Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Letecké svazy Ruské federace, včetně strategických bombardérů Tupolev TU-95, kódové označení NATO Medvěd, jež mají ve výzbroji jaderné zbraně, v uplynulých týdnech a měsících s velikou frekvencí nalétávaly na vzdušný prostor Islandu, Norska, Velké Británie, Nizozemí, Turecka, ba až té od Ruska nejvzdálenější evropské země – Portugalska. V Severním Pacifiku přeletěly až k americkému pobřeží Kalifornie. Ruská vojenská letadla běžně narušují vzdušný prostor Finska, Švédska a všech tří pobaltských zemí, tedy Estonska, Lotyšska a Litvy. Ruské ponorky pronikají do pobřežních vod Švédska. A když na summitu asijsko-pacifických zemí v čínské Shanghai australský premiér Tony Abbott kritizoval prezidenta Putina, krátce poté k australským vodám připluly čtyři ruské křižníky. Putin samozřejmě nikdy nenapadne Británii, Francii, Německo, či USA. Ale je v pokušení napadnout a obsadit Pobaltí, to jest tři členské země Evropské unie a NATO a odstrašit jejich spojence od vojenské pomoci. Kdyby k tomu došlo, kdyby Rusové vpochodovali do Pobaltí pod jakoukoliv záminkou a odstrašili ostatní země NATO od vojenské pomoci Baltům, fakticky by to znamenalo zánik a konec NATO, tudíž velké ruské geopolitické vítězství, po kterém by mnohé evropské země ochotně přijaly nad sebou ruskou hegemonii a kuratelu, aby je nepotkal smutný osud Baltu. Rusko by v podstatě ovládlo či alespoň finlandizovalo, jak se tomu říkalo za studené války, celý evropský kontinent. Tomu je možné a nutné zabránit jedině tak, že Rusko bude ze strany NATO věrohodně přesvědčeno, že překročení hranic pobaltských hranic pod jakoukoliv záminkou, bude okamžitě znamenat válku se všemi členy NATO.

10 6
možnosti
VJ

Připlula tam mezi těmi křižníky taky Aurora? To už by bylo opravdu vážné.

8 0
možnosti
BM

Americká propaganda a Americké peníze dělají svou "nebezpečnou" práci. Je jenom škoda že na pravdu se přijde vždy až pozdě. A přitom se stačí podívat na mapu kdo je kde doma a kde se kdo rozmisťuje. A stále mne zajímá proč si pořád vyčítáme jak žijí v RF že mají bídu nebo že jsou takový a nebo jinaký. Je to jejich věc a jejich způsob žití. Já nemám žádné právo jim do toho, pokud jim nechci pomoci, zasahovat.

13 6
možnosti
JH

To je pravda, to nemáme. Ale také nemáme právo vyčítat pobaltským zemím a třeba Polsku, co si dělají na vlastním území a koho si tam pozvou. Je to pouze a jedině jejich věc.

8 0
možnosti
Foto

Hezké slohové cvičení. Soudruh politruk bude mít radost.

13 7
možnosti
Foto

Agent StB Hermánek prská vzteky. ;-D;-D. Nic udivujícího;-D

11 8
možnosti
Foto

V Pobaltí jsou ruská vojska?

Tam jsou snad vojska NATO a agresorem je přece ten, kdo vojensky obsadí cizí území.

To by potom bylo naprosto legitimní obsazení ČSSR vojsky VS.

VS tehdy strašila západem, stejně jako teď NATO straší Ruskem.

Takže v čem je potom rozdíl?

10 11
možnosti

...kristeježiši...

7 2
možnosti
Foto

R^ a karma samozřejmě. Ale rudochům se to asi líbit nebude.....:-)

13 4
možnosti
Foto

Rudoši staví wigwamy a loví býky.

2 0
možnosti
DB

AHA..a jak vzkáže Rusko těm v USA, že nechce trpět jejich agresivní rozpínání..a jak chcete zabránit agresivnímu rozpínání Číny...Filipíny s tím mají obrovský problém....a proč jim tedy to super dobré NATO nepomůže proti Číně....????

Protože se bojí...Čína má více lidí....více vojáků a přibližně stejně dobře vybavenou armádu.....

je to vše jen o moci a o síle a o tom, jak mocenský boj prodat populaci...tedy ono pověstné Bushovo ..."HUSSEIN má zbraně hromadného ničení"....z amerického kongresu....jenže se pak žádné nenašly...ale to si lidé již nepamatují.....ale vědí, že měl zbraně a že se proti němu muselo zakročit...HMHM..TOLIK O LIDSKÉ PAMĚTI A LOGICE

10 7
možnosti
JR

J85a57r47a 10R48a75n88k

13. 7. 2016 20:55

A Vy o sobe tvrdite, ze umite anglicky, pane Bartosi? Jak je mozne, ze mate takove mezery? Vubec se nejdena pouze o Filipiny, ale take Indonesii, Taiwan, Brunai, Malaysii....Paracel ostrovy:-(

https://www.theguardian.com/world/2016/jul/12/philippines-wins-south-china-sea-case-against-china

0 1
možnosti
DM

Pobaltí se bude bránit před agresorem - USA. O.K.

3 6
možnosti
Foto

Vedle Tomia Okamury je u nás přinejmenším ještě jeden trojský kůň, který miluje své ruské přátelé, občas od nich odkráčí vrávoravým krokem směrem ke komoře s korunovačními klenoty.

Vám karma. R^

14 9
možnosti
VK

Vy by jste tam možná ani nedolezl.;-D

0 1
možnosti
LK

cit. ...Toto ostrovní království tak po Brexitu dalo jasně najevo, že svých spojeneckých aliančních závazků se nezříká a bude se dále podílet na zajištění bezpečnosti v Evropě......

Co má společného hlasování o EU s NATO? 8-o

4 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz