Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musím panu Zieglerovni dát za pravdu:

6. listopadu 1943 říká Molotov Harimanovi: "Pan Hariman nám může blahopřát. Naše vojska dnes dobyla Kyjev".

5 0
možnosti

Tak to jsme ten Kyjev dobyli i my, protože osvobození Kyjeva se zůčastnily československé jednotky.

3 0
možnosti

Alernativní dějiny jsou panu Zieglerovi dobře. Rusové prý naše území dobyli, protože tu sežrali český dobytek a unášeli československé občany. Zato Američané nás hrdinně osvobodili a přitom nám zcela po zásluze vybombardovali Plzeň, Prahu a Litvínov.

Nevím, zda Američané zrali český dobytek, zato vím, že Sověti české továrny nebombardovali. A bohudík, že nebombardovali. Kdyby ano, psal by o tom pan Ziegler ještě na smrtelné posteli sáhodlouhé odsuzující články.

7 10
možnosti
Foto

Pane Šejno, na pokyn Koněva po ukončení války byly bombradovány města v Sudetech a byla bombardována i továrna Škoda v Mladé Boleslavy. kterou srovnali ze zemí . Při náletech zahynula spousta civilních osob.

8 0
možnosti
MJ

No.

Myslím si, že většina čtenářů a blogerů Vás bere jako exota. Vidím to na reakcích či nereakcích Vašich, přibližně stejně uvažujících "spolustraníků". vyjadřují se velmi opatrně. Nuž což. Níže Vám zde nechám odkaz na postup osvobození  Československa , máte tam i interaktivní mapu. Můžete si tam najít úplně celou historii osvobozování. Je třeba, aby jste tu historii nastudoval a nebyl zde jen takovým exotem. Omlouvám se za exota.

http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/66/66--vyroci-osvobozeni-ceskoslovenska---interaktivni-mapa-boju-54432/

4 6
možnosti
MJ

Pak troška historie o vzniku války, rozdělení světa po válce a poválečném uspořádání, dále něco o důsledcích války na levicové myšlení obyvatel Evropy (např. Francie,Anglie, Itálie, kde také volbami vítězili komunisté, byli dokonce ve vládách). Myslím si, že než něco napíšete je třeba si prostudovat tu dobu, myšlení lidí té doby, historické předurčující události a hlavně co předcházelo. 

http://www.dejepis.com/ucebnice/uvod-do-povalecneho-obdobi/

2 4
možnosti
Foto

Byla to jiná doba, kterou si nikdo z nás ani neumí představit. Každopádně Sovětský svaz porazil Německou III. říši a osvobodil ČSR /tedy její větší část/, to že v sestavě Rudé armády bojoval i Československý armádní sbor to dokazuje. Na to předělávat historii je teď už pozdě i když by nám to někdy vyhovovalo. Cestu, kterou si ČSR vybrala po roce 1945 bylo rozhodnutí obyvatel ČSR tak jak se projevilo při volbách 1946. Rakousko si vybralo jinou cestu a bylo to jeho rozhodnutí. Bylo by načase už převzít zodpovědnost za svoje blbá rozhodnutí na sebe a neobviňovat z nich někoho jiného.

11 3
možnosti

On pan Ziegler zapomněl, že komunisté vyhráli drtivě volby v roce 1946. Tyto volby nebyly v žádném případě zmanipulovány nějakým Stalinem. Bylo to svobodné rozhodnutí československých občanů včetně Zieglerových předků, které mělo poté za následek "únorový puč".

5 5
možnosti
VV

Vsak take v Katyni ulehcili esesakum praci. A pak to na ne cela desetileti svadeli Az Gorbacov priznal pravdu.

To Putin, to je jinej kabrnak ten se prizna jen po par mesicich.

4 0
možnosti
Foto

Z dostupných udájů vyplývá, že v r. 1951 dokázalo vytěžit cca 25 000pracovníků (z toho 11 000 věznů)  542 000 kg uranové rudy, tedyna jednoho pracovníka připadalo asi maximálně23 kg za rok, za což měl zaplatit Sovětský svaz Československu celkem zhruba25 000,- Kč (na světovém trhu by Československo za těch 23 kg uranové rudyúdajně vyzískalo cca 230,- dolarů, tedy v úředním kursu 11 500, -Kčs.

Když vezmu do úvahy černý kurs, tak to vyšlo zhruba nastejno.

0 1
možnosti
VV

Aha, ted zu jen dostupne udaje. Zadna rocenka CIA. A ted zkuste ty nedostupne udaje, to bude teprve zajimave.

1 0
možnosti
PG

Kdyby ruská armáda osvobodila jen svoje území, tak by německá armáda nejdříve odpočívala na ruských hranicích, protože neměla pohonné hmoty na další boje, ale zbývající by vrhla v západní Evropě proti Američanům. Ti by se tam octli v boji se zkušenými německými divizemi, které by je dále nepustily. Amíci by začali vyjednávat a došli by k závěru, že stav odpovídá původním představám jejich politiků před válkou-tak proč by pokračovali? Tak by se naplnil názor autora tohoto článku, který názor o osvobození nedomyslel-neboť pro náš národ by se naplnilo rozhodnutí Říšské rady o přesunu těch překážejících Čechů do Ohňové země, nebo i Sibiře. Neopravíte autore váš nesmysl?

5 5
možnosti
JZ

Pan Gabrieli, znáte přísloví vy o koze, já o voze, to je Váš případ.

5 3
možnosti
VS

Pane Zieglere, už dobře pár let jsou Vaše články hodně monotematické, takzvaně na jedno brdo. Musíte mít smutný život, tak se neustále užírat  a bojovat proti všem těm "komunistům", kteří Vás ne a ne pochopit.

3 1
možnosti
Foto

Ale ovšem, Rusko muselo tuto zemi dobývat. To oni porazili Huitlera. Na rozdíl od USA, jejichž vojska postupovala prakticky bez boje. Kdyby gen. Patton chtěl, a Stalin mu to dovolil, mohl bez boje takto "osvobodit" celé Česko. A toto dnes papaláši slaví jako osvobození, divné !Rv

2 6
možnosti
MS

A to "dobývání" podle vás spočívá v okrádání civilního obyvatelstva a znásilňování žen ?

2 1
možnosti
DP

D29a66d43a63k 21P80e95t21r

22. 3. 2015 12:39

Pěkné čtení, skutečně pravdivé. Je to pár dnů, kdy  jsem četl recenzi na knihu americké spisovatelky, kterak se američtí vojáci chovali k francouzským ženám.  Věřte tomu, že i Francie byla dobyta.

2 1
možnosti
DP

D37a12d81a18k 71P61e23t15r

22. 3. 2015 12:42

Pokud nevěříte, milý Jene, název Válka a chtíč od Roberts Mari Luise

0 1
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,67
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz