Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

cestou neni vyclenit "slabomyslne"... cestou je vybudovat takovou spolecnost, kde takovych jedincu iracionalne uvazujicich bude co nejmene...

2 1
možnosti
Foto

To už tady jednou bylo: a faktem je, že těch "iracionálně" uvažujících ve vztahu ke společnosti časem ubývalo.:-(

0 0
možnosti
JN

J83o92s43e28f 95N17i21k53l

1. 8. 2016 21:58

...já vám rozumím, vy by jste chtěl totalitu elity...nebo ještě jinak, svobodu a demokracii podle bankovního konta...ostatní jsou totiž " lemplové, flákači a omezenci"...to je zatím nejhorší věc, kterou jsem od vás četl...Rv

10 0
možnosti
OU
Foto

I83v12a54n 21M31a10r86e44k

1. 8. 2016 21:32

Zdravím p.Jene ,nepochybuji o tom , že jste dostatečně solventní a vybavený i co se týče intelektu takže s volebním právem tak jak jej navrhujete zcela určitě problém mít nebudete. Nakonec , jinak by jste tento blog zřejmě ani nestvořil,že ? No a co třeba já se svým bídným důchodem a s názory které se diametrálně liší od těch Vašich, mě by jste volební právo přiznal ? ! 8-o

4 1
možnosti
Foto

I54v91a54n 46M80a67r53e63k

1. 8. 2016 21:36

Oprava . . . . . .mně by jste volební . . . . ..R^

0 0
možnosti
VE

Karma. Ohledně demokracie měl k volbám v Rakousku hezký komentář tady bloger, přímo v moravském nářečí :)

http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523479

1 1
možnosti
AS

A Babiš by mohl volit? Nebo dokonce kandidovat do nějaké veřejné funkce? Když z veřejných rozpočtů čerpá na dotacích více, než kolik do nich odvádí na daních? To je ještě horší než flákač na socce - protože flákač je jen neschopný, kdežto Babiš je všehoschopný. A netýká se to jen Babiše, takových jako on je spousta. Nebo - mohli by volit lidi z "neziskovek", které jsou napojené na státní rozpočet? Když bychom začali přidělovat volební právo podle takovýchto metod, tak by nemohly volit cca tři čtvrtiny národa, protože na státním rozpočtu je dnes přisáto neskutečné množství parazitů, kteří se liší pouze metodami svého parazitování. Ještě mě napadá krásný příklad - náš pan premiér Sobotka! Mohl by on volit? když celý svůj dosavadní život strávil v politice a tudíž je celý jeho život financován ze stejných (tedy veřejných) zdrojů jako životy pobíračů socky?

Nehledě na to, pan Ziegler pláče sice pěkně ale na špatném hrobě, jelikož klasičtí pobírači socky stejně volit nechodí, ti si radši otevřou pivo a sednou k televizi.

1 0
možnosti
AK

Nesouhlasím s vašimi názory.

Za mne tedy Rv

Rád bych se zastavil u referenda. Jen několik otázek:

Kdo by měl mít právo rozhodovat o tom čemu lidé ještě rozumějí a co je už za hranicí jejich chápavosti?

Jsou někteří lidé skutečně tak nechápaví, že nedokáží pochopit ani své vlastní zájmy?

Jak mohou ti méně chápaví zvolit do zastupitelských orgánů moudré zástupce?

Lze nějak zjistit, které politické strany jsou nadprůměrně preferovány nechápavými voliči?

7 2
možnosti
PL

Jste naivní. Pokud by bylo potřeba, ze Sobotky by klidně byl pravičák jak vyšitý - účel světí prostředky a žádný systém to nezmění.

2 0
možnosti
Foto

Téma, které se objevuje s železnou pravidelností. Nicméně, nejblíže je z diskutujících pan Sekl. Máte pravdu, ale je to zcela neprůchodné. Ona diference, kdo může hodit volební lístek, by byla tou nejobtížnější. Třeba bohatí magnáti - aspoň někteří - platí na daních více než průměrný občan. Měl by jejich hlas mít větší váhu? ̈

Co invalida, který nemůže opravdu pracovat, měl by být vyřazen z voleb?

Na druhé straně - naprostý souhlas s tím, že pokud by šlo o malé společenství, tak by jistě ti, kteří produkují, měli jistě větší hlasovací potenciál, než jen ti, kteří jsou na nich závislí. V rodině o penězích rozhoduje otec a matka, nikoli houf dětí.

Karma za odvahu R^

1 1
možnosti
JN

Jenom k té Vaší větě: " ti, kteří produkují, měli jistě větší hlasovací potenciál, než jen ti, kteří jsou na nich závislí." - to by ovšem mohl někdo interpretovat i tak, že hlas podnikatele - majitele firmy, jež něco vyrábí, by měl mít vyšší váhu než třeba hlas lékaře nebo sestry v nemocnici. A to by se Vám opravdu líbilo?

Mně se ze všech názorů, které se dosud v diskusi objevily, líbí ten, co zde napsal pan Chuchma - ostatně zatím má také nejvíc plusů.

3 0
možnosti
Foto

ano, lidé, kteří by si nechali pro korunu koleno vrtat vymýšlejí často takovéto nemyslné báchorky, neboť se domnívají, že mají ve štronzoku tolik peněz, že tím snadno vymažou hlas svého nepohodlného souseda. A pak civí jak puk když jim dojde, že jsou sami vymaáni a o všem rozhoduje skupinka darebáků, kteří své peníze ukradli.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,39
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz