Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

No víte pane autore,ona ta rudá klaka nebyla samozvaná,ale zvolená cca 99,9%

obyvatel.Prožil jsem v minulém režimu většinu svého života a nikdy jsem neslyšel Vaše jméno,jako neohroženého bojovníka spadajícího do onoho 0,1% nevoličů.

Naopak vzhledem k Vašemu až fanatickému psaní jsem hluboce přesvědčen,že jste byl mezi těmi,kteří kontrolovali účast na volbách a rudé praporky v oknech .

Moje přesvědčení vychází z toho,že normální člověk žil svůj normální život s normálními starostmi a radostmi a nemá potřebu na něj neustále plivat.

Neschválení cesty do zahraničí,či neposkytnutí devizového příslibu k té době patřilo a lidé s tím ač neradi počítali.

Stejně tak k dnešní době patří,že Vás záchranka vozí od jedné pražské nemocnice do druhé a další a nikde Vás nechtějí přijmout.Vašemu otci zřejmě po zamítnutí cesty smrt nehrozila.V případě odmítnutí příjmu do nemocnice by to mohlo být tragičtější.

12 6
možnosti
Foto

J37a26k53u84b 23R51o89t48h

1. 5. 2016 13:43

Na tohle se dá říci jen jedno: Fujtajksl, rudá gardo.;-€

4 3
možnosti
Foto

Reaguji jen na nadpis clanku. Ze Vas to stale bavi a jeste k tomu i v nedeli na prvniho maje, v den romanticke lasky a svatku pracujiciho lidu? Ze Vy mate neco proti pracujicim?

10 6
možnosti
Foto

Dodatek

... a proti lasce a proti sveceni dna svatecniho?

5 0
možnosti

Připomínat si minulost je správné, ale pokud někdo neustále opakuje a předkládá všeobecně známé věci jako kdyby objevil Ameriku, fanaticky se věnuje jedinému tématu a neumí žít přítomností, je to už velice podivné a podezřelé. S takovým člověkem není něco v pořádku...

15 8
možnosti
Foto

J88a90k61u42b 46R76o77t56h

1. 5. 2016 12:05

Je-li ve společnosti cca 15 % aktivních podporovatelů toho rudého zla, holt musíme opakovat znovu a znovu, jakých zločinů se jejich rudí miláčci dopouštěli a co je k tomu vedlo!;-O

12 2
možnosti
JV

J18i36ř41í 15V63a67c69a

1. 5. 2016 11:29

Komumismus přišel s lákavými myšlenkami, na kterých jsem doposud nenašel nic zlého. Jeho průsery při realizaci uvedu do závorek:

Lidi by si měli vládnout sami (průser je, že to neumí)

Odstraníme vykořisťování člověka člověkem (bohužel se stalo to co popisuje klasický vtip: V kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, v socialismu je tomu naopak)

Podle všeho Mark udělal nevědomky (či možná záměrně) při definování svého učení chyby, které pak vedly logicky k důsledkům uvedeným v závorkách ... a s těmito chybami ani jinak být nemohlo.

Komunismus s těmito chybami je horší než kapitalismus. Přitom všeobecná krize kapitalismu nikam nezmizela, ale narostla o ekologické a migrační problémy.

Otázkou je, jestli po odstranění těchto chyb z toho byl stále komunismus a co by to lidstvu přineslo.

0 0
možnosti
Foto

J60a36k97u87b 58R25o28t66h

1. 5. 2016 11:45

Komumismus přišel s lákavými myšlenkami, na kterých je mnoho a mnoho zlého. Stačí ty dva piškuntály (M+E) číst a taky pochopit. A jejich následovníci tu hrůzu jen dotáhli k zběsilé dokonalosti.;-€

5 1
možnosti
Foto

Tak nejdříve Churchill spustí železnou oponu, ale pak se nelze divit, že to má jisté následky pro pohyb osob přes hranice.

1 6
možnosti
Foto

J94a91k28u57b 34R40o55t92h

1. 5. 2016 11:43

To jsem netušil, že projev o situaci v Evropě něco může spustit. Víte, vy sofisto, on jen definoval, k čemu došlo a jasně řekl, kdo (CCCP) za tím stojí. A to mu vy komouši dodnes nemůžete odpustit. Že po euforii válečného přátelství se Sojuzem (které ovšem ze strany Moskvy nikdy nefungovalo) někdo s morálním kreditem jasně řekl, co jste na východ od Aše způsobili a predikoval, co ještě způsobíte.;-€

6 0
možnosti
PS

Komunismus i jejich tzv socialismus byli a jsou zavrženíhodné ideologie a ze tyto systémy ublížovali lidem a ničili lidské osudy je jednoznačně . Co dodat ? Karma

9 0
možnosti
Foto

Opakování je matkou moudrosti.

0 0
možnosti
Foto

Gratuluji, pane Zieglere.

Objevil jste Ameriku a sice, že zaměstnavatel musel vždy žádost o výjezd do nesocialistické cizin (tedy i Jugoslávie, což je trochu podivné, ale pro možnost emigrace pochopitelné).

To jste vážně nevěděl, že kvůli tomu musíte studovat archivy?

5 6
možnosti
JF

Je první máj tak se musí objevit údernický článek.

4 2
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,84
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz