Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Dobrý den , pěkně napsané , žádná pravopisná chyba , uváděné údaje mělké, neověřené , prosím začněte číst Churchila , je to autentické a z jiné strany něž odkud čerpáte .

3 2
možnosti
JZ

Norman Davies je špičkovým britským historikem.:-)

0 0
možnosti
RJ

R63a60d14e27k 64J97a50r31o51š

22. 3. 2015 12:08

Tak samozřejmě, že se u nás Rudá armáda nechovala nijak v rukavičkách. Nicméně, odnášely to zejména Sudety plné německy mluvícího obyvatelstva, které bylo pro Sověty prostě nepřátelé - Germánci. V případě česky mluvícího obyvatelstva byly ty násilnosti mnohem, mnohem méně častější (byť se děly). Jinak by komunisti nezískali v poválečných volbách tolik hlasů a dopadlo by to jako v Rakousku, kde tamní komunisti získali jen cca 5% a Sověti se museli vzdát představy, že tam nastolí rudý režim.

2 2
možnosti
Foto

Proč se tak SSSR chovali zejména na Moravě. Proč se tak chovali v Praze. Teta, která bydla v Praze v Holšovicích mně vyprávěla a je to i v knihách, které v současnosti vycházejí, znásilňovaly ženy i za bílého dne. Stejně tak se chovali v každé zemi kam přišli. Tedy to nebylo jenom Německo, nebo Sudety.

5 0
možnosti
Foto

To můžeme být rádi, pane kolego, že nás Sověti nebrali jako součást Velkoněmecké říše, což vlastně Protektorát byl. To bychom se teprve divili. Zabírali veškeré podniky, které se dostaly do vlastnictví Německa jak v Sudetech, tedy i doly v Jáchymově, tak i jinde, např. chemička v Litvínově, kterou blahosklonně vrátili jako gesto. Faktem je, že to bylo jejich právo brané jako součást reparací.

Také si uvědomte, že náš prostor byl Sovětům ponechán, ač nikdy předtím nehovořilo o nějaké sféře vlivu. Byl to náš průser. Hlavně. To Finsko jako válčící stát muselo podepsat mírovou smlouvu, platit reparace, ale samostatnou politiku a demokratický systém si ve velkém míře udrželo. Tady hledejme příčinu, proč jsme se dostali tam, kde jsme byli. Tou součástí je i neschopnost státních orgánů chránit své občany. To se snad nepodařilo ani v jednom případě. Dokonce se to bagatelizovalo. Byli jsme více podělaní než jsme museli být.

9 0
možnosti
Foto

Chemičku jsme jim museli zaplatit. Kdybych nebyl líný, tak i najdu o jakou částku se jednalo. Mám to v některé z knih. Dostali k tomu vilu v K. Varech a hotel Imperiál, který nám později vrátili. Také od nás odvezli spoustu strojní zařízení jako domělou kořist po  Němců i když se jednalo o továrny, které vlastnili Češi. Marně tehdy naše vláda proti tomu protestovala.

2 0
možnosti
Foto

Profesor Newyorské univerzity Tomáš Klvaňa?

To se v USA uděluje profesura na protiruskou propagandu?

Doufám, že mají americký doktorát Luboš Palata, Jefim Fištejn, Vladimír Votápek, Miroslav Kalousek a Jan Ziegler jej určitě brzy obdrží.

A co Američané?

Též dobyli západní část Evropy?

V Německu jsou přece jejich vojenské základny dodnes, na rozdíl od nás.

1 5
možnosti

A zaplať bůh za ně, jinak by tam byl russ....

4 0
možnosti
PK

P21e24t34r 50K95o87l25á48ř

22. 3. 2015 11:38

Prodej si ruku s Kašukou. V podstatě oba stejní .............

5 1
možnosti
Foto

Rozdělení sfér vlivu v Evropě došlo dohodou vítězných velmocí.Bohužel na nás zbyla Moskva, ale vaše černobílé vidění světa je úplně stejně smutné, jako u autora hned pod Vámi (Kašuka) , rub a líc extremistických názorů...

3 3
možnosti
Foto

Otázkou je, kterou z osvobozujících armád Vámi zmiňovaný novinář a profesor Newyorské univerzity Tomáš Klvaňa myslel? Jak známo protektorátem Čechy a Morava prošli tři osvobozující armády. Americká, které se článek samozřejmě netýká, další na řadě je Rudá armáda (která je v článku zřejmě myšlena), a pak Ruská osvobozenecká armáda, jejíž historii je poněkud složitější pochopit, ale na osvobozování českých zemích měli taky svůj lví podíl.

2 0
možnosti
JZ

Pan Klvaňa měl na mysli Rudou armádu. O Ruské osvobozenecké armáda generála Andreje Vlasova se zmíním někdy příště.:-)

0 0
možnosti
JB

No ja myslím že to ve svém svatém nadšení už dost přeháníte...Možná že komára vám ta servilita k tý tenkrát aktuální mocnosi pomohla k funkci nástěnkáře,ale to už dneska nefunguje ;-)

3 2
možnosti
Foto

R^R^R^ U nás se jednalo o uran, kde kolem Jáchymova byly vybudovány koncentrační tábory ve kterých těžili političtí vězni na základě vykonstruovaných procesů uran, který byl odvážen do Ruska a to tak dlouho, až se ložisko vytěžilo.  Mám knihu o této době a tam je depeše, kde Rusko požaduje zvýšit dodávky uranu a naše strana ji prosí o schovívaost, neboť naše železnice nejsou schopné pojmout tolik vlaků.

6 0
možnosti
Foto

To je spíše další, tedy poválečná kapitola. V podstatě jsme se stali i zbrojovkou a kovárnou pro ,,sověty" a dodavatelem podpory tzv. osvobozeneckým hnutím po celém světě:-/ Ruská ropa a rudy, zpět pancíře, lokomotivy, tanky, letadla, výzbroj i výstroj. Když ,,sajuz" zkolaboval, zmizela ,,černá díra" a nebylo kam ve velkém dodávat. To nakonec vedlo k pádu kom. režimu i u nás. Vše má svou posloupnost, příčiny i následky. Mnozí je vytrhují z kontextů, či různě upravují k ,,obrazu svému" či ,,podle zadání".:-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,67
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz