Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Komančeros, a co čeští Sokolové jenž vybojovali letecké bitvy nad Anglií a nad Evropou, ti byli vězněni proč?!  Jeden zpěvák o tom zpívá "...mnoho odvahy, tak šup za mříže..."

3 0
možnosti
JM

To se nejednalo jen o letce. Můj děda si odseděl 7 let, protože bojoval jako řidič tanku u Dunkerque. Nesnášel bolševiky, ale nikdy jsem ho neslyšel, že by strkal příslušníky nějakého národa do jednoho pytle.

6 0
možnosti
JZ

Z americkou armádou nešla tajná policie a nezatýkala místní občany, za tou ruskou ano. Jen z Československa unesla NKVD v roce 1945 na 10 tisíc občanů. Takhle jaksi osvobození nevypadá.

12 1
možnosti
DP

D71a22d77a42k 42P76e64t83r

26. 4. 2015 18:23

Osvobozování je věc proradná. Tak dlouho osvobozovali američtí vojáci Jižní Vietnam, až po tlaku jejich veřejnosti přestali. Koho osvobozovali v Iráku a Afganistanu? Stále osvobozují, stále se umírá, konce osvobozování nemá. Jak píši, je to věc proradná. osvobozování.

10 11
možnosti
Foto

Tak určitě... Kromě nočních bych zakázala taky denní vlky, mořské vlky, divoké vlky, vlky v zajetí, ale samozřejmě i vlky "hýžďové" a vlky plané. 

Na jaké jsem zapomněla?

15 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že jako první porušilo polsko-sovětské smlouvu o neútočení z roku 1922, nikoliv z r. 1932 Polsko, když poslalo své agenty na východní Ukrajinu buntovat tamnější rolníky proti vstupu do kolchozů, čímž způsobilo golodomor. Viz Tony Snyder Krvavé země.

3 8
možnosti
Foto

Taky jsem četl krásnou knihu. Tarzan a jeho družka.

4 1
možnosti
PH

P75a69v85e71l 18H33o32r85á14k

26. 4. 2015 16:28

Trošičku se necháváte opít rohlíkem naší mediální propagandy, pane Zieglere. Nic není tak jednoduché a černobílé, vy to navíc máte tak nějak slušně řečeno obráceno významově naruby. Nechcete ještě nakonec napsat, že Polsku bylo vlastně pod německou okupací dobře a že sovětská armáda při osvobozování Evropy od nácků, co nás tu div nepovraždili (jen proto, že neměli dost času, protože Čechy jako nečisté etnikum plánovali zlikvidovat). A pokud sám nejste německého původu nebo se k němu nehlásili vaši předkové, tak byste tady bez sovětské armády a milionů lidských obětí možná vůbec nebyl. Takže trochu pokory by vám nezaškodilo. Uvidíte, jak se vám uleví, když nebudete tak žlučovitý

18 10
možnosti
Foto

Pane Horáku, já bych s tím osvobozováním byl trošičku opatrný. Sovětům šlo o všechno možné, jen ne o osvobození okupovaných zemí. Svědčí o tom fakt, že téměř bezprostředně po údajném osvobození, se z nich stali také okupanti a i když jejích vojska nebyla fyzicky přítomná a viditelná v městech postižených zemí, de facto řídili jejích osudy. Krutě a nelidsky. Ano, je třeba se poklonit těm, kteří v boji s nacismem položili své životy, jenže je nutné konečně začít naplno říkat pravdu. Jeden okupant nahradil druhého, přičemž ten nový byl daleko horší.

11 7
možnosti
PZ

P55a12v32e57l 83Z72e22m15a74n

26. 4. 2015 16:09

chlape zaspal jste a máte tam nepřesnosti např.

1) Polský fašistický stát uzavřel protisovětskou smlouvu s Hitlerem dříve než byl podepsán pakt R-M (Hitler Poláky zradil) , zkuste si to pohledat, např. i to umožnilo Polákům zabrat Těšínsko a kousky Spiše, když Hitler zabíral Sudety, 

- oni se Poláci s Rusy (a Ukrajinci, Litevci...) sekali navzájem po staletí....

2) okolo Katyně jste to popsal dobře, jen vám v souvislosti s Nočními Vlky uniklo, že jsou to právě tito motorkáři, kteří Polské motorkáře doprovázejí při jejich každoročních jízdách do Katyně....

3) několik desítek, možná stovek Nočních Vlků už v Polsku je - většinou jsou z Kalinigradské oblasti a účastnili se včera akce v Braniewie společně Polskými motorkáři, tito vlci zřejmě mají povolení jet do Berlína (nejde o těch 20 lidí co vyrazilo z Moskvy, takže situace je krapet nepřehledná)

- článek a video z jízdy jsou zde (pozn. ty červeno-žluto-modré vlajky jsou vlajky Kalinigradské oblasti, pokud by jste chtěl počítat Rusy a Poláky dle vlajek):

 http://portalbraniewo.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=2165:rosyjscy-motocyklisci-na-cmentarzu-w-braniewie

11 5
možnosti
JZ

Pane Zemane, za to, jste zřejmě negramotný, já nemůžu. Jasně jsem napsal, že Polsko podepsalo s Německem pakt o neútočení v roce 1934. Zhruba stejnou smlouvu ovšem už Polsko  podepsalo o dva roky dříve se SSSR. Německo tuto smlouvu vypovědělo v dubnu 1939, poté co Polsko odmítlo vstup německé armády na polské území.

5 4
možnosti
VH

Je otázkou, zda třeba když by Poláci chtěli uctít památku zemřelých v Katyni, zda by Rusové neměli zkoumat, zda se žadatelé o vstup do Ruska nedopustili urážky Ruska. Citovaný výrok je výrokem pouze 1 motorkáře, ten chtěl běžné Poláky rozlišit od fanatiků.

3 1
možnosti
PZ

P30a53v21e12l 98Z95e28m57a86n

26. 4. 2015 16:11

Polští motorkáři do Katyně jezdí pravidelně každý rok, a světe div se pod ochranou Nočních vlků:

http://telewizjarepublika.pl/wegrzyn-oskarza-telewizje-republika-o-klamstwo-quotto-jest-szalenstwo-zupelnequot,19333.html

7 0
možnosti
OM

Autor si poněkud plete příčiny a následky, a to v textu hned několikrát. Výrok o tom, že bránit potomkům vojáků padlých v boji proti nacismu, navštívit hroby svých předků a uctít si jejich památku mohou snad jen potomci nacistických kolaborantů, padl v reakci na urážlivé výroky polské premiérky a její zákaz průjezdu Nočních vlků. A nikoli naopak, což je dosti podstatný rozdíl. Také nevím, kde berete jistotu, že jízda na počest vítězství nad Fašismem je provokací. Kde se ve vás bere ta paranoia a nenávist ke všemu ruskému?

6 6
možnosti
JZ

Ten výrok pronesl zástupce motorkářů jako první, pak následovala reakce polské premiérky. Já nemohu za to, že Rusové páchali v Polsku válečné zločiny. To je doložitelný fakt.

4 2
možnosti
Foto

Nejen pro autora:

Neschopnost rozlišovat, např., kvalitu od „škváru“, originál od kopie, zprávu od propagandy, pravdu od lži, moje od tvého — nebo národa od režimu, je obvykle znakem  vrozené jednoduchosti a neinformovanosti jedince. Jen obtížně si lze v dnešním světě představit úspěšné přežití  bez hodnotově zakotvené a rozvinuté schopnosti rozlišovat....Ale mnohým, duševně lenivým, je to jedno: rozsévají vánky nenávisti a diví se pak, když sklízejí bouře válek a utrpení....Nenávist vůči národu  je příčinou všeho zla a utrpení v současném světě. (M.Zelený).

!!!!!!

5 0
možnosti
ZM

Když ty škváry a kopie jsou mnohdy tak lákavé a vtíravé. Proč by měli přemýšlet, když dostanou vše naservírováno ve srozumitelné a zdánlivě logické podobě?

3 0
možnosti
PH

chucpe tvrdit ze kolaboracia casti poliakov s nacistami je urazka8-oRv

polska elita v jedwabnom ukazala v com spocivaju jej kvality...

2 2
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz