejich a pokud v nich chtějí být i nadále, ať se přizpůsobí místním zvyklostem. V opačném případě ať jdou zpátky do Ruska, nikdo je tu nedrží.“

16 3
možnosti
Foto

O30t25a43k49a44r 29S56e21k46l

25. 8. 2014 18:36

Zajímavé , byť většinou známé skutečnosti. Možná je ale dobré si je připomenout, zejména v této pro ruské exsatelity těžké době.

Jsem docela zvědav na názory a výčitky druhé strany /abych tak řekl/ , t.j. příznivců RF.:-)

16 0
možnosti
JN

J73o33s34e27f 11N54o59v51a73k

25. 8. 2014 18:25

R^karma - ps. to bude zas rudeho revu;-D

13 1
možnosti
JZ

Děkuji, já vím a už se nemohu dočkat. Já ho však v žádném případě neberu vážně a nezajímá mě.;-D

9 3
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz