Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mne podněcuje k nenávisti mezi lidmi hlavně tady pan autor. Nenávist ke všemu českému, slovanskému, ruskému, alternativnímu či protestnímu prolíná všech 1618 textů kterými nás na tomto blogu obšťastnil. Kdo měl možnost přečíst si třeba jen pár protektorátních novin rychle pochopí, že autorovy texty by tam zapadly jako ulité:-)

9 11
možnosti
JZ

Nemáte pravdu pane Mužíku, mám rád Poláky a Ukrajince a to jsou Slované. :-)

1 0
možnosti
MN

Zajímavé... já jsem si po přečtení výroku "„Bohatství této země patří všem, nejen vyvoleným“ představila úplně něco jiného jako Vy a v podstatě jsem byla překvapená Vašim zaujatým výkladem v článku.

První, co mě napadlo pod souslovím "bohatství této země", byly všechny přírodní zdroje a kulturní památky. Například pitnou vodu a vodárny u nás dnes vlastní a ovládají zahraniční majitelé. A to si myslím, že není dobře.

Podle mě nenávist je cítit především z Vašeho článku, nikoliv z toho výroku.

15 6
možnosti
Foto

Paní Nečasová, ono bohatství, o kterém píšete - kupříkladu kulturní památky - jsou teprve v posledních cca 20 letech jsou renovovány, opět otevírány všem občanům a slouží /pro příklad třeba Český Krumlov, který byl za socialismu v katastrofálním stavu a pokud tam zajedete nyní, nestačíte se divit, jak je tam krásně. Dalším příkladem je klášter Vyšší Brod, kde je část - za krásná - v majetku církve a obnovená, zatímco ta donedávna státní - padá. našlo by se jich tucty/

V principu je totiž jedno, jestli třeba krásný hotel či zámek vlastní Čech nebo pan z Ugandy. Rozhodující je, že nepadá, nejde o ruinu a zkrášluje.

Dnešní svět je globální a mnoho našich podnikatelů vlastní továrny či nemovitosti zase mimo území Čech a Moravy. /pan Kellner, abych byl konkrétní/

Pokud jste zmínila vodárny, tak na jejich zvelebení a údržbu byly třeba peníze, které - díky 40letému drancování této země bolševiky - prostě nebyly. Opět je rozhodující, jestli Vám teče čistá a dobrá voda. /platila byste za ní stejně, ať je ve vlastnictví kohokoli.

Pan Ziegler v tomto článku nešíří nenávist. Jen nelibost, že komunisté šíří mezi lidmi ty nejhorší pudy, které mohou nadělat mnoho zla.

Pěkný den přeji.

10 4
možnosti
VC

KSČM skutečně podněcuje k nenávisti mezi lidmi. Ale to nic není ve srovnání Evropskými hodnotami!!

8 4
možnosti
Foto

Skutečně by vzrostla naše míra štěstí, kdyby byl privatizován vzduch (tedy bohatství, které patří všem), a každý chodil ve skafandru a musel by si každý ten vzduch kupovat od nějakého vyvoleného monopolisty. A nebo kdyby si nějaký vyvolenec ukradl slunce. To všechno je přece naše bohatství, nikoliv zlatý záchodek. Heč, mám ho doma.

5 4
možnosti
VS

Kde jste v článku našel myšlenku o souvislosti míry štěstí a privatizace? Připadá mi, že polemizujete o tezi, která vůbec nezazněla.

4 1
možnosti
JV

J98i54r86i 59V65r96a69b72e50c

27. 8. 2016 15:12

Nejbohatsi jsou u nas (ex)komunisti a prebarveni komunisti,tak co chce ta etremni(zlocinna) KSCM !

Za blok karmaR^

6 3
možnosti
Foto

No pak ale pouze bude vráceno bohatství z těch absolutně nesprávných rukou lidu této země. Máte něco proti znárodnění Ulčáka, Mohority atd,?

1 1
možnosti
PK

"Vědecky" zdůvodňovat svůj blog jedním ochlastou je opravdu silná káva. Víte že velmi prestižní ekonomové i v USA si už dlouho lámou hlavu jak alokovat vytvářené bohatství aby nakonec jeden guru nevlastnil celou zeměkouli i s přilehlým vesmírem? Takže nějaký ten boj za zvýšení mezd, zkrácení pracovní doby,důchody atd. je "fuj"? Pokud si vzpomínám tak jste ostře proti Babišovi, jednomu z vyvolených (jsou samozřejmě tisíckrát horší), a tady jste najednou otočil?

4 4
možnosti
Foto

Pokud jste to nepochopil, tak to byl jeden příklad, nikoli ta výjimečný, jak se domníváte. Ono stačí, aby člověk po "odmakání" šichty už jen lehl k televizi a s pívem nadával, zatímco druhý třeba dělá ještě v dílně nebo si doplňuje postgraduál.

Na rozdíl od komunismu, kde nemá nikdo nic /všechno patří imaginárnímu lidu/, kapitalismus poskytuje šanci, jak vlastní snahou nebýt chudý.

A ten Babiš je hodně nefér. On k bohatství nepřišel vlastní pílí, ale zcela jinou metodou. Podobný člověk by na Západě existovat nemohl.

Jinak panu Zieglerovi karma.R^

5 3
možnosti
Foto

J25a47k63u31b 37R51o16t91h

27. 8. 2016 13:59

Zdravím, Honzo, dík a karma.R^

9 2
možnosti
JZ
PH

P16e33t25e23r 77H91o42s30e43k

27. 8. 2016 13:55

Velmi dobre napsano, ponevac kdyz nedelas a chlastas tak nic nemas a to moje vina neni. Rekneme to jeste jinak: jak si usteles, tak si lehnes.R^

6 2
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,88
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz