Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Takže pokud tomu dobře rozumím tak Babiš bude mít třeba 50 000 hlasů a momentálně ne vlastní vinou nezaměstnanej Jenda Kadlec žádnej - tak to je demokracie jak vyšitá - ideální návod na počátek občanské války

2 1
možnosti
MK

V normálním státě by Babiš také neměl cca 5 mld.dotací. Babiš je výtvor socialistického státu, Jenda Kadlec by mohl mít hlas , to, že je někdo dočasně nezaměstnaný není ostuda, jde jen o to, že mnozí a není jich málo stráví na sociálních dávkách celý život

7 0
možnosti
MK

V poslední době chápu, proč v době Osvícenské, kterou jinak nemám rád, byla jako hranice dospělosti brán věk kolem 40 let. Když si vezmu, že ve svých dvaceti jsem nepřemýšlel nad věcmi, ale bral je tak nějak free podle líbivosti, tak věřím, že dnes bych asi volil ČSSD a ne Konzervativní stranu

Včera jsem četl nějaký průzkum z USA, kde by 80 procent dotázaných mladých žen vyměnilo "emancipační" vymoženosti za to, být ženou v domácnosti jako jejich babičky. Něco se zjevně nepovedlo. Mimochodem před lety podobně dopadl průzkum ve Velké Británii.

Osobně bych to bral podle daňových odvodu a to koeficientem, dle toho jak kdo přispívá do státního rozpočtu s tím, že u vysokoškolských pedagogů by jejich postavení vyvažovalo jejich daňový handicap :)

5 0
možnosti
JR

J78a92n 31R70á41ž

1. 8. 2016 18:20

Všeobecné a rovné volební právo vytvořilo slepou uličku rozvoje společnosti.

Neustále rostoucí skupina těch, co jsou závislí na dávkách od státu, včetně dramaticky rostoucího počtu státních úředníků, bude za chvíli tvořit volební většinu, která z pudu sebezáchovy nedopustí vznik vlády, která by omezovala státní byrokracii a snížením sociálních dávek nutila občany, aby pracovali.

Zrušení všeobecného a rovného volebního práva s tim, že bolrbni právo bude mít jen ten, kdo platí daně, je bohužel utopie.

Takže cesta k postupnému úpadku urychlenému tím, že schopni a produktivní se budou stěhovat tam, kde jim bude stát brát méně, je neodvratná.

6 1
možnosti
Foto

Já vidím teda naopak neustále menší počet nezaměstnaných, v některých obcích v okolí je nezaměstnanost i 0.

1 0
možnosti
Foto

Ministerstvo vnitra opětovně upozornilo, že zákonem o volbách do Národního shromáždění uzákoněna byla volební povinnost.

Všichni voliči, kteří nešli k volbě, budou vyšetřováni a neprokáží-li, že skutečně k volbě jíti nemohli, budou přísně potrestáni. Stejné předpisy jako pro volby do sněmovny poslanecké, platí i pro volby do senátu. Kdo z voličů nešel by k volbě, bude z úřední povinnosti stíhán a může býti odsouzen k pokutě až do 5000 K nebo vězením do jednoho měsíce.

Národní listy 24.4.1920

8-o;-)

7 0
možnosti
LN

Zastávám podobný názor, jen se mně tam nelíbí ti vysokoškoláci. Dnešní studenti nejsou zárukou zdravého úsudku...

4 0
možnosti
Foto

Kolik je lidí, kteří se fakt vyhýbají práci? Maximálně tři procenta a nejsou ani to pilní voliči, takže ovlivní něco ve velkém? Vycházím z toho, že výsledky voleb na romském sídlišti se nijak nelišily od výsledků celostátních.

Ad referenda - si vždy vzpomenu na exministryni Parkanovou, která se netajila, že problematice obrany vůbec nerozumí.

3 0
možnosti
JL

To není řešení. Univerzitní profesor bude muset začít makat, aby z pitomců udělal nepitomce. Sice je to běh na dlouhou trať, ale je to jediné možné řešení.

1 0
možnosti
DP

D61a64d57a80k 43P12e90t68r

1. 8. 2016 18:05

Výborně a nastolíme diktaturu, sakryš koho?

4 2
možnosti
JZ

To není diktatura, ale návrat k zodpovědnosti. Rakousko-Uhersko bylo po roce 1867 demokratickou zemí, ale volit mohli jen plátci daní.

7 1
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,40
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz